Serie A 1998 - 3:e omg

Phantom Design - Eriksson Reklam  7-5
P: Michel Rydberg 2, Jonas Boström 2, Kenth Raffolt 2, Bengt Lööw. ER: Pelle Ericsson 3, Freddy Hägglund 2

Phantom Design satte högsta fart från start och skaffade sig en 3-0 ledning redan efter sex minuter. Vi minns bl a Michel Rydbergs kanon-nick i nättaket. Trots att gubbarna i PD har blivit lite äldre och lite långsammare med åren är dom nog knappa favoriter till att ta en tredje slutseger i Reklamserien. Efter 5-1 i paus öppnades försvaren på vid gavel hos båda lagen. PD kunde vinna med 7-5. Just det resultatet har Eriksson Reklam förlorat med två matcher i rad i serien. Patrik Hagmans "Jesper Blomqvistare" var en sak utövar det vanliga. Johan Borglunds teknik samt otroligt fina bollträff är en fröjd för ögat, dock ej konditionen. Johan trodde att det var slut på batteriet i domarens klocka. Slitstarke Pelle Eriksson gjorde tre mål ER.
MATCHENS LIRARE: JOHAN BERGLUND, PHANTOM DESIGN

Eurosport - BOW Reklam  0-10
BW:
Christian Hosenfeld 3, Anders Ungh 2, Per Jonsson, Bengt Wicksell, Stefan Söderström, Hans Löwinder, Henrik Strömblad.

Hawaiilaget BOW Reklam har inlett med två raka förluster och med hela 3-15 i målskillnad. Till dagens match mot ett decimerat Eurosport mönstrade BOW bästa tänkbara uppställning och gjorde 10-0 på 34 minuter och sju sekunder. Årsdebutanten Anders Ungh inledde matchen med två distinkta mål och Christian Hosenfeld avslutade med tre mål. Däremellan hittade vi ytterligare fem enmålsskyttar. BOW är på gång.
MATCHENS LIRARE: ANDERS UNGH, BOW REKLAM

Svea - Bomberos  3-2
S:
Mårten Forsell 2, Michael Kjell. B: Rickard Ekstam, Jacob Nelson.

Svea tog sin första fullpoängare genom att efter en kämpamatch slå tillbaka hittills poänglösa Bomberos i en lite ful match om man jämför med den övriga nivån i Reklamserien. Bomberos gick till halvtidsvila med en 2-1 men orkade ej stå emot matchen ut. Trots missad straff kunde Svea vända 1-2 till 3-2 i andra efter bl a två mål av slitstarke Mårten Forsell.
MATCHENS LIRARE: JACOB NELSON, BOMBEROS

JCDecaux - AGO Reklam  0-9
AGO:
Mattias Samuelsson 2, Per Apelgren 2, Magnus Laurin 2, Michel Gordin 2, Kent Svensson.

AGO Reklam gick i och med dagens 9-0 mot ett decimerat JCDecaux upp i serieledning. AGO är det enda lag som tagit full pott. I AGO som med sina nya dräkter mönstrade två fulla "femmor" hittade vi fyra tvåmålsskyttar i form av Mattias Samuelsson, Per Apelgren, Magnus Laurin och Michel Gordin. Kent Svensson gjorde sitt första mål i Reklamserien i en trevlig match. Per Apelgrens fint innan sitt ena mål var sagolik.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM.

Text & Rubrik - Paganini M+  3-4
TR:
Ludvig Grimlund, Tor Sundberg, Martin Berggren. PM: Kenneth Danielsson 2, Martin Åberg, Lars Axelsson.

I en bra och framför allt trevlig match med en underbar vårmorgon som inramning bjöd de båda lagen Paganini M+ och Text & Rubrik på en god underhållning. Matchen bedrevs i ett bra tempo med rena och fina närkamper plus en härlig stämning mellan spelarna. Så här skulle alla matcher vara. Det blev till sist formstarka PM+ som tillfogade T&R dess första förlust. Kenneth Danielsson inledde matchen med att göra 1-0 redan i den första minuten. Lars Grimlunds son Ludvig med samma efternamn kvitterade på en nicklobb varpå Martin Åberg forcerade in 2-1. Tor Sundberg kvitterade efter fint förarbete av Martin Berggren. Rollerna var sedan ombytta när T&R reducerade till 3-4. Däremellan gjorde Lars Axelsson ett mål i slutsekunderna av första halvlek på en passning från halva plan där Johan Larsson lurade målvakten. Kenneth Danielsson gjorde ytterligare ett. Slutet blev dramatiskt där båda lagen hade varsin insidan av stolpen-träff och PM+ hade en boll som troligtvis var inne. Därmed skipades rättvisa när domarens pipa ljöd med PM+ som segrare med 4-3.
MATCHENS LIRARE: LARS AXELSSON, PAGANINI M+

AC Café - TV 4  6-2
AC:
Jonas Eriksson 3, Martin Theander 3 TV4: Bengt Jonevret, Per Ek.

AC Café avancerar till andra plats i tabellen efter mycket starka 6-2 mot TV 4. Arrangören hissar stor varningsflagg för Rickard Linds gäng. Man har några spelare som enligt Reklamseriemått mätt är relativt vältränade. Dessa gubbar måste kyla ner närkampsspelet (fast det är ju justa tacklingar) och lära känna nivån för var gränsen går. Detta är svårt men det går säkert bra om viljan är den rätta. Dagens historia började med att Bengt Jonevret på volley gjorde 0-1 för TV4. Halvtidresultatet blev 1-1. Cafét chockstartade med att göra två mål på fem minuter i början på andra. TV4 reducerade igen men när 4-2 kom tog Cafét över och gick ifrån till 6-2. I trevlige Jonas Eriksson och mycket duktige Martin Theander hittar vi två tremålsskyttar.
MATCHENS LIRARE: JONAS ERIKSSON, AC CAFÉ