Serie A 1998 - 4:e omg

BOW Reklam - Text & Rubrik  2-4
B:
Anders Ungh, Per Jonsson. TR: Mikael Selling, Tor Sundberg, Björn Westberg, Martin Berggren

Text & Rubrik tog en mycket viktig fullpoängare när man besegrade ett på-uppåtgående BOW Reklam. Stefan Söderström inledde med att skjuta ett knallhårt stolpskott för BOW men sju minuter senare var det 0-3 i baken. T&R spelade som vanligt fyndig anfallsfotboll samtidigt som BOW inte hade vaknat. Dessutom blev Tor Sundberg bestulen på en straff. Mot slutet på halvleken kom BOW in i matchen och Anders Ungh reducerade. I början på andra sköt Stefan Söderström ytterligare ett stolpskott. I detta skede klev dock planens bästa spelare, Martin Berggren, in i handlingarna och avgjorde tillställningen med sitt 4-1 mål.
MATCHENS LIRARE: MARTIN BERGGREN, TEXT & RUBRIK

AGO Reklam - Phantom Design  3-2
AGO:
Magnus Laurin 2, Per Apelgren. PD: Johan Engdahl, Patrik Hagman.

AGO Reklam tog revansch för förlusten i fjolårsfinalen mot Phantom Design. Det blev en sevärd match i rena rama värmeböljan. AGO började bäst och i den 15:e matchminuten gjorde först Per Apelgren 1-0 efter en fint slagen hörna med vänstern av Fredrik Sträng. Under samma minut kom också 2-0 genom Magnus Laurin efter fint triangelspel mellan, målskytten, Per Apelgren och Fredrik Sträng. I andra halvleks inledning var PD direkt bleka och AGO hade flera ypperliga chanser att avgöra. När så PD först reducerade och sedan kvitterade i den 12:e minuten kom det oväntat. PD fick då blodad tand och började helt plötsligt spela strålande. När så AGO kontrade in 3-2 genom Magnus Laurin kom det oväntat! Sista fem minuterna ven bollarna förbi Harry Orrava men närmare än ett skott i stolpen samt ett kanonskott på volley av vikarierande målvakten Johan Borglund som smet strax över kom man inte. AGO höll med stor möda och mycket besvär undan.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, AGO REKLAM

TV4 - Svea  8-6
TV4:
Peter Göthe 3, Rickard Sjöberg 2, Jens Wellin, Patrik Ekwall, Per Ek. S: Jens Lundström 3, Michael Kjell 2, Petter Wåhlén.

TV4 tog sin första seger i en mycket kufisk match. Svea var decimerat men trots detta gick man ifrån till hela 0-4 med mersmak, ja ni läste rätt!. I slutet på första vaknade dock TV4 till på allvar och 0-4 blev 3-4 och trötta Svea-spelare räddades av gongongen för pausvilan. I andra halvleks inledning vände "fyran" 3-4 till 5-4. Sista fyra minuterna brände det till ordentligt i målprotokollet igen och hela fem mål producerades varpå matchen slöt 8-6 till TV4. SVEA var med i matchen in i det sista. Peter Göthe gjorde tre mål varav en riktig kanon från sidlinjen. Duktige Rickard Sjöberg gjorde två mål. Nästa vinter bör nog spelarna i TV4 köra lite vinterträning. Jens Lundström gjorde tre mål men tog ut sig för mycket i första, då målen kom, för att orka matchen ut.
MATCHENS LIRARE: PETER GÖTHE, TV 4

Paganini M+ - AC Café  3-2
PM:
Andreas Göthe 2, Anders Knutsson. AC: Martin Theander, Fredrik Larsson

Paganini M+ laganda, moral, en lite gnutta flax och årets mål gjorde så att AC Café åkte på sin första förlust. Starke Martin Theander gjorde annars 0-1 tidigt för Cafét. I slutet på halvleken kunde stabile Andreas Göthe först kvittera och sedan göra 2-1. I andra tryckte AC Café på ordentligt men målen uteblev och man började ana en tvåpoängare för PM+. Fredrik Larsson kunde till slut kvittera till 2-2. I detta läge var nog PM+ nöjda med kryss. Så när Andreas Göthe slog en mycket lång och hög hörna, nästan till sidlinjen, dök Anders Knutsson upp i sin favoritposition och karln laddade för skott och ta mej faan! - Bolljäveln gick spikrakt in i bortre burgaveln. Vilken en-på-1000-volleyträff. PM+ fick nya krafter med det hindrade inte Cafét för att trycka på än mer. Det var en gåta att bollen inte gick in mot slutet. Man borde även fått en straff med sig. PM+ höll dock undan. Vilken fight!
MATCHENS LIRARE: ANDERS KNUTSSON, PAGANINI M+

Eriksson Reklam - Eurosport  3-9
ER:
Thomas Tysk, Mikael Örnliden, Christer Samuelsson. E: Mikael Bergvall 5, Henrik Kabell, Fredrik Åkerman, Claus Halldin, Håkan Olofsson.

Vad drack Eurosport i pausen? Matchen mellan Eurosport och Eriksson Reklam var en bra och välspelad match. Ja, ER hade t o m ett litet spelövertag samt ett rungande skott i kryssribban och ut. Halvtidssiffrorna skrevs 1-1. Fem minuter in på andra halvlek ledde Eurosport med 6-1!!!!!! Matchen slöt sedan 9-3. Mikael Bergvall gjorde fem mål i andra halvlek. Dagens prestationer stod dock Håkan Olofsson och den danske sportreportern Henrik Kabell för. Håkan gjorde tunnel vid hörnflaggan, avancerade in och slog en ny tunnel på målvakten. Henrik dribblade av hela motståndarlaget från egen planhalva samt drog även målvakten men på mållinjen dök måltjuven i dubbel bemärkelse, Mikael Bergvall, upp och la in bollen. Vad har hänt med Eriksson Reklam? Eurosport har något stort på gång inombords och kan skrälla i år.
MATCHENS LIRARE: HENRIK KABELL, EUROSPORT.

Bomberos - JCDecaux  2-10
B: Gustav Karboub, Enzo Bussoli. JC: Christian Hellevik 4, Erik Johannesson 2, Johan Lidberg, Mathias Tauberman.

Rekord! JCDecaux behövde bara 15.38 på sig av första halvlek mot ett helt under isen Bomberos. Då var det dags för TÖ (teknisk överlägsenhet). 10-2 slöt matchen. I går fick vaktmästaren vattna planen p g a fotograferingen. Det var +20 grader, sol och sydlig vind. Idag var det +5 grader, regn och nordlig vind. Ridå.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, JCDECAUX