Serie A 1998 - 6:e omg

BOW Reklam - Svea  6-2
B: Christian Hosenfeld 2, Peter Kisfaludy, Peter Söderström, Anders Ungh, Michael Eklund. S: Jens Lundström 2.

BOW Reklam passade på att göra sin bästa match för säsongen lagom till sista vårmatchen. I och med segern över ett tappert kämpande Svea klättrade man över det försmädliga nedflyttningsstrecket. Matchen inleddes med att BOW drog upp ett virvlande tempo och man skapade direkt 3-4 fina målchanser. Ändå var det Svea som gjorde det första målet genom Jens Lundström. I slutet på första vände dock BOW på steken och 0-1 blev 2-1. Christian Hosenfeld gjorde sedan sitt andra mål för dagen när han slog in 3-1 direkt in på andra. När Peter Söderström gjorde sitt årliga mål som betydde 4-1 trodde man att saken var klar. Svea är dock mästare att skapa chanser från ingenting och herr Lundström satte dit en reducering samt hade bud på fler. Med tio kvar avgjorde Anders Ungh matchen med sitt 5-2-mål varpå Michael Eklund stötte in 6-2 i tom bur.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM

Paganini M+ - Bomberos  10-0
P:
Lars Axelsson 3, Sven Gustafsson 2, Anders Knutsson 2, Anders Sjösten, Göran Strömberg, Jan Schiratzki.

Toppen (Paganini M+) mot botten (Bomberos). Ja, det kunde väl bara sluta på ett sätt. Jo, mycket riktigt. Efter 9-0 i paus så gjorde PM+ 10-0 efter 32 sekunder av andra och teknisk överlägsenhet fick bryta matchen. Lars Axelsson gjorde tre mål och Sven Gustafsson samt Anders Knutsson två var. Målvakten Göran Strömberg satte dit en på straff. Nu får Bomberos slicka såren under sommaruppehållet medan PM+ kan fira midsommar som serieledare. GRATTIS!
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, PAGANINI M+

AGO Reklam - Text & Rubrik  9-4
A:
Mattias Samuelsson 3, Magnus Laurin 2, Per Apelgren 2, Thomas Endler, Fredrik Sträng. TR: Martin Berggren 2, Tor Sundberg, Johan Karlsson.

De två likartade och spelande topplagen AGO Reklam och Text & Rubrik drabbade samman i en mycket trevlig och fartfylld match i ett bra tempo utan större kroppskontakt. Med andra ord blev det knappt någon frispark och alla vårdade bollen föredömligt. I den 12:e minuten stötte Thomas Endler in 1-0, kul. Martin Berggren kvitterade innan AGO gjorde två snabba mål i slutet på första. I början på andra reducerade Tor Sundberg till 2-3 och T&R var ordentligt på gång. Per Apelgren var sedan lyckosam regissör två gånger om i den nionde minuten och vid bägge tillfällena var Mattias Samuelsson lyckosam målskytt och matchen var mer eller mindre körd. Sista tio öppnades försvaren på vid gavel och målen trillade in i jämn takt varpå tillställningen slöt hela 9-4 till AGO, som dock var några mål för stor om man tittar på det relativt jämna spelet. Magnus Laurin är 37 år men sprang som (han var) 17.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, AGO REKLAM

Phantom Design - Eurosport  2-4
PD:
Håkan Messing, Bengt Lööw. E: Magnus Berg 2, Erik Andersson, Mark Jönsson.

Vilken vecka Eurosport! Först besegrar man fjolårets seriesegrare och slutliga silvermedaljörer samt tillika serieledarna (till då) AGO Reklam. Sedan tar man sig an de två senaste årens slutsegrare Phantom Design. Och som man gör det! - Eurosport var ordentligt taggade från start och följaktligen kunde man gå fram till en rättvis 2-0 ledning efter tio minuter efter mål av Magnus Berg och Erik Andersson. Då vaknade PD till liv och tog tag i matchen samt reducerade innan pausvilan. I andra startade Eurosport piggt igen och redan efter en minut träffade man ribban. Bengt Lööw stack dock emellan och kunde påpassligt kvittera. Det hindrade inte Magnus Berg från att stöta in 3-2 efter en stolpretur där PD var passiva. PD fick då öppna sig när man jagade en kvittering och mycket riktigt, med sju minuter kvar kontrade Mark Jönsson in slutresultatet 4-2. När Chris Härenstam är med utstrålar han fighting spirit på ett positivt sätt. Eurosport mötte upp med hela tolv man där Anders Henriksson är trygg som "Dala" i backlinjen. Eurosport ser nu fram emot en härlig sommar som ett slutspelslag och idag börjar riktiga VM.
MATCHENS LIRARE: ANDERS HENRIKSSON, EUROSPORT

Eriksson Reklam - AC Café  1-4
ER: Freddy Hägglund. AC: Jonas Eriksson 2, Adam Stevens, Per Olsson.

AC Café får fira semester som ett topplag efter rättvisa men tuffa 4-1 på Eriksson Reklam, som tyvärr åkte ned under nedflyttningsstrecket. Dagens match fördes av AC Café men kontringsstarka ER var ständigt på bettet och skapade hela tiden målchanser. AC Café spelar enligt den gamla holländska klyschan, totalfotboll. Den duktige, löpstarke och offensive vänsterbacken Jonas Eriksson gjorde både 1-0 och 2-0 innan paus. I andra reducerade ER efter friläge av Freddy Hägglund. Adam Stevens och Per Olsson såg till att matchen avgjordes med två mål i mitten på halvleken. Peter Krokstrand är en stabil målis och även offensiv.
MATCHENS LIRARE: PETER KROKSTRAND, AC CAFÉ.

TV 4 - JCDecaux  4-6
TV4:
Mattias Lundin 2, Jonas Uhrström, Paulina Olofsson. JC: Johan Wallberg, Anders Persson, Daniel Wiklund, Christian Hellevik, Erik Johannesson, Mathias Tauberman.

JCDecaux mötte TV 4 i den vanliga serielunken men innan och under matchen var det verkligen ingen vanlig match. Nästan hela TV4:s spelartrupp skulle spela en golfturnering och fick knappt ihop fullt lag. Man fick t.o.m. "damma av" VD-assistenten på TV 8, Paulina Olofsson, varpå man blev sex man och en kvinna. TV 4 överträffade sig själva under första kvarten för JCDecaux förde spelet och skapade mängder av målchanser. Man missade en straff och ett helt öppet mål. I det ögonblicket klev TV4 in och gjorde kanske två av seriens hittills snyggaste mål. På ett långt och hårt inlägg dök Mattias Lundin upp som skjuten ur en katapult och nickade stenhårt in 1-0 i krysset. När sedan slitstarke Jonas Uhrström sköt i ribban och tog sin egen retur på halvvolley och dundrade upp bollen i det andra krysset, ja då var gud med TV4. I slutet på första kunde Johan Wallberg stöta in 1-2, hans första mål på 15 år enligt Mathias Tauberman. Under första tio på andra gick sedan JCDecaux från 1-2 till 6-2 efter att ha radat upp fem olika målskyttar. TV4 avslutade dock värdigt när man reducerade till 3-6 och som kronan på verket rullade Paulina Olofsson in 4-6 efter ett friläge.
MATCHENS LIRARE: PAULINA OLOFSSON, TV 4