Serie A 1998 - 7:e omg

Svea - Eriksson Reklam  3-4
S: Mårten Forsell, Jens Lundström, Daniel Eskilsson. ER: Thomas Tysk, Freddy Hägglund, Pelle Ericsson, Mikael Örnliden.

Eriksson Reklam tog en mycket viktig seger när man besegrade Svea med 4-3 och därmed lämnade nedflyttningsstrecket bakom sig. Första halvlek var jämn men Sveas kontringar var giftiga och på sådana gjorde man både 1-0 och 2-0. SVEA var decimerat men Jens Lundström och Mårten Forsell sprang för två. I början av andra kom ER ut som ett nytt lag och ett tröttkört Svea hängde inte med i svängarna. Thomas Tysk, Freddy Hägglund och Pelle Eriksson såg till att 2-0 blev 2-3 på sex minuter. Sedan kunde Mikael Örnliden göra 2-4. Svea reducerade till 3-4 men kom inte närmare.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA.

TV 4 - Paganini M+  1-3
T:
Johan Nilsson P: Jan Schiratzki, Sven Gustafsson, Lars Axelsson.

Paganini M+:s vårflyt håller i sig. Idag mötte man ett TV4 som kanske gjorde sin bästa match för säsongen. TV4 hade några gyllene lägen inledningsvis men PM+ hade ett enormt flyt mellan den 15:e och 17:e matchminuten av första då allt satt. Jan Schiratzki dundrade in ettan, Sven Gustafsson och Lars Axelsson stod för de övriga. Pigge Johan Nilsson gjorde 1-3 på retur från egen stolpe och fler chanser skapades. Göran Strömberg var bra i målet och det var även TV4:s Krister Johansson. PM+ är det enda lag som inte förlorat i år.
MATCHENS LIRARE: KRISTER JOHANSSON, TV 4.

Bomberos - BOW Reklam  7-0
B:
Rickard Ekstam 3, Roland Rahm, Markus Bjurman, Stefan Öström, Anders Lindfors.

Bomberos chockade alla när man tog sin första seger och faktiskt sina första poäng för året. Man slog tillbaka BOW Reklam med hela 7-0. Basketkungen Rolle Rahm inledde målskyttet och tremålsskytten Rickard Ekstam avslutade det hela. BOW Reklam som har varit det stabilaste laget i seriens historia har åkt på två riktiga minor i år. Både vår- och höstpremiären har man varit decimerat samt råkat ut för två ras. Bomberos fick ny blodad tand från ett hopplöst utgångsläge. Det skall noteras att BOW missade fyra rena frilägen i första.
MATCHENS LIRARE: ANDERS BERGGREN, BOMBEROS.

JCDecaux - Eurosport  2-2
J:
Johan Lidberg, Anders Persson, E: Henrik Kabell, Chris Härenstam.

Matchen mellan JCDecaux och Eurosport blev en riktigt bra fight. Vi trodde nog att första halvlek skulle bli mållös trots bra chanser från båda håll men dansken Henrik Kabell ville annorlunda och nätade med 20 sekunder kvar. När så starke Chris Härenstam gjorde 2-0 direkt i inledningen på andra trodde vi att Eurosports 12 man starka skara skulle rinna ifrån. JCDecaux gav dock inte upp och åtta minuter senare hade Johan Lidberg och vältränade Anders Persson med varsitt mål sett till så att 0-2 blev 2-2. Båda lagen hade sedan klara chanser att avgöra men matchen slöt trots allt rättvisa 2-2.
MATCHENS LIRARE: ANDERS PERSSON, JCDECAUX.

Text & Rubrik - Phantom Design  3-4
TR:
Tor Sundberg 2, Björn Westberg, P: Jonas Boström, Kenth Bergman, Bengt Lööw, Jesper Blockström.

Phantom Design och Text & Rubrik bjöd på en mycket välspelad och fartfylld första halvlek som slutade 1-1. PD hade ett starkt lag men fick jobba så hårt man bara kunde. T&R spelade stundtals lysande. Varje gång PD tog ledningen kvitterade T&R omgående men när planens kung Jesper Blockström gjorde 4-3 med fem minuter kvar orkade T&R inte. T&R jobbade till sig 2-3 halvstraffar och minst en borde domaren tagit. Allt sådant brukar jämna ut sig under seriens gång. Det brukar domaren fixa.
MATCHENS LIRARE: JESPER BLOCKSTRÖM, PHANTOM DESIGN.

AC Café - AGO Reklam  6-2
AC:
Martin Theander 3, Adam Stevens 2, Richard Odegrip, AGO: Thomas Endler, Per Apelgren.

Vi har sagt det förr och säger det igen. Varning för AC Café. Efter en jämn inledning mot topplaget AGO Reklam spelade Cafét ut hela sitt register och stänkte in fyra baljor i slutet på första. Matchen var sedan över och det hela slutade 6-2. Martin Theander har väl aldrig setts bättre än idag och gjorde även tre mål. Adam Stevens är en annan kanonspelare och han satte två. Thomas Endler gjorde mål för andra matchen i rad. AGO hade ingen organisation idag och måste hitta tillbaka till sitt vanliga spel.
MATCHENS LIRARE: MARTIN THEANDER, AC CAFÉ.