Serie A 1998 - 9:e omg

Svea - Phantom Design  4-3
S:
Henrik Arkeving 3, Jens Lundström. P: Patrik Hagman, Jonas Boström, Bengt Lööw.

Svea klättrade över nedflyttningssträcket när man lite överaskande besegrade formstarka Phantom Design med knappa 4-3. Svea tog ledningen hela tiden och 2-2 var ställningen i halvtid. P.D. var decimerat och när tremålsskytten Henrik Arkeving gjorde matchens 4-3 mål med sju minuter kvar orkade inte P.D. kvittera en gång till. Bengt Lööw gjorde årets nick i mål. Janne Rydberg, som för övrigt var utmärkt målvakt idag, gick upp mot halva plan och fick drömträff. Bollen for fram som en projektil och frågan var. - Vågar han sätta fram skallen? Jodå, det gjorde Bengt och bollen satt otagbart i nätet och målvakten hann inte ens få upp händerna. Svea jagar nu vidare och kan av egen kraft hänga kvar i Serie A.
MATCHENS LIRARE: JANNE RYDBERG, PHANTOM DESIGN

Paganini M+ - BOW Reklam  2-5
P:
Lars Axelsson, Johan Larsson. B: Per Jonsson 2, Bengt Wicksell, Christian Hosenfeld, Peter Kisfaludy.

Det blev BOW reklam som tillfogade Paganini M+ dess första förlust. BOW inledde bäst och hade en stolpträff innan Bengt Wicksell stenhårt nickade in 1-0. PM+ var för ovanlighetens skull decimerat men kämpade otroligt bra. Lars Axelsson kunde kvittera innan paus och då hade man dessutom haft en hörna i stolpen innan. BOW:s Per Jonsson inledde andra halvlek på bästa sätt när han avancerade fram i banan med bollen under full kontroll i 20 meter och från 25 meter sköt han in 2-1. Orken tröt mycket riktigt för PM+ men matchen avgjordes inte förrän det var fem minuter kvar då PM+ missade att reducera till 4-3 som istället blev 5-2 i anfallet efter. BOW jagar febrilt en slutspelsplats. Bröts Paganinis vinststim nu eller? Den som lever får se.
MATCHENS LIRARE: JOHAN ALANKO, PAGANINI M+

TV4 - Eriksson Reklam  2-2
T:
Per Ek, Ola Wenström. E: Pelle Ericsson, Mikael Örnliden.

TV4 och Eriksson reklam spelade kryss i en spännande match. Som vanligt startade TV4 bra och Per Ek gav sitt lag ledningen med 1-0. Sedan tröt orken och E.R. kom in i matchen och vände 0-1 till 2-1 och blev dessutom berövade på en straff. Alla på plan såg att det var hands utom domaren som var totalt skymd av flera spelare. Tyvärr fanns det ingen linjedomare ett rådfråga. Andra halvlek var helt jämn och det var ett härligt och juste ställningskrig ute på plan. Vi trodde nog lite till mans att E.R. skulle ta hem två viktiga poäng men med två minuter kvar fick TV4 in ett äkta slumpmål. Bengt Jonevret var grym i mål.
MATCHENS LIRARE: BENGT JONEVRET, TV4

JCDecaux - Text & Rubrik  0-10
T:
Tor Sundberg 4, Martin Berggren 3, Mikael Selling 2, Benny Pettersson.

Text & Rubrik var grymma idag. Man är ju de båda seriernas bästa lag på att spela "powerplay" likt ryssarna i hockey på 70- och 80-talet. När så JCDecaux var decimerat rullade T&R som aldrig förr. Matchen fick avbrytas efter T.Ö. och JCDecaux var mycket tafatta idag. Martin Berggren hängde tre och Mikael Selling två. Lars Ekström hade ett sagolikt målvaktsöga. Peter Carlsson i JCD’s mål var nog svettigast på plan idag.
MATCHENS LIRARE: LARS EKSTRÖM, TEXT & RUBRIK

Bomberos - AGO Reklam  3-5
B:
Rickard Ekstam 2, Adam Lindfors. A: Fredrik Sträng 2, Kent Svensson 2, Marcus Berg.

Topplaget AGO Reklam fick ge allt då man med stor skicklighet och en stor portion tur besegra jumbolaget Bomberos med 5-3. Bomberos gjorde nog sin bästa match för säsongen och gjorde både 1-0 och 2-0 genom Adam Lindfors (son till klippan Anders Lindfors) och Rickard Ekstam. Fredrik Sträng reducerade innan paus men direkt i inledningen av andra gjorde Bomberos 3-1. Magnus Berg reducerade men 3-2 stod sig länge i matchen. Bomberos tröttnade mot slutet medan AGO ångade på för fullt. Kent "Kexxet" Svensson klev sedan fram och blev matchvinnare. Kent satte både 3-3 och 4-3. I slutet av matchen hade Enzo Bussoli ett gyllene läge att kvittera. Han drog elegant bort målvakten men fick inte in bollen. Trevlige och duktige Fredrik Sträng satte sedan 5-3 i slutsekunderna. Vilken dramatik! Denna match var alldeles för gnällig för att höra hemma i Reklamserien. AGO måste ha det omdömet att om vissa spelare i laget delar ut hårda smällar måste man tåla att få några själv. Gnäll är till för kärringar, skärpning.
MATCHENS LIRARE: KENT SVENSSON, AGO REKLAM

AC Café - Eurosport  6-1
A:
Martin Theander 4, Rickard Hagenstam, Burre Behdjou. E: Mikael Bergvall.

AC Café var riktigt bra idag. Man hade en grym taktik där Jonas Eriksson var hjärnan. - Säg det till Rickard Lind, sa Jonas efter matchen med ett leende på läpparna. Eurosport hängde med i första halvlek innan rycket kom. Martin Theander var grym idag och satte hela fyra mål. Mikael Bergvalls kanon var dock det hårdaste skottet. Målvakten hann inte ens få upp händerna innan nätet stod som en strut. Matchen slöt 6-1. Cafét blir livsfarliga i både liga och cup närmaste tiden.
MATCHENS LIRARE: MARTIN THEANDER, AC CAFÈ