Serie A 1998 - 10:e omg

BOW Reklam - Eriksson Reklam  7-1
B:
Anders Ungh 2, Bengt Wicksell 2, Christian Hosenfeld, Per Jonsson, Michael Eklund. E: Freddy Hägglund.

Måndagsmorgnar brukar ju inte vara så trevliga, eller? Jo BOW reklam trivdes bäst i sommarvärmen, ja ni läste rätt! Man gjorde mål på nästan allt, fick en kanonstart och så har man ju Christian Hosenfeld. "Hosen" spelade fram till 1-0 (Anders Ungh), gjorde själv 2-0 och spelade fram till 3-0 (Bengt Wicksell). När han dessutom spelade fram Per Jonsson till 4-0 i början på andra halvlek var matchen körd. Eriksson Reklam var inte dåliga men hade missflyt. BOW gick i och med dagens 7-1 vinst upp på slutspelsplats inför den avslutande omgången nästa vecka. E.R. kan varken gå upp eller åka ur.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM

JCDecaux - AC Café  1-1
J:
Anders Persson. A: Hans Svelander.

JCDecaux och AC Café bjöd på en fartfylld, spännande och framförallt bra match. Efter en jämn första halva av matchen där Anders Persson gjorde 1-0 för JCDecaux tog Cafét över mer och mer. Man skapade en mängd chanser men Peter Carlsson var grym i målet. Hans Svelander kvitterade till sist och matchen slutade 1-1 trots flertalet giftiga chanser för Cafét på slutet. JCDecaux kan nå slutspelet, men måste ha hjälp från andra lag. Cafét är kvar både i serie och cup. Robert Westberg gjorde sin bästa match för hans del i Reklamserien. Snart blir han nog matchens lirare.
MATCHENS LIRARE: PETER CARLSSON, JCDECAUX

Text & Rubrik - Svea  4-0
T:
Tor Sundberg 2, Mikael Selling, Björn Westberg.

Text & Rubrik kunde efter en stormatch avancera upp till femte plats i tabellen efter 4-0 på Svea. Första halvlek bjöd på underhållande fotboll. T&R var mycket giftiga i sina snabba kontringar och gjorde också halvlekens enda mål. Svea hade 10-12 avslut på mål men var på tok för ineffektiva samtidigt som Ludvig Grimlund spikade igen kassen. I andra fortsatte T&R att göra mål och gick ifrån i målprotokollet. Svea skapade fina chanser även i andra och det är inte ofta dom går mållösa av plan. T&R måste nog ta en pinne i sista matchen för att hänga kvar på slutspelsplats. Svea halkade ned under strecket och måste vinna sista matchen samt lita på andra lag.
MATCHENS LIRARE: LUDVIG GRIMLUND, TEXT & RUBRIK

Bomberos - Eurosport  0-5 (WO)

TV4 - Phantom Design  2-2
T:
Mats Elsnitz, Per Ek. P: Janne Rydberg, Jonas Boström.

TV4 kunde efter en bragdartad slutforcering se till så att det en enorm gastkramning kring de båda strecken inför den avslutande omgången där nästan samtliga matcher har betydelse för tabelläget. Phantom Design började stabilt och säkert och kunde göra 1-0 redan i den 6:e minuten efter stolpe-in mål av Janne Rydberg. När sedan Jonas Boström kämpade in 2-0 i sista minuten på första halvlek var det inte mycket som talade för TV4. Minuterna i andra tickade iväg men med fyra kvar så tände matchen till lite när Mats Elsnitz reducerade efter fint förarbete av Ola Wenström. TV4 satsade då allt framåt och med 30 sekunder kvar kom en lyra in mot mot mål som tog i ribban varpå Per Ek bröstade in ofattbara 2-2. Därmed lämnar TV4 det nedre strecket bakom sig medan P.D. verkligen glömde att knyta till säcken vilket i sin tur medförde att man halkade ned under slutspelsstrecket! I sista matchen möter man dock jumbon Bomberos. Seger där och chansen är 50% till en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: OLA WENSTRÖM, TV4

AGO Reklam - Paganini M+  0-6
P:
Kenneth Danielsson 3, Sven Gustavsson 2, Johan Larsson.

Vi lyfter på hatten för seriesegrarna Paganini M+. Idag var det dags för en äkta seriefinal mot AGO reklam. Den magiska och gudomliga ande som vilat över Paganini har verkligen inte lämnat laget för varmare breddgrader trots höstens närmande. Idag var det dessutom sommarvärme. Paganini spelade som gudar. AGO sköt i stolpen och Kenneth Danielsson dundrade in 1-0. AGO sköt i stolpens insida varpå Sven Gustavsson gjorde 2-0. AGO sköt i stolpen och Kenneth Danielsson gjorde 3-0. Det blev även 4-0 innan paus efter ytterligare ett mål av hattrickmannen Kenneth Danielsson i en jämn halvlek! I andra tog AGO över och förde matchen samt skapade en mängd chanser. Göran Strömberg tog allt varpå 5-0 (Svenne igen) och 6-0 via benskyddet och in av Johan Larsson kom som en kalldusch för AGO. En av anledningarna förutom härlig kamratskap och go i laget är att Erik Karlsson trots sin höga ålder fortfarande utvecklas som vi nämnt förut. Erik är fortfarande allsvensk i huvudet samt avancerat till div VI-klass (minst) på fötterna.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, PAGANINI M+