Serie A 1998 - 11:e omg

Eriksson Reklam - Paganini M+  2-10
ER:
Freddy Hägglund, Pelle Ericsson PM: Sven Gustafsson 3, Kenneth Danielsson 2, Jan Schiratzki 2, Erik Karlsson 2, Magnus Frykman.

Paganini M+ befäste sin serieledning när man besegrade ett decimerat Eriksson Reklam men hela 10-2. Man hade hattrick i tvåmålsskyttar i första halvlek i form av Sven Gustafsson, Kenneth Danielsson och Jan Schiratzki. I andra gjorde dessutom Erik Karlsson sina två första seriemål för säsongen, båda med fötterna! PM+ vann alltså serien med tre poäng och vi ser fram emot ett spännande slutspel. För E.R. tog säsongen slut men hösten var bra om man summerar. Kom igen nästa år, gubbar.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, PAGANINI M+

AGO Reklam - TV 4  7-3
AR:
Mattias Samuelsson 3, Michel Gordin 2, Michael Lindell, Christer Haglund T: Krister Sund, Mattias Lundin, Jonas Uhrström.

AGO Reklam vände ett hotande 0-2 underläge till en komfortabel 7-3 vinst efter en sprakande andra halvlek. TV4 startade matchen bra som vanligt men dagens start var otroligt stark. Man gjorde både 0-1 och 0-2 under första fem med en man mindre på plan. Man blev sedan fullt och hade ytterligare två skott i stolpen plus ett missat friläge. När så AGO reducerade och framför allt kvitterade i slutminuten var det direkt orättvist. I andra tröt orken hos TV4 (som vanligt) samtidigt som AGO började spela stor fotboll. Thomas Endler har aldrig setts bätte och han dribblade t.o.m. som Maradona enligt Michel Gordin. En annan spelare som var mycket bättre än normalt var Michael Lindell som också stötte in det viktiga 3-2 målet. Mattias Samuelsson satte tre och Michel Gordin satte två. Christer Haglund var en mycket vass framspelare. TV 4 åkte med minsta möjliga marginal tvyärr ned i Premier League till nästa säsong, trots en stark höst.
MATCHENS LIRARE: THOMAS ENDLER, AGO REKLAM

Phantom Design - Bomberos  5-0 (W.O)

Eurosport - Svea  1-3
E:
Chris Härenstam S: Jens Lundström 2, Mårten Forsell.

Matchen mellan Svea och Eurosport blev en bra, svängig och framför allt fartfylld historia. Svea började piggast och redan i den andra minuten kunde starke Mårten Forsell göra 1-0. Sedan skapade mängder av chanser från bägge håll men de båda målvakterna Christer Lepistu och Lars Andersson spikade igen. Sedan kunde Jens Lundström öka till 2-0 innan pausvilan. Mycket duktige Chris Härenstam reducerade och matchen fick liv igen. När så Jens Lundström gjorde sitt andra och matchens 3-1 mål var saken klar. Svea spelar vidare i Serie A även nästa år. Grattis. Som bonus på denna säsong spelar man en semifinal i Reklamseriecupen senare i höst. För Eurosport gäller det att hitta ett vinnande spel till slutspelet.
MATCHENS LIRARE: FREDERIC PAVLIDIS, EUROSPORT

BOW Reklam - JCDecaux  2-6
BR:
Stefan Söderström, Anders Ungh J: Anders Persson 3, Christian Hellevik, Mathias Tauberman, Johan Magné.

Matchen mellan JCDecaux och BOW Reklam var av cupkaraktär där vinnaren kunde gå till slutspel om matchen efter fick "rätt" resultat. JCDecaux passade då på att göra sin bästa match på bra länge. Man spelade taktisk och backade hem så där lagom samt kontraslog blixtsnabbt. BOW spelade med huvudet under armen och anföll i tid och otid samt blev överspelade gång på gång. Vi räknade till hela sex rena frilägen under första kvarten för JCDecaux och på dessa gjorde man tre mål och 3-0 blev också halvtidsresultatet. BOW hade en straffsituation men inte mycket mer. Första halvan på andra spelade BOW upp sig avsevärt och man gjorde ett mål samt hade bud på ytterligare reduceringar. När så JCDecaux på ett ströanfall satte dit 4-1 var saken klar och det hela rundades av med ett 6-2 resultat. Båda dessa lag har haft lite problem med truppens uppställning vilket också gjorde att man med minsta möjliga marginal missade slutspelet. Anders Persson satte tre mål idag.
MATCHENS LIRARE: CHRISTAN HELLEVIK, JCDECAUX

Text & Rubrik - AC Café  4-1
TR:
Tor Sundberg 3, Martin Berggren S: Magnus Enbacka.

Text & Rubriks spelare slets mellan hopp och förtvivlan i denna avgörande match mot AC Café. Cafét inledde piggast och kunde också göra 0-1 i den tionde minuten. I detta läge var T&R ur slutspelet. Helt plötsligt började matchens bästa spelare Martin Berggren vinna bollar på mitten medan övriga spelare kom rätt i sina positioner. Martin kunde själv kvittera innan årets skytteligavinnare Tor Sundberg gav sitt lag ledingen i slutet på första. Andra halvlek var ett ställningskrig och målchanser skapades för bägge lagen. Matchen avslutades med att trevlige herr Sundberg gjorde ytterligare två mål. Lycka till i slutspelet båda lagen. Sture Johansson har sällan setts bättre än idag. Inte ett felpass samt stort hjärta, svett och uppoffring för sitt lag. T&R blev till slut det målgladaste laget i serien poängterade Fredrik Meyer noga.
MATCHENS LIRARE: STURE JOHANSSON, TEXT & RUBRIK