Slutspel 1998 - Final

Phantom Design - Text & Rubrik 2-1
PD:
Kenth Bergman, Jonas Boström. TR: Fredrik Meyer.

Phantom Design blev tredje lag genom tiderna att ta tre raka. Omöjliga Ervaco tog fem raka mellan 1957-61 samt smått otroliga sex raka 1963-68. Sedan var det Ahlén & Bergs tur att som andra lag ta tre raka åren 1984-86. Årets final blev helt i publikens smak. Först var det en väldigt bra fotbollsmatch. Sedan var det jämnt och mängder av målchanser skapades samt som kronan på verket så avgjordes inte matchen förrän på slutet. Text & Rubrik som visat gryende form hela hösten startade i stor stil. Man skapade 3-4 fina målchanser direkt och endast storspel av Michel Rydberg i målet räddade P.D. Efter tio minuter hade man en stolpe innan helt rättvist Fredrik Meyer dundrade in 1-0 rätt upp i krysset. Mycket duktige Tor Sundberg sköt sedan i den fjortonde minuten sitt andra stolpskott. Det var med andra ord gong-gongen (halvtidssignalen) som räddade P.D. I andra halvlek kom Phantom ut som ett nytt lag och fick också den start som behövdes med mål av evigt unge Kenth Bergman efter en individuell prestation redan efter två minuters spel. Resten av matchen blev ett härligt ställningskrig inför 100-talet åskådare. Slutminuterna blev högdramatiska. Med tre minuter kvar så hade P.D. ett gyllene läge att avgöra men skottet ifrån ett bra läge smet utanför. Sedan kom matchens chans när T & R efter mycket bra spel slog en passning snett inåt bakåt med 90 sekunder kvar att spela. Friläget räddades av en back på mållinjen varpå kämpen och lagkaptenen Jonas Boström tryckte in en retur i matchens sista anfall. Vilken dramatik. Det är starkt av Phantom Design att vinna 1998-års upplaga när man dessutom hade svårt att ta sig till själva slutspelet. Bäst när det gäller är en bra klyscha i detta läge.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, PHANTOM DESIGN.

Match om 3:e pris

AGO Reklam - Paganini M+ 3-1
A:
Per Apelgren 2, Michel Gordin. P: Lars Axelsson

Matchen om tredje pris brukar ju vara lite av förlorarnas match. Denna match var väl inget undantag men dock ej så avslagen som brukligt. Tvåmålsskytten Per Apelgren gjorde 1-0 i den den åttonde matchminuten av första samt avgörande 3-1 minuterna före full tid. Däremellan hade Lars Axelsson kvitterat samt Michel Gordin gjort ledningsmålet. AGO Reklam blev därmed bronsmedaljörer medan Paganini M+ trots förlust ändå kan se tillbaka på 1998 som ett kanonår med bl.a. serieseger i Serie A samt semifinal i Reklamseriecupen och nu en fjärdeplats i slutspelet i Reklamserien. Välkomna tillbaka nästa år gubbar.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO REKLAM.