Slutspel 1998 - Semifinaler

Text & Rubrik - Paganini M+  5-1
T: Tor Sundberg 3, Björn Westberg 2. P: Andreas Göthe.

Text & Rubrik är i final efter att ha bjudit på en riktig fem-etta efter rena rama propagandaspelet. T&R gjorde 1-0 redan i femte minuten och då var det på deras tredje friläge inne i straffområdet. Målskytt var Tor Sundberg. Några minuter senare gör Tor Sundberg en otroligt stark prestation när han drar två spelare nere på kortlinjen och chippar in 2-0 i bortre burgaveln. Andreas Göthe sticker emellan och reducerar men Tor Sundberg gör ett äkta hattrick vilket betyder 3-1 i paus. Paganini M+ klagar på dåligt försvarsspel men faktum är att T&R är seriens absolut bästa lag för tillfället på att spela anfallsfotboll. Spelarna håller i bollen på ett perfekt sätt och övriga spelare rör sig föredömligt och man är iskalla framför mål. PM+ bör istället skapa något själva. Det var det som var felet idag. Man spelade med huvudet under armen. I andra halvlek gjorde PM+ ett sista desperat försök att komma ifatt och målchanser saknades inte. Detta var dock T&R's match och hela laget spelade drömfotboll. Björn Westberg spädde på med både 4-1 och 5-1 innan domarens pipa ljöd för full tid. Text & Rubrik kanske kan skrälla i finalen. Paganini har inte prickat in formen rätt men har gjort en strålande säsong.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK

Phantom Design - AGO Reklam  4-0
P:
Jonas Boström 2, Johan Engdahl, Kenth Bergman.

Matchen inleddes med en stor domarskandal! Ja, det var så att domaren inte kom utan han hade försovit sig och missade hela matchen för första gången på femton år, svagt! De båda lagen bestämde sig dock klokt nog att spela matchen och Kentha Bergman från Phantom Design fick bli skribent enligt nedan:

Reflektion från en "priviligierad" spelares huvud.
Tänk att få tillhöra en priviligierad skara grabbar som har möjligheten att utkämpa en semifinal på Hjorthagens underbara grusmatta. Det som gör situationen så läcker är att se denna intressanta snittålder värma upp strax före matchstart. Många glider in två minuter före pipsignalen och jag vet exakt hur dessa känner sig. Jag brukar vara en av dom men idag var jag laddad till tänderna och var där i god tid för att sträcka ut det som kallas muskler på en 43-åring. Det andades semifinal. Vi gick eller joggade och kollade motståndarna för att se om "de" var med. På pappret såg AGO Reklam riktigt farliga ut med bl a Apel som härförare, Laurin som terrier, Gordin som scorer, Sträng som tekniker m fl. AGO hade alla sina med. Huj, huj vad tufft det skulle bli! Phantom Design hade i det närmaste ordinarie manskap - skönt! (Janne och Magnus saknades). Men var är domaren? Har någon hans hemnummer? Ring 07975! Har någon hört från Tommy? Va fan kan ha hänt? Fan om det har hänt Tommy något? Ingen svarar hemma hos honom! - Vi kör igång - Nej, det blir slakt - Det gäller för mycket - Vi kör, vi är ju vuxna människor!!! Klockan 06.45 är matchen igång. Per Apelgren har tiden, skönt, någon man kan lita på! Jag börjar på bänken - otroligt men sant. En av reklamseriens hetaste målskyttar genom tiderna börjar på bänken. Vem har ansvaret för startsjuan, ingen, Faan. Matchen börjar lite trevande. Lagen känner på varandra. Själv känner jag på den gröna bänken, det börjar visst regna. Jonas signalerar byte, härligt! Äntligen är det dags. Jag trodde att alla skulle lira mig direkt, "skyttekungen", men inte en bollberöring i första bytet, märkligt. Ja visst ja, vi är ju ett lag. Ett jävligt bra lag. Efter ca tio minuter i första halvlek kommer Johan Engdahl åkande som värsta Lizarazu och trycker in 1-0 vid målvaktens högra stolpe. Hörde från motståndarna efteråt att det var en målvaktstavla men det tycker inte jag. Han blev helt ställd. Johan gjorde det oväntade, sköt med vänstern som normalt har semester vid denna tidpunkt. Efter ett mönsteranfall som startades av matchens lirare, allas vår Michel Rydberg, dundrade Jonas Boström in 2-0 bakom en fladdrande keeper. Noterbart var att bollen gick som ett pärlband där Patrik Hagman slår den avgörande passningen som ledde fram till målet. I halvtid kunde vi inte undgå att prata lite taktik. Jag tror att Jesper Blockström och Bengt Lööw sa något bra. Vi skulle säkra bakåt. Jobbigt för en så offensiv spelare som jag, säkra bakåt, jag trodde att man skulle göra mål. AGO börjar inse att matchen börjar rinna dom ur deras händer och börjar desperat anfalla ur alla vinklar. Det gör de mycket bra men har inte rätta skärpan i avslutningarna. Det tackar vi för. I och med att dom börjar pressa på öppnar det för kontringsmöjligheter för oss (skit, Patrik är skadad och går av). Denna morgon var vi mest löpstarka och kom allt som oftast i tre mot två läge men brände och brände. När AGO är som hetast kastar Miche en genial boll i djupet och vem är inte där, jo skyttekungen. Jag gör en stark löpning in mot mitten och tar emot bollen i steget (typ proffsen) och accelererar mot mål. Det känns som jag har all tid i världen och det har jag för jag hinner se in i målvaktens ögon, lite trötta och förvirrade. Jag märker skräcken i hans rörelsemönster och utnyttjar läget. Jag rullar förvånansvärt enkelt in 3-0. Matchen är punkterad. I slutet av matchen spelar Henry Raffolt fram en boll som jag löper med och tar emot. Deras back närmar sig för att bryta men då gör jag en av mina beryktade ryck och gliiider förbi och lirar fram Jonas som gör sitt andra mål och vårat fjärde. Bänken jublar. Jag tror att jag ska köpa ett par nya fotbollsskor till finalen, varför inte i silver!!! Segerreceptet för dagen var vårt försvarsspel. Vi ses i finalen, från "än kan gubben".
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, PHANTOM DESIGN