Ogilvy - Eurosport  2-3
O. Rickard Törnkvist, Hans Langenskiöld. E. Magnus Berg, Claus Halldin, Mikael Bergvall

Första paret ut i Reklamseriecupen 1999 var Eurosport och Ogilvy. Serie A-laget Eurosport chocköppnade med att göra 1-0 direkt genom Magnus Berg. Premier League-laget Ogilvy bjöd på riktigt bra fotboll och det var en storspelande Mikael Benkert som räddade Eurosport. I slutet på första gjorde kämpen Claus Halldin 2-0 innan Mikael Bergvall spädde på med 3-0 i inledningen på andra. I detta läge var det för stora siffror men att Eurosport skulle leda var helt i sin ordning. Sista tio gjorde Ogilvy ett sista seriöst ryck för att komma in i matchen och mycket riktigt så reducerade man två gånger genom Rickard Törnkvist och Hans Langenskiöld varpå man skaffade sig 3-4 hörnor samt 2-3 halvchanser. Kvitteringen var inte långt borta men Eurosport höll undan. Ogilvy luftade ytterligare en tjej i laget. Camilla Lundengård var namnet och hon var bra, kul.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BENKERT, EUROSPORT

TV 4 - IGP  2-1
T. Ola Wenström, Christer Tiselius. I. Niklas Karlsson

TV4 blev andra lag att kvalificera sig till 8-delsfinal. Som vanligt inledde TV4 piggt och Ola Wenström gjorde 1-0 och Christer Tiselius 2-0 innan matchuret visat tio minuter. Precis som i första matchen tappade man spelet och bjöd in motståndarna som i detta fal var IGP. Efter hand kom IGP in i matchen ordentligt och reducerade till 1-2 genom Niklas Karlsson. I andra halvlek hittade TV4 spelet igen men matchen var långt ifrån avgjord. Inga mer mål tillverkades dock och TV4 vann knappt men rättvist.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS LUNDIN, TV 4

Svenska Dagbladet - Eriksson Reklam  2-6
Peter Callius, Peter Elmhorn E. Freddy Hägglund 3, Pelle Ericsson 2, Mikael Örnliden

Efter sju sorger och åtta bedrövelser fick då Eriksson Reklam känna på segerns sötma. Mikael Örnliden gjorde tidigt 1-0 och flera chanser skapades. Svenska Dagbladets målvakt Per Jäghammar var sevärd. När så SvD kvitterade genom friskusen Peter Callius var laget riktigt på gång. Pelle Ericsson såg sedan till att halvtidsresultatet skrevs 2-1. Matchen stod och vägde innan E.R. formligen exploderade med tio kvar och gick från 2-1 till 6-1 som sedemera blev 6-2. Andra generationen Eriksson (Yngves son) debuterade visserligen förra veckan. Välkommen Martin Eriksson. SvD åkte på ytterligare en hedersam förlust i sina för dagen nya snygga blå-vita tröjor. Freddy Hägglund blev tremålsskytt (hans 299:e totalt, inräknat serie, slutspel och cupspel i Reklamserien). Matchens lirare var redan bestämd före matchen! Johan Petersen älskar ju sitt lag och i förra matchen hade han beställt en taxi till halvtid varpå han fick ta en turkdusch på flygplatsen och sedan duscha när han kom fram. Det är inställning gubbar, bara så ni vet.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, SVENSKA DAGBLADET

Paganini M+ - Stromberg Media Group  2-1
P.
Johan Larsson 2  S. Pierre Jonsson

Paganini M+ har startat säsongen 1999 på ett strålande sätt. Man inledde med att vinna två raka i serien och följde upp med en knapp seger i cupen mot ett smart och bra spelande Stromberg Media Group. Ett nytt radarpar är fött. Firman heter Larsson & Göthe. Det behövs bara att Johan ställer sig framför mål så träffar Andreas honom med ett av sina många skott. PM+ hade många fina chanser men så länge P-O Byrén stod i vägen var matchen aldrig över. SMG hade även de en rad fina chanser där Kenneth Danielsson fick visa var han går för. I sista minuten hade SMG ett friläge men brände, vilken dramatik i solskenet. Anders Liljeblad gjorde en bejublad comeback efter den två år långa resan till England. Pierre Jonssons drömmål är årets vackraste. Trevlig match grabbar eller rättare sagt gubbar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LARSSON, PAGANINI M+

JCDecaux - TIP TV  5-3
J.
Erik Johannisson 2, Johan Wallberg, Johan Lidberg, Mathias Tauberman. T. Marcus Jonsson, Erik Sylvén, Fredrik Björklund.

Serieledarna i Serie A, JCDecaux, fick jobba för att besegra TIP TV. Mathias Tauberman gav sitt lag ledningen på straff. Marcus Jonsson vådasköt kvitteringen ribba ner, vilken kanon! I mitten avgjordes matchen när Johan Wallberg elegant chippade in 2-1 i sista minuten på första och i den första minuten av andra gjorde Johan Lidberg 3-1. Resten av matchen var sedan ganska jämn och siffrorna skrevs 5-3. Tre utvisningar antecknades vilket är tre för mycket.
MATCHENS LIRARE: DANIEL BJÖRKLUND, TIP TV

Fältman & Malmén - BOW Reklam  1-3
Anders Frigren. B. Peter Kisfaludy, Hans Löwinder, Jonas Goude

I matchen mellan BOW Reklam och Fältman & Malmén var det ett riktigt "god morgon-tempo" i sommarvärmen. BOW inledde piggast och skaffade sig 1-0 efter ett snyggt mål av Peter Kisfaludy. Anders Frigren kvitterade till 1-1 i slutet på första och då blev det helt plsötsligt lite liv i matchen. Hans Löwinder och Jonas Goude såg sedan till att BOW gick vidare i cupen.
MATCHENS LIRARE: OLLE JEANSSON, BOW REKLAM

AC Café - Aftonbladet  5-0 (WO)

Text & Rubrik - Studion  5-3
Johan Karlsson 3, Björn Westberg 2. S. Jörgen Svidén, Roger Jonsson, Lars Åstrand.

Det här var en match i domarens smak. Lagen vårdade bollen föredömligt och hade fin bredd. Det var en trevlig stämning på plan och ingen frispark utdömdes trots att spelarna satte åt i närkamperna. Med andra ord följsamt närkampsspel. Det var även många målchanser och individuella prestationer i ett ganska högt tempo. Lagen som skall hyllas var Text & Rubrik och Studion. T & R inledde bäst och tog också ledningen tidigt med 1-0. Efter hand kom Studion in i matchen och följaktligen kom också kvitteringen. I andra halvlek hade Studion ett härligt flyt. Först prickade Roger Jonsson bortre krysset till 2-1 och med nio kvar så dundrade Lars Åstrand in 3-1. I detta läge såg Studion ut som klara vinnare med så hände det igen. För andra gången på en vecka gjorde T & R en sådan där ofattbar vändning. På fem minuter gick man från 1-3 till 5-3. Några mål såg inte helt otagbara ut med det fråntar inte T & R bragd. Johan Karlsson stänkte in tre medan Björn Westberg gjorde två mål. Vilken fight. Vad hände Studion?
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, TEXT & RUBRIK

KÅPE - CIA  1-5
K.
Jonas Lundberg. C. Torbjörn Larsson 3, Peder Andreasson 2

För andra gången under denna vår möttes CIA och KÅPE. Nu var det dock dags för cupmatch. Seriematchen vann CIA med 6-1. Inledningen på matchen var mycket jämn, bra och situationsrik. Vi minns speciellt när planens bäste spelare, mittbacksklippan Niclas Jensell, dundrade bollen i ribban från 25 meter. Kamikaze-piloten Peder Andreasson gjorde 1-0 i den tionde minuten och i mitten av matchen avgjordes det. Först sköt Jens Jörgensen i krysset och ut varpå Torbjörn Larsson kontrade in 2-0. I början av andra fick CIA två lättvindiga mål genom samma målskyttar som i första halvlek och helt plötsligt stod det 4-0. Resten av matchen var som i början, d v s jämn. Matchen slöt till sist 5-1. Janne Suhr har aldrig setts bättre i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: JAN SUHR, KÅPE