AGO Reklam - BOW Reklam  7-3
Michel Gordin 3, Mattias Samuelsson, Kent Svensson, Mikael Lindqvist, Fredrik Sträng. B. Bengt Wicksell, Dan Sandgren, Anders Ungh.

Vilken cupfinal! Folk brukar ju i allmänhet säga att om man vill se mål skall man gå på hockey. Detta var fotbollspropaganda på hög nivå. Både åskådare, prisutdelare Tommy Engstrand och hejarklacken gjorde inramningen perfekt. AGO Reklam och BOW Reklam skall ha en eloge för offensivt spel. AGO hade sedan turen och skickligheten att göra mål på chanserna de första tio minuterna och skaffade sig otroliga 3-0 efter mål av Mattias Samuelsson, Kent Svensson (rätt upp i krysset) och Michel Gordin (vad kul). Annars var halvleken jämn. I andra halvlek bjöds det på hela sju mål. Mikael Lindqvist och Fredrik Sträng gjorde var sitt och sedan fullbordade Michel Gordin sitt hattrick i årspremiären. Tyvärr kan vi inte ge honom titeln matchens lirare för den stal 58-årige Bengt Wicksell när han erövrade bollen ungefär vid straffområdets kryss till vänster om målvakten och sköt en patenterad tåpaj stenhårt och klockrent rätt upp i det diagonala krysset bakom den maktlösa maktlösa målvaktsjätten Mikael Olsson, Ja, det var nog årets strut på Hjorthagens IP. Anders Ungh och Dan Sandgren satte också en kasse. Matchen slöt 7-3 till AGO Reklam som därmed blev 1999 års cupmästare. Grattis!
MATCHENS LIRARE: BENGT WICKSELL, BOW REKLAM