Slitz - AGO Reklam  2-5
S. Rutger Lindquist 2. A. Per Apelgren 4, Fredrik Sträng

AGO Reklam blev första lag att nå semifinal i Reklamseriecupen 1999. Noteras skall att september detta år är den varmaste sedan 1949 och fortsätter värmen slås rekordet från 1717. Dagens andra lag var Slitz som spelade mycket smart i första halvlek och kontrade finurligt. AGO hade ett skenbart övertag och halvleken blev mållös. Sedan exploderade det i målprotokollet och på tio minuter gjordes hela sex mål. Per Apelgren var i sitt livs form och hängde mål efter 19 sekunder samt efter tre, sex och avgörande 4-2 efter tio minuter. Slitz reducerade vid två tillfällen men kom aldrig ikapp. Fredrik Sträng fastställde slutsiffrorna 5-2. Rutger Lindquist gjorde båda för Slitz.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM

Phantom Design - Svea  4-3
P.
Jonas Boström 3, Håkan Josefsson. S. Mårten Forsell 3.

Förra veckan möttes Phantom Design och Svea i en het drabbning då PD drog det längsta strået. Dagens match blev lika jämn. Precis som i den förra matchen gick PD upp till 2-0. Sedan klev Svea och Mårten Forsell in i handlingen och laget kämpade sig ikapp och tog också ledningen med 2-3. I detta läge i matchen såg det ut som Svea var i vinnarhålet ty PD började krokna. Tremålsskytten Jonas Boström lyckades kvitterade till 3-3 och laget fick blodad tand. Sedan kom lite överraskande 4-3 till PD. Resten av matchen var en kanonad mot Michel Rydberg som tog allt. Den ena räddningen efter den andra var i svettigaste laget och bl a Jens Lundström slet förtvivlat sitt hår. PD verkar vara ett cupgäng i år. I och med Sveas sorti så får vi två nya lag i Reklamseriecupens final.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOSTRÖM, PHANTOM DESIGN

TV 4 - Eriksson Reklam  1-3
Bengt Jonevret E. Mikael Örnliden 2, Freddy Hägglund

Eriksson Reklam använde huvudet när man besegrade TV 4 i en tät, tuff och trevlig match. Detta var TV 4:s första förlust på exakt ett år och en dag. TV 4 inledde bäst som vanligt och redan efter tre minuter styrde Bengt Jonevret in Per Eks skott. Minuten efter nickade Mikael Örnliden in kvitteringen via en försvarare. Matchen var jämn men ER gjorde ett mycket psykologiskt mål 30 sekunder före pausvilan när Freddy Hägglund elegant nickstyrde in 2-1. Matchen stod sedan och vägde och målchanser skapade bägge lagen men med tio kvar nickade (igen) Mikael Örnliden in 3-1. Det räckte inte att TV4 pressade på mot slutet och därmed är ER klara för semifinal mot BOW Reklam, ett lag som man besegrade i förra veckan. Nu vet TV 4 hur det känns att förlora under 1999.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ÖRNLIDEN, ERIKSSON REKLAM

BOW Reklam - JCDecaux  3-2
Stefan Söderström, Peter Kisfaludy, Per Jonsson J. Johan Lidberg, Christian Hellevik.

BOW Reklam gjorde en heroisk insats och skrällde när man vann över JCDecaux med knappa 3-2. Redan på uppvärmningen såg man att BOW var sammanbitna samt såg mer laddade ut än sina motståndare. Och mycket riktigt, redan efter två minuter dundrade Stefan Söderström in 1-0 med en äkta tåpaj innan JCDecaux vaknat. BOW backade hem med alla utom en spelare och JCDecaux hade ett stort bollinnehav men var ineffektiva. Johan Lidberg kvitterade mycket snyggt efter att man rullat upp BOW:s försvar. Innan pausvilan dundrade sedan Peter Kisfaludy in 2-1 efter ett mäktigt skott. I andra hettade det till lite mer än en vanlig seriematch. Per Jonsson stötte in bollen efter en tilltrasslad situation och BOW fick viktiga 3-1. Resten av matchen var det en kanonad mot Henrik Strömblad i BOW:s mål. BOW hade bara två anfall till men det ena var en stolpträff och det andra ett friläge. Christian Hellevik reducerade mycket snyggt till 2-3 efter ett skott i krysset. Det var en gåta att ingen till boll gick in bakom Strömblad och BOW:S kämpar redde ut stormen och är nu klara för semifinal i Reklamseriecupen.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SÖDERSTRÖM, BOW REKLAM