Premier League 1999 - 1:a omg

TV 4 - Ogilvy  2-2
T. Jonas Uhrström 2. O. Patrik Rignell, Peter Bertilsson.

Äntligen säsongsstart! Första paret ut var TV 4 och Ogilvy. Matchen inleddes i ett ruskigt tempo där de båda lagens kämpar nog trodde att konditionen var bättre än den var. Efter ca 7-8 minuter såg TV 4 halvdöda ut och efter en kvart sloknade t.o.m. yrvädret Jonas Uhrström. Men under den tiden var TV 4 bra. Ola Wenström sköt i insidan av stolpen innan Jonas Uhrström gjorde 1-0. Samme man missade sen ett Pratiläge innan herr Uhrström nickade in 2-0. Ogilvy då! Jo man arbetade sig in i matchen när man blev en man mer och reducerade innan paus. Man kvitterade också genom Peter Bertilsson i andra och sista tio minuterna tryckte Ogilvy på men TV 4 kontringar var giftiga. Det blev rättvisa 2-2.
MATCHENS LIRARE: JONAS UHRSTRÖM, TV 4.

TIP TV - Aftonbladet  6-2
Per Tellander 3, Peter Sylvén 2, Johan Apel. A. Niklas Brunzell, Filip Hammar.

Fjolårets två jumbolag TIP TV och Aftonbladet drabbade samman direkt och båda lagen spelade stundtals bra. TIP TV fick en drömstart med mål redan efter 35 sekunder av Per Tellander. Samme man gjorde även 2-0 minuterna senare. Efter sju minuter kom även 3-0 genom Johan Apel. I detta läge blev TIP TV lite väl segersäkra samtidigt som AB började hitta sina positioner och mycket riktigt så kom 1-3 av Niklas Brunzell. När så tekniske Filip Hammar reducerade till 2-3 blev det nerv i matchen. Det stod lite och vägde innan Peter Sylvén klev in i handlingarna och gjorde både 4-2 i öppen kasse och 5-2 på en snygg nick efter en fin hörna av Anders Carlsson. Tremålsskytten Per Tellander avslutade sedan med att dundra in 6-2.
MATCHENS LIRARE: PER TELLANDER, TIP TV.

IGP - Studion  3-6
I. Jimmy Jelleryd, Micke Bylund, Niklas Karlsson. S. Kristian Jältsäter 3, Roger Jonsson 2, Richard Wester.

Magnus Westers lagbygge var en perfekt blandning av ungdomlig teknik, snabbhet och kondition typ tremålsskytten Kristian Jältsäter, som för övrigt var mycket vass framåt. Sedan hade man flera stadiga äldre lirare som var ryggraden i laget. I mitten på matchen var den trevlige nykomlingen Studion ruggiga då man gick från 1-0 till hela 6-0. Dagens motståndare IGP hyfsade upp siffrorna med tre mål i slutet på matchen. Hypersnabbe Jimmy Jelleryd blir kul att följa. Roligt var det också att se en gammal mästare från 1987 i stilstudie. Tvåmålsskytten Roger Jonssons dragningar i offensiv zon sitter i ryggmärgen.
MATCHENS LIRARE: ROGER JONSSON, STUDION.

Dagens Industri - Argumentor  2-3
Thomas Järvheden, Anders Lundborg. A. Mathias Stegrud, Pär Edgren, Jens Ersson.

När Johan Pellas ringde och anmälde sitt nya lag Argumentor visste han precis vad han gjorde. Johan har en rad säsonger och 77 mål på nacken i Reklamserien. Laget innehöll en perfekt blandning av hur ett lag skall vara sammansatt i denna serie. Av den första matchen att döma så kan det här vara ett nytt charmlag som får domaren med sig. Laget startade i stor stil och de 1-0 genom Mathias Stegrud (ämne för seriens publiklirare) kunde varit de dubbla. Sedan tog gubbarna slut och syrgasen var nära. Dagens Industri kom in i matchen och i slutet på första kvitterade man. D.I. gjorde även 1-2 i andra och såg ut att ta över händelserna. Argumentors dribbler Pär Edgren kunde dock på en vänstervolley kvittera i ett utsatt läge på matchen. Alla gick väl lite till mans och väntade på slutsignalen när Jens Ersson direkt från bänken iklädde sig hjälterollen med årets volleymål, vilken pärla. En skön seger för en nykomling.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS STEGRUD, ARGUMENTOR.

Fältman & Malmén - KÅPE  1-1
Sten-Ove Ramberg. K. Johan Sköldekrans.

Fältman & Malméns ärrade veteraner delade solidariskt på poängen med den tredje nykomlingen KÅPE. Nykomlingen startade i ett högt tempo där Tommy Svensson var dirigent men man lämnade luckor bakåt ty det var roligare att springa framåt än bakåt. Men längst bak hade man otrolige Kenth Lindgren och han räddade väl en 2-3 givna mål. När så pigge Johan Sköldefors rakade in 1-0 kom det lite överaskande. I andra tryckte F & M på för en kvittering men pantern Lindgren fortsatte storspela. Ingen kunde dock hindra planens kung Sten-Ove Ramberg från att kvittera tre minuter före full tid. Trevlig match gubbar.
MATCHENS LIRARE: KENTH LINDGREN, KÅPE.

Svenska Dagbladet - CIA  0-4
C.
Andreas Sjöberg 2, Gunnar Gidefeldt, Tomas Järnståhl

CIA fick en drömstart på säsongen när man efter en jämn halvlek mot Svenska Dagbladet gick ifrån 0-0 i paus till en 4-0-seger. Andreas Sjöberg gjorde två mål medan Gunnar Gidefeldt och Thomas Järnståhl gjorde var sitt. Svenskan gjorde en bra match spelmässigt men var för ineffektiva framåt. Siffrorna var dock något för stora. Sv.D. hade både stolp- och ribbträff till reducering 1-3 i slutminuterna.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS SJÖBERG, CIA.