Premier League 1999 - 2:a omg

Studion - Fältman & Malmén  3-4
S. Kristian Jältsäter 3. F. P-G Hylén, Ulf Olofsson, Steffan Rehnström, Owe Wahlberg.

Vilken match! Ja den här drabbningen mellan Fältman & Malmén och Studion hade det mesta, som t.ex. ¨fyra självmål¨. Det började med att P-G Hylén dundrade in 1-0 i nättaket med vänstern. Minuten senare så gjorde Ulf Olofsson 2-0 samt Steffan Rehnström 3-0. Av siffrorna att döma såg det ojämnt ut men faktum var att Studion hade ett 70%-igt bollinnehav i första halvlek men F & M var mycket giftiga i sina kontringar. I slutet på första reducerade Studion men F & M gjorde 4-1 direkt på andra. Reklamserien kör ju inte med självmål men detta var ett gränsfall. Owe Wahlberg spelade ut bollen på kanten vid mittlinjen men en motståndare bröt samt spelade hem till sin vänsterback som i sin tur lirade till egen målvakt som, ja just det, släppte in hempassen varpå Owe Wahlberg bokfördes för målet. Kristian Jältsäter reducerade sedan till 2-4 och jagade fler mål men Lars-Åke Lundell var grym i målet och var självskriven som matchens lirare tills Pelle Kotschack stal den titeln när han gjorde sitt tredje självmål. Ja ni läste rätt! Jältsäter bokfördes dock för alla målen. Detta var även årets varmaste morgon med sol och värme. F & M höll undan i denna trevliga match.
MATCHENS LIRARE: PELLE KOTSCHACK, FÄLTMAN & MALMÈN.

KÅPE - Svenska Dagbladet   2-1
K. Andreas Röjmar, Jonas Lundberg. S. Claes Andberg.

12 fördömda män sprang ut i sina gröna nya snygga matchställ med namnet KÅPE på bröstet och det dröjde bara fem minuter innan kämpen Andreas Röjmar hade gjort 1-0. Svenska Dagbladet som även de hade mycket folk med sig gav inte upp och i Peter Elmhorn har man ett bra nyförvärv. Pigge Claes Andberg kvitterade innan halvtidspausen. I inledningen på andra tog KÅPE på nytt ledningen genom speedige Jonas Lundberg. Sv.D. tryckte på för en kvittering men KÅPE:s kontringar var livsfarliga så det var nerv i matchen. Det blev dock inga mer mål och KÅPE är fortfarande obesegrat.
MATCHENS LIRARE: JONAS LUNDBERG, KÅPE.

CIA - TIP TV 2-1
C.
Torbjörn Larsson, Gunnar Gidefeldt. T. Per Tellander.

Så var det dags för en mycket, mycket tidig seriefinal mellan CIA och TIP TV. Det varma, soliga och härliga vädret från i går hade bytts till nordlig hård vind. Spelet blev därefter. Det var mycket sparka och spring men dagens lirare kämpade väl. I Daniel Björklund har TIP TV en bra målvakt. Erik Sylvén spelade strålande på backen och Per Tellander gjorde många bra saker samt ett hårt skott med vänstern i nättaket. Hos CIA glänste målskytten Torbjörn Larsson samt planens kung Niclas Jensell. Det stod 1-1 länge och det lutade starkt åt ett kryss då turligt via ett TIP TV-ben bollen gick in tre minuter före full tid ditförpassad av Gunnar Gidefeldt. CIA tog två viktiga poäng och vinner trots torftigt spel. Hur går det när man spelar bra? Otur TIP TV.
MATCHENS LIRARE: NICLAS JENSELL, CIA.

Ogilvy - IGP  3-4
O.
Peter Bertilsson, Urban Johansson, Krister Svensson. I. Jimmy Jelleryd 2, Ragnar Dybeck, Dan Eriksson.

I denna match svängde det ideligen och i ena stunden såg Ogilvy ut som vinnare och i nästa IGP. Ogilvy började klart bäst och Peter Bertilsson gjorde tidigt 1-0. Debutanten Urban Johansson var i form idag och efter en delikatess låg bollen i nätmaskorna till 2-0. Samma Johansson sköt sedan med kraft ribba ner. Domaren fick en känsla för mål men det var omöjligt att se var bollen slog ner. Det blev inga protester när domaren friade. Ogilvy klarade sig lite senare från att få en straff på sig. Det brukar som bekant jämna ut sig. Istället för 3-0 kontrade Ragnar Dybeck 2-1. I andra så kvitterade hypersnabbe Jimmy Jelleryd till 2-2 och samme man tryckte även in 2-3. Vilken vändning. Ogilvy hade tappat matchen som man hade i ett säkert grepp. Krister Svensson kunde turligt kvittera innan Peter Bertilsson träffade ribban. Sedan gjorde halvskadade Dan Eriksson 3-4 i slutminuten. Vilken dramatik!
MATCHENS LIRARE: JIMMY JELLERYD, IGP.

Argumentor - TV 4  3-3
Johan Pellas 2, Bo Gripevall. T. Ola Wenström 2, Rickard Sjöberg.

Argumentor och TV 4 bjöd på en mycket underhållande match. Båda lagen har för vana att starta i mördartempo för att sedan slokna och det skedde även idag. Mathias Stegrud kom flåsande och bytte efter prick två minuter precis som på premiären. Argumentor tog ledningen med 1-0 på en delikatess där Stegrud och Johan Pellas broderade prydligt på vänsterkanten och inlägget nickades elegant in av Bo Gripevall. Pigge Johan Pellas vände sedan på en 5-öring och dunkade in 2-0 i den tolfte minuten, vilken start! TV 4 gav inte upp och reducerade genom Ola Wenström innan paus. Andra halvlek var trevlig och målvakten Rickard Sjöberg gick upp på en egen hörna och dundrade in 2-2, vilken grej! I första halvlek så kunde Argumentor fått straff efter en "ofrivillig" hands och nu inträffade en typisk situation där det brukar vara frispark utanför straffområdet men innanför straffområdet var det ¨för lite¨ för straff (gammalt domarspråk). På kontringen gjorde sedan TV 4 2-3 vilket kändes lite kymigt men med 30 sekunder kvar gick Johan Pellas upp och nickade in 3-3 efter hörna vilket får betraktas som rättvist. Jens Ersson var bra idag.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, ARGUMENTOR.

Carat Sverige - Dagens Industri  4-3
C.
Peter Arnesson 2, John Kock, Fredrik Malmfält. D. Nicklas Malmros, Michael Kinnard, Stefan Svanfeldt.

Carat Sverige fick ge allt för att vinna mot ett decimerat och väl kämpande Dagens Industri. Carat dominerade första halvlek och gjorde två mål genom John Kock och pigge Fredrik Malmfält. D.I. hade väl två farligheter. Man inledde med att slå en frispark som nickskarvades till Nicklas Malmros som snyggt nickade in bollen och man slutade första halvlek med att göra 2-2 genom Michael Kinnard som nickade in kulan efter ett långt inkast. I andra jämnade spelet ut sig men ingen hindrade Peter Arnesson från att göra 3-2. Stefan Svanfeldt kunde kvittera på nick till 3-3 och de lutade mot kryss när Peter Arnesson slog till med sitt andra mål i slutminuterna. Vilket spelarköp från Svenska Dagbladet.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVERIGE.