Premier League 1999 - 5:e omg

CIA - Studion  2-3
C.
Torbjörn Larsson 2. S. Bo Wester 2, Richard Wester.

Det blev ett vilt decimerat kämpande Studion som tillfogade serieledarna CIA dess första förlust för i år efter mycket dramatik. CIA inledde klart bäst och det var bara Magnus Westers målvaktsspel som höll laget kvar i matchen. När så Studion tog ledningen med 1-0 efter ett självmål (Bo Wester bokfördes för målet) kom det mycket överaskande. CIA slog inte av på takten och man hade både ribba och stolpens insida innan kvitteringen kom genom Torbjörn Larsson. I andra halvlek kom Studion ut som ett nytt lag men det hindrade inte Torbjörn Larsson från att göra 1-2 (det borde dock blåsts för hands innan på en annan spelare). I mitten på halvleken var det Wester-show på Hjorthagen. Först sköt Richard Wester årets frisparksmål när han från 20-25 meter borrade upp bollen i krysset. Bara minuten senare spelade Richard fram Bo som stötte in 3-2. CIA blev tagna på sängen men pressade hårt för en kvittering. Chanser saknades inte men Studion höll undan. CIA hade grisen i säcken men...
MATCHENS LIRARE: TOMMY BRAMSGÅRD, STUDION.

TIP TV - Ogilvy  5-1
Marcus Jonsson 2, Peter Sylvén 2, Fredrik Björklund. O. Christer Hinderoth.

TIP TV gjorde ganska enkelt en fem-etta på ett lite B-betonat Ogilvy. Tvåmålsskytten Marcus Jonsson inledde med att dra tre man och rullade sedan in 1-0. Den andra tvåmålsskytten Peter Sylvén avslutade halvleken med att göra 2-0. I andra kom Ogilvy ut som ett nytt lag men det halmstråt man fick tog man inte och när TIP TV gjorde 3-0 var ju saken klar. Ogilvys tröstmål svarade Christer Hinderoth för. Christer har en fin skalp i sin fotbollshylla, han har slagit en tunnel på Bosse Larsson (han i Malmö FF på 70-talet).
MATCHENS LIRARE: MARCUS JONSSON, TIP TV.

Fältman & Malmén - Carat Sverige  0-4
C.
Fredrik Malmfält 2, Joachim Persson, Per Boquist.

Carat Sverige tog en ny skalp när man efter stundtals briljant spel besegrade ett mycket mycket formsvagt Fältman & Malmén. F & M måste slicka såren under sommaren och som hela Reklamserien hoppas på, komma ut som sitt forna jag lagom till hösten. Ni är kultur i Reklamserien, kom igen! För färska Carat ser det dock ljust ut. Man gick från 2-0 i paus till 4-0 efter två mål i slutet på matchen. F & M var med i inledningen på andra men man var för uddlösa framåt. Lars-Åke "Ludde" Lundell var bra i målet och frågan är om inte Sten-Ove "Putte" Ramberg var sjölejon i sitt tidigare liv. Vilken teknik. Fredrik Malmfält var bra och satte två.
MATCHENS LIRARE: LARS-ÅKE LUNDELL, FÄLTMAN & MALMÈN.

Svenska Dagbladet - Argumentor  0-2
Johan Pellas 2.

Den mycket trevlige nykomlingen Argumentor gick i ensamt majestät upp i serieledningen efter att i en riktig kämpamatch besegrat Svenska Dagbladet med 2-0. Argumentor tog tidigt ett intiativ i matchen men "skotträdda" Daniel Collin som fick hoppa in mellan stolparna i Svenskan var helt sagolik. Han tog allt. Tre-fyra gånger var man säker på mål. Bollarna ven runt stolpe och ribba. Svenskan som för övrigt gjorde sin bästa laginsats någonsin höll 0-0 första halvtimmen. Kent Ström överträffade sig själv på backen och Johan Petersen var en stor klippa samt spelade rent och bra. Bästa utespelaren på plan var annars Henrik Furå. Ja hela Svenskan kämpade storstilat. Argumentor har ju Stefan Svensson mellan stolparna och han höll nollan såklart. Vidare gjorde bl.a. Håkan Ramstedt och Bo Gripevall fina insatser. Johan Pellas lyckades med att göra både 1-0 och 2-0 under matchens sista fem. Framspelade av Stefan Billborn vid bägge gångerna. Härlig match gubbar.
MATCHENS LIRARE: DANIEL COLLIN, SVENSKA DAGBLADET.

KÅPE - Aftonbladet  3-2
K.
Johan Sköldekrans, Jonas Lundberg, Richard Wäring. A. Mikael Samuelsson, Jonas Sevenius.

KÅPE och "nya" Aftonbladet bjöd på en underhållande fotboll med mycket ge och ta. Matchen böljade fram och tillbaka ideligen. KÅPE inledde bäst och Johan Sköldekrans stötte in 1-0 omgående. När så Jonas Lundberg dundrade in 2-0 i den fjärde minuten och Richard Wäring gjorde 3-0 i den elfte minuten trodde man att matchen var över. Aftonbladet visade sedan hög moral och gubbarna tog sig samman samt började prestera bra fotboll och mycket riktigt. I slutet på första kunde Mikael Samuelson forcera in 3-1 och Jonas Sevenius vände på en 5-öring och 3-2 blev halvtidssiffror. I andra var det ett härligt spännande ställningskrig och målchanser radades upp från bägge lagen. KÅPE höll dock undan med blotta förskräckelsen. Kul match.
MATCHENS LIRARE: TOMMY SVENSSON, KÅPE.

TV 4 - Dagens Industri  10-1
Per Ek 5, Mats Elsnitz 2, Peter Lindström, Anders Westin, Bengt Jonevret. D. Nicklas Malmros.

TV 4 smyger i vinnarhålet och är fortfarande obesegrade i år. Efter 18.50 av andra halvlek kom årets första T.Ö. (teknisk överlägsenhet) när Per Ek gjorde lagets tionde mål samt sitt eget femte för denna match. Per Ek har gjort 97 mål under sin karriär i Reklamserien. Dagens Industri var decimerat men stred tappert så länge man orkade och man hade 0-2 efter halva matchen. Poeten Mats Elsnitz gjorde två mål och hela laget i TV 4 gjorde precis vad som räckte för två poäng i sommarvärmen. Rickard Sjöberg var en spektakulär målvakt idag.
MATCHENS LIRARE: RICKARD SJÖBERG, TV 4.