Premier League 1999 - 6:e omg

Ogilvy - CIA  2-3
O.
Björn Lundblad 2. C. Torbjörn Larsson, Gunnar Gidefeldt, Niclas Jensell.

Ogilvy inledde första fem minuterna med en man mindre. Det utnyttjade CIA till nästan 100%. Redan efter 10 sekunder klippte Torbjörn Larsson in 1-0 och då skall ni veta att det var Ogilvy som hade centringen! Efter två minuter så gjorde Gunnar Gidefeldt 2-0 och i den tredje minuten så sköt Andreas Sjöberg i insidan av stolpen, vilken rivstart! Sedan kom frälsaren Björn Lundberg och vid sin första bollberöring så gjorde han 1-2 och vid sin tredje bollberöring dundrade han på volley in 2-2, vilken scenförändring. Ogilvy fick givetvis blodad tand medan de redan segersäkra CIA-spelarna blev tagna på sängkanten. Det är svårt bara trycka på en knapp och ladda om. CIA blev räddade av gonggongen när första halvlek tog slut. I andra var det helt jämnt med det hindrade inte Niclas Jensell från att sätta upp bollen i nättaket efter tio minuter. Sista halvan tryckte Ogilvy på hårt och vi räknade till bl.a. två ribbor samt ett antal andra fina möjligheter. Emil Andreasson gjorde sin bästa match i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: EMIL ANDREASSON, CIA.

Aftonbladet - TV 4  0-1
T. Mats Elsnitz.

TV 4 är fortfarande obesegrade. Idag satt det dock hårt åt mot ett nytänt Aftonbladet. TV 4 inledde piggast och skapade två mycket giftiga målchanser innan Mats Elsnitz kunde göra 1-0 efter åtta minuter. Bladet kom med en stark 12-mannatrupp och var lite oorganiserade till en början men fick sedan fason på spelet och mot slutet på matchen jagade man en kvittering. Med tre kvar blev man berövade på en straff men i anfallet efter fick man en för hands i stället. Den efterföljande straffen kunde dock Krister Johansson göra en kanonräddning på och därmed höll han nollan. Det är bara en tidsfråga innan Bladet tar sin första "riktiga" poäng. Det var bra tempo i den här matchen och solen lyste över ett vackert Hjorthagens IP.
MATCHENS LIRARE: NICKE FRANCHELL, AFTONBLADET.

Studion - KÅPE  4-1
Roger Jonsson 2, Zoran Lukic, Mats Ferner. K. Robert Lindblom.

Studion bjöd på en underhållande och trevlig fotboll när man vände ett hotande 0-1 underläge i paus till en 4-1 seger över ett väl kämpande KÅPE. Studion rullade boll som aldrig förr och Zoran Lukic fördelade bollar som om han aldrig gjort annat. Man skapade en mängd chanser i första men var lite ineffektiva samtidigt som Kent Lindgren var omutlig i mål. KÅPE försvarade sig föredömligt och kontrade giftigt såsom när Robert Lindblom gjorde första halvlekens enda mål. I andra rivstartade Studion och förutnämda Zoran Lukic gjorde i ensamt majestät 1-1. Av bara farten dundrade Roger Jonsson in 2-1 ur död vinkel. Matchen avgjordes definitivt i slutet då Mats Ferner och Roger Jonsson såg till att de blev två mål till.
MATCHENS LIRARE: ZORAN LUKIC, STUDION.

Argumentor - TIP  5-2
Johan Pellas 4, Mathias Stegrud. T. Max Bursell 2.

Serieledarna Argumentor och mittenlaget TIP TV spelade en mycket trevlig match i sommarvärmen samt bjöd på många fina kombinationer och vackra mål. TIP TV gjorde tidigt 1-0 men mellan den elfte och artonde matchminuten bjöds vi på ett riktigt fyrverkeri. Först vände Argumentor 0-1 till 2-1 som direkt blev 2-2 varpå fyramålsskytten Johan Pellas satte dit två till. Det är sällan att en och samma man gör fyra mål på sju minuter. Redaktören uppmanar Pellas att tippa på Lotto, måltipset, stryktipset samt köpa en Bingolott etc, vilket flyt. Innan målfrossan och efter var matchen jämn och i andra halvlek blev det inga mål trots fina chanser för båda lagen. TIP TV luftade två debutanter i duktiga mittbacken Johan Lindvall och tvåmålsskytten Max Bursell. Matchen slöt 5-2 som det också stod i halvlek. Argumentor behåller ledartröjan.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, ARGUMENTOR.

Carat Sverige - Svenska Dagbladet  1-0
C. Per Boquist.

Carat Sverige tog årets femte seger när man besegrade Svenska Dagbladet med 1-0. Trots detta ligger laget på femte plats men endast en poäng skiljer till serieledning i den rekordjämna serien som numera är uppdelade i två skikt. För tredje gången i rad höll Carat nollan och man har Premier Leagues tätaste försvar med pantern Gunnar Pettersson mellan stolparna. Svenskan föll för andra matchen i rad med 0-1 och man har endast gjort tre mål i år och redaktionen efterlyser en centertank. Dagens enda mål gjordes av måltjuven Per Boquist som nickade i mål efter en lång hörna. Även Svenskan hade en bra målvakt i Leif Andersson.
MATCHENS LIRARE: GUNNAR PETTERSSON, CARAT SVERIGE

Dagens Industri - IGP  0-5 (WO)