Premier League 1999 - 7:e omg

Ogilvy - Carat Sverige  1-2
O.
Krister Svensson. C. Peter Arnesson 2.

Carat Sverige tog en mycket viktig seger när man kämpavann över Ogilvy med 2-1. Carat tog ett stadigt grepp om matchen första kvarten och de 1-0 man hade kunde varit det dubbla. Ogilvy som spelar jämnt i alla sina matcher kom dock tillbaka och friläget i slutet av första var nära att resultera. I andra halvlek tog helt plötsligt Ogilvy över och först sköt Krister Svensson i ribban och bara minuten senare gjorde samme man ett otroligt snyggt mål när han lättade upp bollen i bortre krysset. Matchen gled över till att bli ett hett ställningskrig men helt plötsligt höll sig tvåmålsskytten Peter Arnesson framme och stötte upp 2-1 i nättaket. Carat hakar därmed på topplagen inför en spännande höst.
MATCHENS LIRARE: KRISTER SVENSSON, OGILVY

TIP TV - IGP  0-5
I:
Jimmy Jelleryd 2, Dan Eriksson 2, Daniel Mörne

När de två mittenlagen IGP och TIP TV möttes så var frågan vilket av lagen som skulle haka på de fem topplagen om en slutspelsplats senare i höst. Efter en jämn inledning växte IGP ju längre matchen led och de 1-0 som man skaffade sig i halvtid blev 2-0 i den tionde matchminuten av andra och då gav TIP TV upp varpå siffrorna skenade iväg till 5-0. Jimmy Jelleryd satte två liksom Uppsalaboende Dan Eriksson.
MATCHENS LIRARE: NIKLAS KARLSSON, IGP

Argumentor - Aftonbladet  5-0 (WO)

KÅPE - Dagens Industri  0-2
Carl Björmander, Nicklas Malmros.

Dagens Industri vände en ond trend när man hittade sitt gamla hederliga spel igen. Per Laredius formligen spikade igen kassen och höll nollan hela matchen. Stefan Svanfeldt var säkerheten själv som sista utpost och Nicklas Malmros slog många fina bollar. Ja, hela D.I. kämpade som ett lag. KÅPE:s grabbar som ställer upp i vått och torrt hade en kvinnlig åskådare med sig och som vanligt stort kämpahumör. KÅPE började matchen lite rörigt men efter hand hittade spelarna sina positioner och i andra tog man över händelserna. Carl Björmander gjorde tidigt 1-0 för D.I. efter ett snyggt sologenombrott och Nicklas Malmros satte dit 2-0. Sista tio var det en gåta att inte KÅPE fick in bollen. Laget hade säkert 15-20 avslut mot mål utan resultat.
MATCHENS LIRARE: PER LAREDIUS, DAGENS INDUSTRI

CIA - TV 4  1-6
C.
Gunnar Gidefeldt. T. Per Ek 3, Johan Nilsson 2, Mats Elsnitz.

TV 4 svarade för en riktig urladdning när man besegrade slutspelslaget CIA med hela 6-1. Matchen var jämnare än vad siffrorna visar. Det här var TV 4:s åttonde raka utan förlust i år, starkt! Inledningsvis var det jämnt men efter hand tog TV 4 ett litet grepp och mot slutet av första halvleken hängde ett mål luften och med fem sekunder kvar av så sköt Johan Nilsson bollen genom nätet till 1-0. I början av andra hade TV 4 en stark period och man var närmare 2-0 och 3-0 än CIA en kvittering men på lång inspark från Peder Andreasson snappade den för dagen mycket duktige Gunnar Gidefeldt upp bollen och påpassligt gjorde han 1-1. I anfallet missade CIA ett friläge varpå Per Ek gjorde 2-1 för TV 4. Vilken dramatik. När så Johan Nilsson gjorde 3-1 med fem kvar var saken klar. CIA gjorde ett sista försök att gå ikapp och anföll med allt man hade varpå det gick som det brukar att gå. Ja, just det, 3-1 blev 6-1 på de sista tre minuterna. Per Ek blev tremålsskytt och därmed den 16:e spelaren sedan 1984 som gjort 100 seriemål, med ett jack i huvudet samt blodig tröja. Nästan som Terry Butcher.
MACTHENS LIRARE: GUNNAR GIDEFELDT, CIA

Svenska Dagbladet - Fältman & Malmén  3-5
Claes Andberg 2, Daniel Sjöberg. F. Anders Frigren 3, Staffan Rehnström, Henrik Olsson.

Svenska Dagbladet chocköppnade med ett decimerat manskap och gjorde både 0-1 och 0-2 genom Claes Andberg och Daniel Sjöberg. Fältman & Malmén gav inte upp men var ineffektiva framför mål. Sista fem av första hade man dock flyt då man vände 0-2 till 3-2. I andra gick man sedan ifrån till 5-2. Claes Andberg reducerade sedan till 5-3. Matchen genomfördes i spöregn vilket var ovanligt för våren 1999. Anders Frigren gjorde tre mål och F&M fick avsluta våren med en seger. SvD gjorde lika många mål i denna match som i de föregående sex vilket lovar gott inför hösten. TREVLIG SOMMAR!
MATCHENS LIRARE: CLAES ANDBERG, SVENSKA DAGBLADET