Premier League 1999 - 8:e omg

TV 4 - KÅPE  4-1
Per Ek 2, Bengt Jonevret, Mats Elsnitz. K. Jonas Lundberg.

Det blev en blixtrande inledning på höstsäsongen 1999. Redan i den tredje minuten lobbade Jonas Lundberg snyggt in 1-0 för KÅPE. TV 4 och Bengt Jonevret ville inte vara sämre så han slog en hörna i mål minuten senare. Sedan sköt Andreas Röjmar klockrent i stolpen och ut där TV 4 kontrade och Per Ek sköt på volley men artisten och den mycket duktige målvakten i KÅPE, Kenth Lindgren, gjorde en av många fina räddningar. Efter hand bedarrade tempot men precis innan halvtidsvilan gjorde Mats Elsnitz en individuell prestation när han tog ner bollen innanför straffområdet och vände på en femöring vilket innebar ett internationellt mål. I andra halvlek så såg man att det varit mycket hängmatta i sommar och mot slutet gick de flesta spelarna på knäna. Per Ek hann med att göra 3-1. Mot slutet tryckte KÅPE på ordentligt men TV 4 och Per Ek kontrade in segermålet 4-1. Peter Lindström var planens kung och Krister Johansson var nära att från sin målvaktsposition kasta bollen över hela plan och in i mål. Peken snodde dock målet. Är man måltjuv så är man.
MATCHENS LIRARE: PETER LINDSTRÖM, TV 4.

Fältman & Malmén - TIP TV  5-0 (WO)

Carat Sverige - Argumentor  0-5 (WO)

Aftonbladet - Svenska Dagbladet  4-2
Kalle Sers 3, Michael Fristedt. S. Claes Andberg 2.

Aftonbladet och Svenska Dagbladet möttes i ett mycket hett derby. Då passade Bladet på att göra sin bästa match någonsin. Duktige Kalle Sers gjorde tidigt 1-0 och 2-0. Ständigt farlige Claes Andberg reducerade men i början på andra gjorde Kalle Sers ytterligare ett mål. Svenskan hade lite häng i mitten på andra men man missade en straff till reducering 2-3 varpå framfusige Michael Fristedt avgjorde matchen med sitt 4-1 mål.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL FRISTEDT, AFTONBLADET.

IGP - CIA  0-5 (WO)

Dagens Industri - Studion  1-5
D.
Ola Klevard. S. Kristian Jältsäter 2, Roger Jonsson 2, Magnus Wester.

Studion skuggar de två topplagen och idag vann man tämligen enkelt över Dagens Industri med 5-1. Det stod redan 3-0 i paus efter det att Magnus Wester lite turligt gjort 1-0 och planens bästa spelare, Kristian Jältsäter 2-0, redan i inledningen. D.I. fick stil på organisationen i andra och reducerade samt hade lite häng på ytterligare reducering innan Studion kontrade in två mål till. Roger Jonsson blev tvåmålskytt liksom Jältsäter men dagens överaskning var Tommy Bramsgård som stilfullt styrde spelet.
MATCHENS LIRARE: TOMMY BRAMSGÅRD, STUDION.