Premier League 1999 - 9:e omg

Svenska Dagbladet - TV 4  1-1
Peter Elmhorn T. Peter Göthe

Toppen (TV4) mot botten (Svenska Dagbladet). Ja, det kunde väl bara sluta på ett sätt. Men icke. Enligt TV 4 var det coachen Ronny Branting i Svenskan som manade fram sina grabbar till poäng i denna match. Matchen slutade 1-1 efter 0-0 i paus. Svenskan som ligger sist dök upp med 12 spelare och som sagt en coach. Peter Elmhorn gjorde 1-0 men Peter Göthe kvitterade. Därmed är TV4:s förlustnolla fortfarande intak, vilket inkluderar 11 matcher i serie och cup. Snart kommer nog Svenskans första seger.
MATCHENS LIRARE: RONNY BRANTING, SVENSKA DAGBLADET

TIP TV - Dagens Industri  0-0 (Dubbel WO!!)

Ogilvy - Aftonbladet  7-3
O. Krister Svensson 3, Mats Bergman 2, Kristoffer Ogebjer, Patrik Rignell. A. Mikael Samuelsson 2, Niklas Brunzell.

Ogilvy passade på att göra en av sina bättre matcher på mången år när man besegrade ett formstarkt Aftonbladet med 7-3. Annars var det Bladet som tog ledningen när Thomas Hanusek elegant frispelade Mikael Samuelsson - bollen snett inåt bakåt efter patenterad dragning. Duktige Mats Bergman nickade sedan in 1-1 efter hörna och den blivande tremålsskytten Krister Svensson gjorde 2-1 innan pausvilan. Bladet kvitterade i början på andra så matchen var helt öppen och jämn innan Ogilvy gjorde ett otroligt ryck när man gick från 2-2 till 7-3.
MATCHENS LIRARE: MATS BERGMAN, OGILVY

Fältman & Malmén - IGP  5-0 (WO)

KÅPE - Carat Sverige  2-6
K.
Jens Jörgensen, Tommy Svensson. C. Fredrik Malmfält 2, Per Boquist 2, Magnus Tegström, Peter Arnesson

Efter en jämn inledning så tog Carat Sverige kommandot mot KÅPE och i slutet på första gick man från 0-0 till 3-0 efter att bl a Magnus Tegström gjort sitt första mål. KÅPES målvakt Kenth Lindgren gjorde på nytt en strålande match men inte ens han orkade stå emot Carats anstormning. Både Fredrik Malmfält och Per Boquist blev tvåmålsskyttar. Denna match slöt 6-2.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS TEGSTRÖM, CARAT SVERIGE

Studion - Argumentor  2-2
Jörgen Svidén, Roger Jonsson. A. Johan Pellas 2.

En riktig toppmatch avslutade omgång nio i Premier League. Hittills obesegrade (i serien) Argumentor tog emot duktiga Studion. Dessa lag har likartat utseende på sin trupp. Det finns ungt och gammalt blandat med de som har kondition och de som inte har. Matchen var jämn inledningsvis men efter hand tog Argumentor över allt mer och efter elva minuter så gjorde Johan Pellas 1-0 och samme man satte även dit 2-0 i slutet på första. I andra halvlek tröt orken mer och mer hos det ledande laget varpå Studion tilläts ta över mer och mer och Jörgen Svidén kunde reducera innan Roger Jonsson kvitterade. Argumentor räddades nog av gong-gongen när domarens pipa ljöd för slutsignal. Tvåmålsskytten Pellas hade dock en stolpe i slutminuten men 2-2 var helt ok.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN RAMSTEDT, ARGUMENTOR