Carat Sverige - Studion  0-5 (WO)

TV 4 - TIP TV  4-3
TV.
Krister Johansson, Per Ek, Bengt Jonevret, Ola Wenström. TI. Max Bursell 3.

TV4:s lagmoral och stridsvilja var enorm när man lyckades bärga två poäng mot TIP TV efter en dramatisk match. TV 4 inledde som vanligt bra och gjorde tidigt 1-0. Detta mål går till historien. För två omgångar sedan kastade målvakten Krister Johansson bollen över hela plan men precis innan mållinjen så dök måltjuven Per Ek upp och bokfördes för målet. Den gången var det slutminut och hela motståndarlaget inklusive målvakten var framme för att göra mål på hörna. Denna gång lyckades dock bedriften och Krister kastade bollen in i mål 60 meter bort. Bengt Jonevret störde dock målvakten förtjänstfullt. Otroligt!! TIP TV gav inte upp för det och på fem minuter vände man 0-1 till 3-1 efter det att mycket påpasslige Max Bursell svarat för ett äkta hattrick. I andra halvlek så stötte Per Ek in 2-3 på Peter Göthes skott redan efter 25 sekunder och nu började en kanonad mot otroligt duktige Ola Johansson i TIP TV:s mål. Precis när man trodde att TIP TV skulle tillfoga TV4 dess första förlust så slog Bengt Jonevret till med 90 sekunder kvar att spela. Inte nog med det. Med 15 sekunder kvar så rullade TV4 bollen iskallt och föredömligt innan målvakten spelats helt bort och Ola Wenström kunde rulla in segermålet 4-3 i öppen bur, vilken dramatik. Nu är TV4 uppe i 12 raka utan torsk. Skulle TIP TV slippa spela de sista fem minuterna i andra halvlek hade de varit ett topplag.
MATCHENS LIRARE: KRISTER JOHANSSON, TV 4

Argumentor - Ogilvy  8-1
Johan Pellas 3, Jens Ersson, Mathias Stegrud, Stefan Fältén, Bo Gripevall, Stefan Svensson. O. Hampus Enström

Det var en varm sista augustimorgon med ett ljumt strilande regn. Då passade serieledarna Argumentor på att göra sin bästa match någonsin (speciellt i första). Formstarka Ogilvy fick finna sig i att vara statister. Kan Argumentor upprepa detta spel om man når slutspel kan allt hända. Stefan Fältén var helt enkelt överlägsen i bollmottagning, passningsspel och framför allt gick det fort. Övriga spelare som egentligen är stjärnor (tror dom) blir ju stjärnor med Stefan i laget. Första halvlek slöt 5-1 efter att fem olika målskyttar presenterat sig. Många mål var efter skolboken. Ja, t. Ex. när duktige Stefan Svensson kastar ett perfekt utkast till Fältén som med ett tillslag friställer årets stjärnskott Johan Pellas som i sin tur gör ett av sina tre mål (totalt 21). Vid 2-0 dundrar Jens Ersson upp bollen elegant i ena krysset. Mathias Stegrud, Bo Gripevall och Fältén var glada målskyttar. I andra bedarrade offensiven lite men det hindrade inte målvakten Stefan Svensson från att näta på en kontring. Snacka om totalfotboll. Fältén är allsvensk i 7-mannafotboll.
MATCHENS LIRARE: STEFAN FÄLTÉN, ARGUMENTOR

Dagens Industri - CIA  4-2
Lars Karlsson 2, Stefan Svanfeldt, Mats Ringström. C. Gunnar Gidefeldt 2.

Matchen mellan Dagens Industri och CIA var ett efterlängtad derby. DI kom ut som dopade tigrar och efter 50 sekunder hade dom haft två stolpar för att sedan ha en ytterligare stolpträff i tredje minuten. Som ett brev på posten gjorde Stefan Svanfeldt 1-0 efter fem minuter. Vilken urladdning! Sedan hängde ytterligare mål i luften mot ett decimerat CIA. Pigge och slitstarke Gunnar Gidefeldt chockade sedan alla på Hjorthagens IP när han gjorde både 1-1 i slutet på första och 2-2 i början på andra. En härlig comeback gjorde Lars Karlsson och det var han som nickade in 2-1 målet efter åtta sekunder på andra. Sedan kämpade CIA för att knipa en pinne och DI sköt två stolpar till innan Mats Ringström (vem annars) från 30 meter gjorde 3-2. Av bara farten gjorde Lars Karlsson ytterligare ett mål. DI spelade troligtvis bort CIA från slutspelet.
MATCHENS LIRARE: LARS KARLSSON, DAGENS INDUSTRI

Aftonbladet - Fältman & Malmén  4-2
Kalle Sers 3, Pontus Ogebjer. F: Johan Hornhammar, Sten-Ove Ramberg

Aftonbladets höstform håller i sig och idag presterade man sin bästa halvlek på bra länge. Otroligt viktiga Kalle Sers gjorde 1-0 i den fjärde minuten på första och 2-0 i samma minut i andra. I detta läge såg Bladet ut som segrare men för tionde gången gjorde Johan Hornhammar comeback i Reklamserien och han sköt via stolpen in reduceringen varpå Putte Ramberg nickade dit kvitteringen. Resten av matchen var ett ställningskrig där båda lagen hade chanser att avgöra. När alla så småningom började tro att det skulle bli ett kryss på kupongen så slog planens kung Kalle Sers till igen. Först blev han bryskt (nåja) fälld och Pontus Ogebjer slog in straffen. Sedan avslutade Kalle med att spika dit slutsiffrorna 4-2 mot Fältman & Malmén.
MATCHENS LIRARE: KALLE SERS, AFTONBLADET

IGP - Svenska Dagbladet  3-4
I.
Jimmy Jelleryd 2, Ragnar Dybeck. S. Peter Elmhorn 3, Daniel Collin.

Så fick då äntligen Svenska Dagbladet känna på segerns sötma. Det bjöds på en klar morgon den första september och Svenskan var tända från start och Peter Elmhorn m fl var verkligen på bettet. Redan efter tio minuter stod det 2-0 mot IGP efter det att Elmhorn satt dit båda varav tvåan på en volley diretk efter inspel från en hörna. IGP reducerade men Elmhorn satte upp 3-1 i nättaket. Trevlige Jimmy Jelleryd reducerade. När Svenskan gjorde 4-2 genom Daniel Collin på straff trodde man att nu var det väl klart men Jellryd reducerade ytterligare en gång. Svenskan höll undan och tog sin första seger för i år men troligtvis inte den sista!
MATCHENS LIRARE: PETER ELMHORN, SVENSKA DAGBLADET