Premier League 1999 - 11:e omg

TIP TV - Carat Sverige  0-6
C.
Peter Arnesson 3, Christian Lewenhaupt, Magnus Tegström, Fredrik Malmfält.

Carat Sverige gjorde som Björn Borg på sin tid och vann med 6-0 mot ett uddlöst TIP TV. Peter Arnesson var första halvleks stora profil och svarade för ett äkta hattrick. Andra halvlek inleddes med att Christian Lewenhaupt gjorde mål från 35 meter på volley och det var dödsstöten för TIP TV. Magnus Tegström och Fredrik Malmfält gjorde sedan var sitt mål och Carat har fortfarande en chans på slutspel och uppflyttning.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN LEWENHAUPT, CARAT SVERIGE.


Fältman & Malmén - Dagens Industri  5-0 (WO)


IGP - TV 4  0-5 (WO)


Studion - Aftonbladet  7-0
S.
Richard Wester 2, Tommy Bramsgård 2, Roger Jonsson 2, Kristian Jältsäter.

Studion skuggar de två slutspelslagen hack i häl. Idag så gjorde Kristian Jältsäter tidigt 1-0 och Studion hade ett fint tryck på Aftonbladet. Men så länge Nicke Franchell storspelade och gjorde den ena idioträddningen efter den andra så levde matchen. Nicklas Brunzell var en bra stopper men i andra kom både 2-0 och 3-0 lite lättvindigt varpå matchen dog och Studion kunde gå ifrån till hela 7-0. Laget är nu endast efter TV 4 på ett plusmål mindre och lagen möts f.ö. i sista omgången. Tre tvåmålsskyttar i form av Richard Wester, Tommy Bramsgård och Roger Jonsson hittade vi i Studion.
MATCHENS LIRARE: NICKE FRANCHELL, AFTONBLADET.


CIA - Argumentor  2-5
C.
Andreas Sjöberg, Torbjörn Larsson. A. Johan Pellas 3, Peter Nilsson 2.

Argumentor befäste sin serieledning efter att gjort en riktig kanonmatch mot ett revanchsuget CIA. Argumentor lyckades med allt i första halvlek och hade en 100% utdelning. Johan Pellas satte dit tre och Peter Nilsson två vilket innebar att Argumentor gick till pausvila med hela 5-0 trots att det var ganska jämnt ute på plan. Ett rättvist halvtidsresultat borde varit ungefär 3-1. Stefan Billborn var liksom hela Argumentor grym i första halvlek. I andra kom inte matchen upp i samma höjder som i första men CIA putsade till siffrorna och matchen slöt 5-2 och därmed är Argumentor i praktiken klara för både slutspel och uppflyttning till serie A, grattis! CIA får slicka såren medan Argumentor verkar vara i högform, för tidigt, eller?
MATCHENS LIRARE: STEFAN BILLBORN, ARGUMENTOR.


KÅPE - Ogilvy  5-0 (WO)