Premier League 1999 - 12:e omg

Aftonbladet - IGP  5-0 (WO)

Dagens Industri - Svenska Dagbladet  0-9
Peter Elmhorn 3, Mikael Juhlin 2, Johan Petersen 2, Johan Andersson, Daniel Sjöberg.

Den 17 september borde bli en helig dag på Svenska Dagbladet. Jo för det var den dagen då det mesta gick rätt för Svenskan. För vissa spelare i laget var derbyt mot Dagens Industri ett större derby än matchen mellan AIK-Djurgårdens IF. Svenskan chockstartade med att göra både 1-0, 2-0 och 3-0 på fem minuter. Sedan var spelet jämnt och D.I. jagade reducering men när 4-0 kom i början på andra dog D.I.. Sista fem minuterna gick dessutom Svenska från 5-0 till deras eget målrekord som nu lyder på 9-0, vilken urladdning. Den spelare som var mest tänd, Johan Petersen, hade en lyckad vacker morgon och gjorde ett mål från 20 meter och dunkade även in ett till från 30 meter, ja ni läste rätt. I ett bra spelande Svenskan hittades ytterligare en tvåmålsskytt i form av debutanten Mikael Juhlin. Peter Elmhorn satte tre idag igen! Ryck upp er D.I.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, SVENSKA DAGBLADET.

Ogilvy - Studion  2-6
O.
Anders Drakenberg, Daniel Steinholtz. S. Kristian Jältsäter 4, Jörgen Svidén, Roger Jonsson.

Studion tog sin tionde seger när man besegrade Ogilvy med 6-2. Studion var ruggigt bra i inledningarna på de båda halvlekarna och det var då de avgjorde matchen med sex pyttsar. Annars var matchen relativt jämn och Ogilvy hyfsade upp siffrorna mot slutet. Fyramålsskytten Kristian Jältsäters ena mål var ett av seriens snyggaste. Bollen satt klockrent i krysset. Studion är nu uppe på slutspelsplats för första gången någonsin.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN JÄLTSÄTER, STUDION.

Argumentor - KÅPE  5-5
Johan Pellas 3, Johan Enberg, Håkan Ramstedt. K. Tommy Svensson 2, Jonas Lundberg 2, Janne Suhr.

Matchen mellan Argumentor och KÅPE var en match precis i Reklamseriens anda. Ett härligt höstväder och fint tugg på plan. Dessutom ändrades domaren text och rubriker som växte fram i huvudet under matchen gång ideligen! Först ett stort grattis till avancemang till Serie A för Argumentor. Seriesegern är dock inte helt klar trots att man ledde med 4-0 efter en kvart på första! Ett stort grattis även till skytteligevinnaren Johan Pellas som nu gjort ointagliga 27 mål (Tor Sundberg ligger på 21 mål men man får ju bara göra fem mål per match). Under elva års tid har endast fyra skyttekungar presenterat sig (Johan Hornhammar, Tor Sundberg, Mikael Bergvall och Jens Lundström) men århundrades sista skyttekung blev Dalmasen Johan Pellas. Idag förstod man att han blev skyttekung. Vid 1-0 blev han träffat i arslet när Jens Ersson sköt och bollen studsade i mål. Vid 4-0 sköt han ett skott som skulle gå till inkast men en KÅPE spelare styrde in den. Men när 5-2 kom var det ett mål av hög klass. Thomas Sunesson som gjorde comeback i Reklamserien lyfte en lång utsidelyra till Johan som tog ner bollen med högern samt lättade in lädret i vänstra krysset med vänstern, snyggt! KÅPE skall ha en eloge för en otrolig match. Man vände både 0-4 och 2-5 till slutresultatet 5-5 efter två mål var av Tommy Svensson och Jonas Lundberg. Tommys frispark till 5-5 var nog det hårdaste skottet i år. Det var tur att inte Mathias Stegrud, som stod på mållinjen, fick den i huvudet. Lagkaptenen Janne Suhr gjorde årets första mål men det var verkligen snyggt. Först vann Janne en duell med Thomas Sunesson innan han vräkte in bollen bakom fjolårets div II-målvakt och tillika en av seriens vassaste målvakter Stefan Svensson. För Argumentor väntar ett spännande slutspel medan KÅPE får se fram emot derbyt mot IGP i sista omgången. Johan Enberg och Håkan Ramstedt gjorde mål för första gången i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: JANNE SUHR, KÅPE.

Carat Sverige - CIA  4-3
Ca
. Per Boquist, Magnus Tidbeck, Fredrik Malmfält, Palle Pedersen. CI. Peder Andreasson 3.

Carat Sverige lyckades med allt i den första halvleken mot CIA och gick fram till smått otroliga 4-0 trots att matchen var jämn! Känns detta igen CIA! Per Boquist stötte in 1-0 och en mycket glad Magnus Tidbeck satte dit tvåan. Fredrik Malmfält gjorde 3-0 och den debuterande dansken Palle Pedersen 4-0. CIA gav givetvis inte upp och Peder Andreasson reducerade till 1-4 precis innan paus. Samme man gjorde även 2-4 och 3-4 och borde kanske haft straff men delar man ut skit får man ta emot skit. Carat vann till slut med 4-3 trots att det osade hett i slutminuterna. Carat skuggar topplagen men missar slutspelet igen tyvärr. För CIA gäller det att ta nya tag år 2000.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS TIDBECK, CARAT SVERIGE.

TV 4 - Fältman & Malmén  0-0

Matchen mellan TV 4 och Fältman & Malmén slutade smått otroliga 0-0. Detta var dock inte en 0-0-match utan slutresultatet borde blivit 3-3. Matchen var en härlig tillställning där spelarna kämpade väl och ju tröttare aktörerna blev ju mer målchanser skapades. Krister Johansson i TV 4:s mål gjorde några svettiga dubbelräddning mot slutet. F & M ligger på den övre halvan men förlorade för mycket i våras för att ha med slutspelsdiskutionerna att göra. TV 4 har ännu inte förlorat i Premier League och sedan man gick upp på slutspelsplats efter första höstmatchen har man parkerat där. I och med dagens kryssmatch är man tvungen att vinna sista matchen mot Studion, vilken thriller!
MATCHENS LIRARE: KRISTER JOHANSSON, TV 4.