Premier League 1999 - 13:e omg

Carat Sverige - Aftonbladet  3-3
C.
Per Boquist 2, Peter Arnesson. A. Michael Fristedt 2, Pontus Ogebjer

Aftonbladet och Carat Sverige delade broderligt på poängen. Det var Bladet som började klart bäst och sköt bl a ett skott i stolpen. Första gången Carat kom till avslut så gjorde man mål genom Per Boquist. Aftonbladet blev inte nedslagna och för dagen mycket pigge Michael Fristedt både kvitterade och gav sitt lag ledningen med 2-1 innan pausvilan. Carat kom ut som ett nytt lag i andra och brände ett friläge samt hade en nick i stolpen av Peter Arnesson efter fint inlägg från duktige Fredrik Malmfält. På en kontring lirade herr Fristedt snyggt fram Pontus Ogebjer som gjorde 3-1. I detta läge såg Bladet ut som segrare. Carat vägrade att ge sig och Peter Arnesson reducerade och med fem minuter kvar nickade Per Boquist in slutresultatet.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL FRISTEDT, AFTONBLADET

IGP - KÅPE  0-5 (WO)

Fältman & Malmén - CIA  7-5
Owe Wahlberg 3, Johan Hornhammar 2, Sten-Ove Ramberg, Ture Ågren. C. Torbjörn Larsson 2, Niclas Jensell 2, Gunnar Gidefeldt

I och med att Fältman & Malmén besegrade CIA i en härlig hawaii-match avancerade laget till en slutlig femte plats i Premier League och kan sammanfatta en ganska stark höst. Idag spelade man riktigt småtrevligt i den första halvleken och kunde gå till pausvila med hela 5-1. Owe Wahlberg (tremålsskytt), Johan Hornhammar (tvåmålsskytt), Sten-Ove "Putte" Ramberg och Ture Ågren (årets obligatoriska) blev målskyttar. CIA, som inte gått att känna igen i höst, hade decimerat manskap men gjorde en bra match. Niclas Jensells skott rätt upp i krysset direkt efter avspark rankas som mål nummer 1 under 1999. CIA hade 3-5 med bud på fyran. Man hade även 4-6 och slutresultatet 5-7 men F & M höll undan. Tack för i år.
MATCHENS LIRARE: NICLAS JENSELL, CIA

TIP TV - Svenska Dagbladet  0-5 (WO)

TV 4 - Studion 2-6
Peter Göthe 2. S. Kristian Jältsäter 3, Jörgen Svidén 2, Lars Åstrand

Matchen mellan Studion och TV 4 var en helt avgörande match där "the winner takes it all" eller med andra ord, vinnaren går upp till Serie A samtidigt som man för spela det roliga slutspelet. Detta var ju 1900-talets sista seriematch och det blev den bästa på hela året i Premier League. Ett högt tempo matchen igenom fick vi se. I matchinledningen blixtrade det till ordentligt. Efter fyra minuter hade TV4, som började bäst som vanligt, haft inte mindre än två nickar i ribban och en strax över. Under samma period hade även Studion två farliga skott, vilken dramatik. I den nionde minuten så kunde något överraskande Studion ta ledningen efter ett snyggt mål som dock föregicks av slarv i TV4. Sista fem av första halvlek spelade Studion, stärkta av ledningsmålet, riktigt bra och man avgjorde nog matchen här. Först gjorde Kristian Jältsäter 2-0 på straff innan matchens bästa aktör, Lars Åstrand, satte dit 3-0 efter en stark soloraid. TV4 fick nytt hopp när man genom Peter Göthe reducerade i början av andra. Båda lagen gjorde sedan varsitt mål och ställningen var 4-2 inför slutspurten. TV 4 chansade med allt folk framåt och då avslutade Studion med två kontringsmål i sista minuten. Grattis Studion. Detta var TV4:s första förlust i år och ändå så gick man inte vidare. Snöpligt.
MATCHENS LIRARE: LARS ÅSTRAND, STUDION

Dagens Industri - Ogilvy  5-0 (WO)