Serie A 1999 - 3:e omg

Phantom Design - Eriksson Reklam  4-5
P.
Jonas Boström 2, Håkan Josefsson, Henry Raffolt. E. Pelle Ericsson 2, Mikael Örnliden, Mikael Brunell, Freddy Hägglund.

Efter två raka förluster och katastrofspel i serien så kom vändningen för Eriksson Reklam efter cupsegern och idag spelade man en stor fotboll. Första tio var man grymma och gick fram till 2-0 med mersmak. På fem röda minuter vände sedan Phantom Design på steken så att 2-0 blev 2-3 efter många lätta mål. Då klev den dynamiske mittfältsmotorn Pelle Ericsson i i handlingen. Först kvitterade han innan paus innan han spelade fram till Freddy Hägglund som gjorde sitt 300:e mål (serien, slutspelet och cupen). Pelle själv fick sedan bollen vid mittplan, avancerade fram, vann närkamper samt vräkte sig fram och gjorde 5-3, vilken vilja. Då hade man ett tvåmålsöverläge igen. Sista tio tryckte P.D. på för en reducering samt flyttade fram folk och chanser saknades inte. E.R. kontrade giftigt och hade även de målchanser i denna öppna match. Närmare än ett 5-4 mål kom inte P.D. Jonas Boström kämpade för två idag samt bokfördes för två mål. P.D. har inlett med tre torsk men ifjol startade man också svagt och tog den sista slutspelsplatsen på målskillnad samt vann hela slutspelet. Spännande fortsättning följer för båda lagen.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, ERIKSSON REKLAM.

Svea - Stromberg Media Group  8-0
Sv
. Jens Lundström 5, Christer Persson, Petter Wåhlén, Mårten Forsell.

Svea tog sin första fullpottare när man besegrade Stromberg Media Group med hela 8-0. Siffrorna ljuger en aning. Spelet var bra och jämnt samt bedrevs i ett högt tempo. Första halvlek var helt jämn och den 1-0-ledning som Svea hade borde logiskt varit 4-3 om man räknar till målchanserna. De båda målvakterna Magnus Wihlborg och P-O Byrén storspelade. I andra tog Svea över men Byrén höll sitt lag kvar i matchen. 2-0 kom och när 3-0 kom dog SMG. Sista tolv gjorde Svea sex mål. Svea höll nollan för första gången sedan 1993. Jens Lundström gjorde fem mål och Daniel Eskilsson gjorde en mycket bra match. Kom igen SMG.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WIHLBORG, SVEA.

Eurosport - BOW reklam  2-2
Chris Härenstam, Håkan Olofsson. B. Stefan Söderström, Olle Jeansson.

BOW reklam och Eurosport bjöd på en trevlig, spännande och en ganska sevärd historia. BOW inledde klart bäst stärkta av förra omgångens storspel och det var Mikael Benkert som höll sitt lag kvar i matchen. Därför kom duktige och slitstarke Chris Härenstams mål som en liten överaskning. Stefan Söderström kvitterade innan paus efter en gammal hederlig bredsida invid stolpen. I andra kom Eurosport ut som ett helt nytt lag och nu var det Henrik Strömblad som höll BOW kvar i matchen. Eurosport hade en klockren stolpe samt ytterligare två riktiga rackar-rökare. Åke Johansson slet sitt hår i förtvivlan. Då erövrade Christian Hosenfeld bollen vid högra hörnflaggan, dribblade två man innan han serverade Olle Jeansson bollen på ett silverfat och 2-1 var ett faktum. Detta mål kom lite överaskande. Sedan kunde Olle blivit en riktig matchvinnare men hans vänster i öppet läge gick i stolpens insida och längs med mållinjen och ut. I detta läge av matchen såg BOW ut som vinnare men Eurosport gjorde ett sista desperat försök att komma ikapp och med två minuter kvar så stötte Håkan Olofsson in 2-2 efter en lång hörna. I sista självande sekunderna hade dessutom Chris Härenstam en grym frispark som på något mirakulöst sätt Henrik Strömblad räddade invid stolpen. Matchen slöt 2-2 och det får väl betraktas som rättvist. Kul fight gubbar.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

Text & Rubrik - Paganini M+  3-0
Tor Sundberg, Johan Karlsson, Björn Westberg.

I den 11:e minuten av första gjorde Text & Rubrik 1-0 och i den 11:e minuten av andra gjorde T & R 2-0. Däremellan vårdade man bollen föredömligt och så hjälpte laget till så att Lennart Evefjord höll nollan. Detta var tredje raka för Stures gubbar. Man kämpar bra. Kämpade gjorde även dagens motståndare Paganini M+. Man skapade dock för få målchanser och åkte därmed på årets första förlust.
MATCHENS LIRARE: LENNART EVEFJORD, TEXT & RUBRIK.

AC Café - Slitz  9-0
Richard Hagenstam 4, Adam Stevens, Hans Svelander, Viktor Engström, Per Olsson, Jonas Eriksson.

Slitz inledde match att skjuta i ribban samt skaffade sig ytterligare en klar målchans innan stjärnspeckade AC Café gick från 0-0 till 4-0 på sex minuter. I andra halvlek spelade Cafét ut hela sitt register samtidigt som Slitz gav upp
varpå siffrorna slutade 9-0. Sådana siffror är inte roliga för något av lagen. Richard Hagenstam gjorde fyra snygga mål och man radade upp fem enmålsskyttar. Med denna laguppställning är de få lag som kan rubba Cafét. Kom igen Slitz, snart kommer första segern. Johan Dann var grym i målet trots nio insläppta!!!
MATCHENS LIRARE: JOHAN DANN, SLITZ.

JCDecaux - AGO Reklam  1-6
J.
Erik Johannisson. A. Mikael Lindqvist 4, Mattias Samuelsson, Magnus Laurin.

AGO Reklam gick upp i serieledning efter en riktig kanonmatch. Ja kanske den bästa dom gjort. Man tog hem laget föredömligt med för dagen duktige Harry Orrava i spetsen. När man fick bollen breddade man exemplariskt och så var man ruskigt effektiva. Mikael Lindqvist hade fyra chanser och gjorde fyra mål. JCDecaux hade på pappret ett mycket bra lag men fick inte till det. Tempot var av högsta klass.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL LINDQVIST, AGO REKLAM.