Serie A 1999 - 5:e omg

Text & Rubrik - Eriksson Reklam  8-1
Tor Sundberg 5, Alexander Rauscher 2, Johan Karlsson. E. Freddy Hägglund.

Det lag som spelar den bästa fotbollen av seriernas samtliga 25 lag är Text & Rubrik. Idag spelade man ut Eriksson Reklam och vann med 8-1. Det betyder fem raka i serien och en i cupen samt serieledning. Dagens match var jämn första 7-8 minuterna men sedan gjorde planens kung Tor Sundberg tre mål på lika många chanser inom loppet av fem minuter. Innan paus spädde T & R på med 4-0. När också 5-0 kom i inledningen på andra var matchen sedan länge slut. Tor Sundberg satte dit fem mål och man får ju inte göra fler enligt reglerna men Sundberg gjorde av misstag sitt sjätte mål och domaren funderade en smula och dömde inspark vilket var det enda rätta! E.R. är ju ett härligt lag som domaren gillar men nu fick man en sån där psykattack igen och hade man haft en engelsk manager hade han sålt halva laget och sagt "You must fight to the bitter end, girls". T & R har ett härligt flyt för tillfället.
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

Svea - Paganini M+ 1-2
Jens Lundström. P. Sven Gustafsson 2.

Paganini M+ tog en viktig skalp när man besegrade Svea med knappa 2-1. PM+ var en man mer och hade ett skenbart övertag i första halvlek utan att skapa det riktigt giftiga chanserna. Svea var för en gångs skull en man kort men dom som var där blev svettiga ganska fort. I andra tog PM+ över och Svea kroknade helt förståligt men när Michael Kjell dundrade bollen stolpe, stolpe ut var det ett avgörande moment i matchen. Med nio kvar lirade Magnus Frykman till Sven Gustafsson som stötte in 1-0 precis under ribban. Samme man avgjorde sedan matchen med tre kvar. Jens Lundström reducerade när fem sekunder återstod. Bra stämning på plan gubbar. Anders Liljeblads dragning på mittplan hade inte Nacka Skoglund gjort bättre.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LILJEBLAD, PAGANINI M+.

JCDecaux - Phantom Design  5-2
J.
Christian Hellevik 2, Anders Goding, Johan Wallberg, Erik Johannisson. P. Jonas Boström, Bengt Lööw.

JCDecaux trillade boll riktigt bra och kunde till sist vinna med hela 5-2 mot Phantom Design. Det här var stolparnas match. Jonas Boström var värst och träffade stolpen inte mindre än fyra gånger. Boström gjorde sedan 0-1 målet i slutet på första fint framspelad av Bengt Lööw, som även han blev målskytt lite senare. JCDecaux kvitterade innan paus genom den blivande tvåmåsskytten Christian Hellevik och gjorde 2-1 i inledningen på andra genom Anders Goding. JCDecaux hade även de två stolpar. Matchen avgjordes definitivt i den sjunde minuten på andra då först P.D. sköt ribba ut varpå JCDecaux kontrade och sköt ribba in. P.D. har oflyt och motståndarna gör sina bästa matcher mot just P.D.
MATCHENS LIRARE: STEFAN LINDBERG, PHANTOM DESIGN.

BOW Reklam - AC Café  2-2
Peter Kisfaludy, Anders Ungh. A. Marcus Hallberg, Albin Wiberg.

BOW reklam och AC Café drabbade samman i en tuff duell där lagen sög musten ur varandra. BOW inledde piggast och redan efter två minuter sköt Peter Kisfaludy i ribban. Samme man gav sitt lag ledningen med 1-0 i den fjortonde matchminuten. BOW hade även chansen att öka på till 2-0 men Olle Jeanssons klack tog i stolpen. I andra backade BOW hem och försvaret skötte sig utmärkt. Per Jonsson var bra i sin nya roll som mittback och bröderna Peter och Stefan Söderström släppte ingen förbi sig liksom slitstarke Johan Wicksell. Cafét hade ett stabilt tryck men dom hade svårt att skapa målchanser. På en kontring kunde Anders Ungh rycka från mittlinjen längs vänsterkanten samt avsluta med att rulla in 2-0 vid närmsta stolpen. Cafét gav verkligen inte upp och med åtta kvar kom reduceringen och med fem kvar kom också kvitteringen genom Albin Wiberg. Matchen slöt 2-2 och därmed är Cafét fortfarande obesegrat under 1999.
MATCHENS LIRARE: PER JONSSON, BOW REKLAM.

Stromberg Media Group - Slitz  3-0
St.
Pierre Jonsson, Erik Werner, Jörgen Lindbäck.

En lycka eller olycka kommer ju sällan aldrig ensam. Stromberg Media Group följde upp segern förra veckan med en ny tvåpoängare mot ett decimerat Slitz med 3-0. Pierre Jonsson, Erik Werner och Jörgen Lindbäck var glada målskyttar. SMG avancerar i tabellen medan Slitz väntar på sin första poäng. Välspelad match gubbar.
MATCHENS LIRARE: TOMAS LINDBERG, STROMBERG MEDIA GROUP.

Eurosport - AGO Reklam  2-4
Frederic Pavlidis, Chris Härenstam. A. Magnus Laurin 4

Idag var det en sådan där match med perfekt inramning. 20 grader varmt och svag sydostlig vind. Solen stod högt och det hade varit lite dimma under natten så att gruset var lagom fuktigt. Dessutom kvittrade fåglarna och syrénen doftade. Matchen mellan AGO Reklam och Eurosport hade ett spelmässigt litet övertag från AGO:s sida medan målchanserna var jämnt fördelade. Skillnaden var att AGO var ruskigt effektiva i avslutningarna och Magnus Laurin var riktigt grym. Laurin smekte in fyra mål på en kvart och 4-0 blev också halvtidssiffrorna. I andra bedarrade tempot något i värmen och Eurosport jämnade ut matchen spelmässigt och målmässig då man reducerade två gånger men kom inte närmare. Det här var AGO:s femte raka seger men man tappade serieledningen ändå! Bäddat för en äkta seriefinal nästa vecka.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS LAURIN, AGO REKLAM.