Serie A 1999 - 6:e omg

BOW reklam - Svea  2-1
Olle Jeansson, Hans Löwinder. S. Jens Lundström.

BOW reklam gjorde en kanonmatch och hade ett otroligt flyt i slutminuterna vilket man inte haft tidigare i år. BOW tog tag i matchen direkt och rullade riktigt bra. Man skapade målchanser men fick inte till det. Svea försvarade sig föredömligt samt kontrade giftigt. Jens Lundström hade en stolpe och Petter Wåhlén en kryss-ribba och ut innan Jens Lundström stötte in 1-0. I andra tryckte BOW på ordentligt men fick inte in bollen men Svea hade lika många målchanser. Med fyra kvar så spelade spelskicklige Olle Jeansson vägg met Peter Kisfaludy där sedan Olle avslutade med att kvittera till 1-1. Sista minuterna jagade båda lagen en seger och med en minut kvar har Svea ett friläge som Henrik Strömblad avvärjde och BOW med Hans Löwinder kontrade in segermålet 2-1. BOW avancerar till slutspelsplats precis lagom till sommaruppehållet.
MATCHENS LIRARE: OLLE JEANSSON, BOW REKLAM.

Paganini M+ - Stromberg Media Group  4-1
P.
Andreas Göthe, Jan Schiratzki, Johan Alanko, Erik Höglund. S. Jan Pettersson.

Det spelar ingen roll vilka Paganini M+ möter eller vilket lag dom sätter på benen. Man vinner ändå! Idag var både match och målchanser jämnt fördelade när man tog emot formstarka Stromberg Media Group. Det var bara det att PM+ hade en sådan där flytperiod som bara dom kan ha. Inom loppet på fyra minuter i slutet på första så gick man från 0-0 till 3-0. Både innan och efter dessa mål var det ställningskrig, ja t.o.m. ett litet övertag för SMG. 1-0 dundrade Andreas Göthe in med sträckt vänster i bortre burgavlen. 2-0 knäade Jan Schiratzki in efter hörna och vid 3-0 slängde sig Johan Alanko sig raklång i luften och nickade in bollen mycket modigt efter en ribbretur. Matchen slöt sedan 4-1.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GÖTHE, PAGANINI M+.

Slitz - JCDecaux  3-3
Jack Melcher-Claésson 2, Ulf Arousell. J. Christian Hellevik 2, Thomas Nilsson.

Slitz är inne i ett positivt stim efter segern i cupmatchen och idag knep man en pinne mot topplaget JCDecaux. Den här matchen skiftade ideligen. Det började med att JCDecaux rivstartade och skapade 2-3 giftiga chanser direkt men Mattias Hägglén var grym i målet. Första gången Slitz stack upp så gjorde man mål genom förra årets måltjuv Ulf Arousell som nu gjorde sitt första mål för säsongen. Resten av halvleken bjöds det på bra fotboll. I början på andra så kom Slitz ut som dopade tigrar. De spelade som i trance och mycket riktigt så gjorde pigge Jack Melcher-Claesson både 2-0 och 3-0. Man jagade även fyran men på en kontring reducerade Thomas Nilsson och minuten senare så satte Christian Hellevik in 2-3. Då började JCDecaux tokpressa men bollen ville inte in och just som man trodde att Slitz skulle klara av det så kvitterade Hellevik mycket snyggt till 3-3 och det fick avsluta en spännande match.
MATCHENS LIRARE: JACK MELCHER-CLAESSON, SLITZ.

Phantom Design - Eurosport  3-3
P.
Jonas Boström 2, Bengt Lööw. E. Håkan Olofsson 2, Chris Härenstam.

Referatet och rubrikerna var redan klara. Det här var vändningen för Phantom Design och nu fick man flyt istället för oflyt. Det började som vanligt när Johan Borglund sköt i stolpen, tog sin egen retur och sköt i andra stolpen. Lite senare så träffade Jonas Boström stolpen och strax därefter kunde Eurosports Chris Härenstam göra 1-0. Ett självmål räddade P.D. (Bengt Lööw bokfördes för målet). P.D. förde spelet och i mitten på halvleken så kunde Jonas Boström göra både 2-1 och 3-1 och P.D. såg ut som klara segrare. Men under sista 90 sekunderna kom chocken. Först gjorde Håkan Olofsson 3-2 och sedan fick Eurosport en straff med 40 sekunder kvar och fram stegade Håkan Olofsson och 3-3 var ett faktum. Vilken upphämtning Eurosport.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN OLOFSSON, EUROSPORT.

Eriksson Reklam - AC Café  2-0
Thomas Tysk 2.

Upp- och nerlaget Eriksson Reklam gjorde sin bästa match för säsongen när man blev första lag att besegra AC Café. Det hjälpte föga att Cafét hade bollen ca 75 % av tiden. Man var alldeles för ineffektiva. Efter 45 sekunder av andra kunde Thomas Tysk avlossa kanonen med vänster vrist från 15 meter och han skruvade upp bollen i högra krysset. Av bara farten slidade Mikael Örnliden och liggandes spelade han fram herr Tysk som nätade ytterligare en gång. Trots intensiv press mot duktige Anders Svensson i målet lyckades Cafét inte. Freddy Hägglund forecheckade som på 70-talet och E.R. avancerar i tabellen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS TYSK, ERIKSSON REKLAM.

AGO reklam - Text & Rubrik  5-3
Per Apelgren 4, Mikael Lindqvist. T. Martin Berggren 2, Tor Sundberg.

Seriemakaren lyckades till 100%. Precis lagom till sista vårmatchen var det dags för seriefinal i Serie A mellan Text & Rubrik och AGO Reklam. Matchen blev ganska jämn och halvtidssiffrorna skrevs 1-1. AGO har ju som bekant många matchvinnare. I förra omgången blev Magnus Laurin fyramålsskytt och i matchen innan gjorde ju Mikael Lindqvist även han fyra. Idag var det Per Apelgrens tur. Efter att T & R kvitterat till 2-2 i den sjätte minuten så avgjorde Per Apelgren matchen med tre snabba mål och vips stod det 5-2 som sedemera blev 5-3 i sommarhettan. Därmed får AGO fira midsommar som serieledare. Rekord i fyramålsskyttar.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM.