Serie A 1999 - 8:e omg

BOW Reklam - Slitz  3-0
Dan Sandgren, Jonas Goude, Per Jonsson

Formstarka BOW Reklam tog ytterligare en skalp när man slog tillbaka Slitz med 3-0 efter en riktigt hyfsad match. Dan Sandgren gjorde 1-0 redan efter 36 sekunder efter en flytlobb. Sedan var det ställningskrig i 30 minuter innan Jonas Goude gjorde 2-0 efter fint samarbete med Per Jonsson. Mot slutet chansade Slitz och tryckte fram folk och då kontrade BOW in slutresultatet efter mål av Per Jonsson där Goude elegant hoppade över bollen.
MATCHENS LIRARE: PER JONSSON, BOW REKLAM

AGO Reklam - Svea 1-4
A. Magnus Laurin. S. Christer Lepistu, Petter Wåhlén, Jens Lundström, Michael Kjell

Svea gjorde något av sitt livs halvlek (den första) när man var äckligt disciplinerade bakåt och kontrade effektivt framåt. Vad hjälpte det då att AGO Reklam hade bollen. Man skaffade sig en mängd chanser men målvakten i Svea, Magnus Wihlborg, var grym. Christer Lepistu, Petter Wåhlén och Jens Lundström var lyckliga målskyttar. I andra satte AGO allt på att gå ikapp men det var en gåta att bollen inte letade sig in i nätmaskorna. Magnus Laurin gav sitt lag hopp med en reducering men när Michael Kjell gjorde 4-1 var saken klar. Svea hade tagit en riktig skalp och två viktiga poäng vilket förde med sig att laget ligger på slutspelsplats. AGO åkte på andra raka torsken men man spelar ju bra fotboll.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WIHLBORG, SVEA

Eriksson Reklam - Stromberg Media Group  3-4
Mikael Örnliden 2, Pelle Ericsson. S. Erik Werner 2, Jan Pettersson, Jan Gotthardsson

Stromberg Media Group tog sin tredje seger när man förtjänstfullt besegrade ett ineffektivt Eriksson Reklam. SMG kunde ganska enkelt gå fram till en 2-0 ledning i paus som sedemera blev 3-0 redan i den andra matchminuten av andra. Då plötsligt vaknade ER till liv och man började skapa målchanser på löpande band. 3-0 blev sedan 3-2 men när Jan Gotthardsson gjorde 4-2 i sista minuten var det kört. Låt vara att i matchens sista spark reducerade ER till 4-3. Båda dessa lag har tre poäng till nedre strecket och lika många till det övre. Erik Werner var mycket bra och gjorde bl a två mål.
MATCHENS LIRARE: ERIK WERNER, STROMBERG MEDIA GROUP

Eurosport - Text & Rubrik 3-0
Henrik Kabell 2, Frederic Pavlidis

Eurosport tog sin första seger sedan april. Idag slog man tillbaka serieledarna Text & Rubrik med 3-0 efter 2-0 i paus. Slitstarke och snabbe Frederic Pavlidis gjorde ettan och danske Henrik Kabell tvåan. Dansken gjorde också matchavgörande 3-0 med tolv minuter kvar att spela. Man slutar aldrig att förvånas över Björn Westbergs outröttliga slit på planen. Eurosport verkar vara på gång och T & R behåller den gula ledartröjan i dubbel bemärkelse. Glade och trevlige Mikael Benkert höll förtjänstfullt nollan.
MATCHENS LIRARE: BJÖRN WESTBERG, TEXT & RUBRIK

Paganini M+ - JCDecaux  2-4
P.
Andreas Göthe, Johan Larsson. J. Johan Lidberg 3, Anders Persson

JCDecaux ser oerhört starka ut. Idag vann mot Paganini M+ med ganska rättvisa 4-2. Hattrickmannen Johan Lidberg gjorde direkt 1-0 men i mitten på första vände PM+ 1-0 till 1-2 efter mål av Andreas Göthe på volley och Johan Larsson på nick. Innan paus hann Anders Persson kvittera. I andra var JCDecaux snäppet bättre och trots att man missade en straff kunde man gå ifrån till 4-2 sista tio. Därmed hamnade helt plötsligt PM+ under strecket för första gången någonsin i Serie A. JCDecaux är nu bara en poäng ifrån serieledning.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LIDBERG, JCDECAUX

Phantom Design - AC Café  3-8
P.
Patrik Andersson 2, Henry Raffolt. A. Gustave Gaudras 2, Marcus Hallberg 2, Olle Källström 2, David Berling, Richard Odegrip

AC Café hade en stor show i dussinet minuter i inledningen på andra och det avgjorde hela matchen. På 17 minuter tillverkades det elva mål och under resterande 23 minuter inget. Gustave Gaudras gjorde 1-0 för Cafét, därefter gjorde Patrik Andersson två otroligt snygga mål i matchminut 16. Först lobbade han in ett mål. Sedan sköt han på halvvolley med stor precision och kraft. Phantom Design hade då vänt 0-1 till 2-1. Marcus Hallberg kvitterade innan paus. Sedan kom utspelningen där Cafét radade upp många granna mål och gick från 2-2 till 8-3 på tolv minuter. Att David Berlings 3-2 mål gick in är en gåta. De trippla mästarna PD väntar fortfarande på sin första seger i serien.
MATCHENS LIRARE: PATRIK ANDERSSON, PHANTOM DESIGN