Serie A 1999 - 9:e omg

Svea - Phantom Design  2-4
Jens Lundström, Mårten Forsell. P. Jonas Boström 2, Kenth Bergman 2.

Så kom då äntligen Phantom Designs första seger i Serie A. Det var dessutom efter en härlig inställning från samtliga gubbar i en bra match, ja mycket bra t.o.m.. Motståndarna Svea bjuder alltid på bra underhållning. Efter en jämn inledning så tog P.D. över ett tag men Sveas kontringar var som vanligt seriens vassaste. Sista två minuterna kunde både Jonas Boström och Kenth Bergman göra mål så 2-0 blev halvtidssiffror. I andra så reducerade Jens Lundström omgående innan Mårten Forsell gjorde en soloraid som bara han kan och 2-2 var ett faktum med nio kvar att spela. Då klev årets måltjuv Jonas Boström fram stänkte in 3-2 omgående och så fick Svea kämpa ur underläge igen. Svea radade upp målchanser men Michel Rydberg var som i gamla dar och spikade igen fullständigt och på en kontring med två kvar avgjordes matchen då Kenth Bergman stötte in 4-2 och fem i tolv har de trippla mästarna vaknat.
MATCHENS LIRARE: MICHEL RYDBERG, PHANTOM DESIGN.

Paganini M+ - BOW reklam  5-2
P.
Magnus Frykman 2, Jan Schiratzki 2, Johan Larsson. B. Olle Jeansson, Bengt Wicksell.

Paganini M+ är en idrottslig gåta! Två av spelarna har runda fötter och en kan "bara" nicka. Sju av spelarna har ingen kondis alls och en är bara med för att han så bra utan boll?. Ja detta lag är perfekt sammansatt. Inget lag i världen är så bra på att täcka upp varandras brister. Jo, ta mig faan så spelade dom drömfotboll idag igen. Formstarka BOW reklam hade inte en chans. Magnus Frykman nickade in både 1-0 och 2-1 men det var "doldisen" Jan Schiratzki som var hjälte denna morgon. Först gjorde han 3-1 via ett friläge och 4-1 efter en individuell prestation. Matchen slöt 5-2 och PM+ återtog sin slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: JAN SCHIRATZKI, PAGANINI M+.

Slitz - Eriksson Reklam  3-0
Kim Friberg 2, Rutger Lindquist.

Slitz tog en ny seger när man malde ner ett helt uddlöst Eriksson Reklam. Efter 1-0 i paus gick laget fram till en vinst med rättvisa 3-0. Jack Melcher-Claesson var bra men bäst var Mikael Persson som fick äran att stå i mål samt höll förtjänstfullt nollan. Källa: Jack Melcher-Claesson.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL PERSSON, SLITZ.

Stromberg Media Group - AGO Reklam  1-3
Janne Pettersson. A. Leif Ilbäcken, Mattias Samuelsson, Thomas Endler.

AGO Reklam var det bättre laget när Stromberg Media Group besegrades med 3-1 efter 1-0 i paus. Thomas Endler dominerade matchen med fint passningsspel samt gjorde ett mycket vackert mål. I och med dagens seger gick AGO Reklam upp i serieledning. Källa: Thomas Endler.
MATCHENS LIRARE: THOMAS ENDLER, AGO REKLAM.

JCDecaux - Text & Rubrik  4-4
J.
Christian Hellevik 2, Johan Lidberg, Anders Persson. T. Fredrik Meyer, Johan Karlsson, Jonas Persson, Tor Sundberg.

JCDecaux och Text & Rubrik bjöd på en underhållande urladdning med massa granna mål och ständigt växlande i målprotokollet. Duktige Fredrik Meyer gjorde tidigt 1-0 för T & R. I mitten på halvleken vände JCDecaux till 2-1 efter mål av Christian Hellevik och Johan Lidberg. I andra blixtrade det till i näten bakom målvakterna. Först var det T & R som såg till så att 2-1 blev 2-3 på fem minuter varpå JCDecaux vände igen och vips ledde man med 4-3. Sedan borde Anders Persson fått straff när han rundade målvakten men blev fälld. Domaren uppfattade därifrån han stod, ja ni vet där han alltid står, att Anders tappade balansen samtidigt som han blev ¨lite förhindrad¨. Pipan satt i munnen men efter några sekunder kändes det som om det gått för lång tid! Efteråt förstod man givetvis att det borde varit straff. Istället kunde T & R kvittera till 4-4. Sista tio blev ett ställningskrig och i slutminuten kunde JCDecaux fått straff igen när Johan Lidberg dribblade sig igenom två man men blev upphakad av en försvarare. Där kändes det dock som när Jens Öhling fastnade i sargen och inte fullföljde så att det blev utvisning. Men eftersom den första situationen inte blåstes för kunde man tagit denna men T & R hade tur med domsluten idag. Domaren glömmer dock aldrig. 4-4 blev dock ett roligt resultat.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK MEYER, TEXT & RUBRIK.

AC Café - Eurosport  1-1
Adam Stevens. E. Frederic Pavlidis.

AC Café och Eurosport bjöd på en tillknäppt men spännande match. Första halvlek blev mållös och speciellt Eurosport spelade äckligt diciplinerat. Fem minuter in på andra så gjorde Frederic Pavlidis påpassligt 1-0. Cafét svarade dock blixtsnabbt med att kvittera när Adam Stevens nickade in 1-1. Fler mål blev det inte trots att chanser från båda håll fanns. Cafét har endast förlorat en match i Serie A i år och Eurosport krigar till sig poäng i var och varannan match.
MATCHENS LIRARE: TONY ALMÈN, EUROSPORT.