Serie A 1999 - 10:e omg

BOW reklam - Eriksson Reklam  1-2
Stefan Söderström. E. Mikael Brunell, Freddy Hägglund.

Eriksson Reklam tog en oerhört viktig skalp när man efter en perfekt taktisk genomförd match lyckades besegra BOW reklam med knappa 2-1. Det var annars en 14 man stark delegation från BOW som inledde klart piggast och efter ca tio minuter hamnade bollen i nät ditsparkad av Stefan Söderström. E.R. kvitterade omgående och helt plötsligt började BOW att stressa och än värre blev det när Freddy Hägglund påpassligt gjorde 2-1 redan efter 30 sekunder av andra. BOW blev för ivriga och fick inte till något spel offensivt medan som sagt var E.R. spelade mycket klokt. Närmare än två träffar i överliggaren kom inte BOW som därmed lever mycket farligt inför den sista omgången. Slutspel eller ej? E.R. är helt plötsligt två poäng från slutspel men i och med dagens seger undvek man nog nedflyttning.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL BRUNELL,ERIKSSON REKLAM.

Text & Rubrik - Svea  7-3
Tor Sundberg 3, Johan Karlsson 2, Ludvig Grimlund, Alexander Rauscher. S. Mårten Forsell 2, Jens Lundström.

Text & Rubrik och Svea bjöd som vanligt på en trevlig, välspelad och situationsrik match i sommarvärmen (13 september vår anm.). Ludvig Grimlund gjorde elegant 1-0 och det målavståndet följdes åt till pausvilan som slutade 3-2 till T & R. Mårten Forsells reducering och sitt andra mål var otroligt starkt. Alexander Rauscher gjorde tidigt i andra 4-2 men snabbe och starke Jens Lundström reducerade igen. Svea hade sedan en mycket bra femminutersperiod då kvitteringen hängde i luften. T & R kontrade dock in 5-3 och det var spiken. T & R vann sedan till sist med 7-3 och måltjuven Tor Sundberg satte dit tre och Johan Karlsson två. Bra match.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.

JCDecaux - AC Café  4-2
J.
Johan Wallberg 3, Mathias Tauberman. A. Albin Wiberg, Marcus Hallberg.

JCDecaux lyckades för första gången på sina tre år i Reklamserien gå till slutspel. Idag vann man en bra och tuff match mot AC Café med 4-2. Matchen inleddes med två snabba mål. Albin Wiberg gjorde 1-0 i första anfallet och Johan Wallberg kvitterade i andra anfallet. Resten av matchen var jämn. JCDecaux hade ett mer bollinehav men Cafét skapade de vassaste chanserna. I början på andra kunde Johan Wallberg göra 2-1 och i mitten på andra halvleken avgjordes matchen när Mathias Tauberman och tremålsskytten Wallberg med två mål såg till att 2-1 blev 4-1. Cafét reducerade men kom inte närmare. Var detta två semifinalister eller mer! Peter Carlsson var riktigt bra i målet idag.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WALLBERG, JCDECAUX.

Stromberg Media Group - Eurosport  1-1
Erik Werner. E. Håkan Olofsson.

Både Eurosport och Stromberg Media Group hade liknande situationer inför denna soliga och vackra morgon. Båda hade en liten chans till slutspel men en större chans att åka ur. Båda lagen gick på offensiven vilket var kul. Det var en fin stämning på plan men spelet var av Hawaiikaraktär. Att det stod 0-0 i paus var en gåta med de chanser som båda lagen skapade. Eurosport hade hela tiden tre man hemma och kontrade ideligen. I andra halvlek så gjorde Erik Werner påpassligt 1-0 vilket innebar att Eurosport tvingades flytta fram positionerna. Sista tio hade SMG en bra period och hade med lite flyt kunnat avgöra matchen men då kontrade Håkan Olofsson in 1-1. Håkan har för vana att göra viktiga mål i år för sitt Eurosport. Matchen slöt kryss och det var väl ganska rättvist. Båda lagen har fortfarande en liten chans till slutspel.
MATCHENS LIRARE: ÅKE JOHANSSON, EUROSPORT.

Slitz - Phantom Design  5-0 (WO)

AGO Reklam - Paganini M+  4-1
A. Per Apelgren 4. P. Jan Schiratzki.

AGO Reklam behåller serieledningen inför den sista omgången efter 4-1 på Paganini M+. Per Apelgren gjorde tidigt 1-0. Ett mål som Jan Schiratzki påpassligt kvitterade. Per Apelgren kunde även göra 2-1 innan paus. PM+ var inte ofarliga och bl.a. Andreas Göthe avlossade härliga skott från alla möjliga vinklar. Debuterande Kjell Frisk i AGO:s mål var dock med på noterna. Fyramålsskytten Per Apelgren kunde sedan göra ytterligare två mål i andra. AGO blir livsfarliga i slutspelet. Det kan även PM+ bli om man nu når dit.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GÖTHE, PAGANINI M+