Serie A 1999 - 11:e omg

Eriksson Reklam - Paganini M+  2-4
Freddy Hägglund 2. P. Magnus Frykman, Lars Axelsson, Andreas Göthe, Jan Schiratzki.

Det var en perfekt inramning till denna match. För första gången i år var det elljus. Dessutom var det både nykritat- och sladdat. Plus 16 grader i luften, fuktigt både i luften och gruset gjorde ju inte saken sämre. Trots att matchen gällde mycket för båda lagen blev det en trevlig och välspelad historia. Redan efter sju minuter sköt Magnus Frykman ett långskott som smet in vid stolpen. Freddy Hägglund kvitterade sedan när han smekte upp bollen i krysset mycket elegant. Redan efter 25 sekunder på andra halvleken fläkte sig Lars Axelsson fram på en retur likt en taggad Skotte och stötte in 2-1. Freddy Hägglund var pigg idag och några minuter senare kvitterade han för Eriksson Reklam igen. Matchen böljade fram och tillbaka och det var riktigt spännande. Med sex minuter kvar så tappade Erikssons målvakt fattningen och satte båda händerna i ryggen på Paganini M+ Andreas Göthe och knuffade till. Göthe föll och den solklara straffen som följde satte Göthe själv i nättaket. Sista fem parkerade E.R. på PM+ egen tredjedel och sista minuten gick bollen som på ett flipperspel inne i Paganinis straffområde och i de sista självande sekunderna räddade Göthe ett skott på egen mållinje varpå PM+ gjorde 4-2 på matchens sista spark, vilken dramatik. Paganini är nu klara för slutspel medans E.R. måste ha hjälp med resultaten av andra lag för att hänga kvar.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS GÖTHE, PAGANINI M+.

AGO Reklam - Slitz  8-4
Per Apelgren 5, Mikael Lindqvist, Marcus Berg, Leif Ilbäcken. S. Jack Melcher-Claesson 2, Ulf Arousell, Roberth Westlund.

Vi gratulerar AGO Reklam till seriesegern i Reklamserien. Idag var man mycket bra första kvarten och gick fram till en 4-0-ledning. Slitz kom senare in i matchen och hade både 2-4 och 3-5 men när Per Apelgren satte sitt femte mål och tillika 13 mål på tre matcher var saken klar. Det hela slutade trevliga 8-4 vilket betyder att Slitz sejour i Serie A bara blev ettårig, kom igen.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM.

Phantom Design - Stromberg Media Group  0-5 (WO)

Eurosport - Svea  0-9
Mårten Forsell 3, Jens Lundström 3, Petter Wåhlén, Christer Persson, Thomas Svensson

Svea tog sista chansen att nå slutspel och kvaddade Eurosport med hela 9-0. Eurosport var decimerat och mitt i andra halvlek började Åke Johansson bli orolig för målskillnaden och sprang upp till omklädningsrummen och tittade på anslagstavlan mitt under matchen. Åke blev lugn, Eurosport är kvar i Serie A även nästa år. Torpederna Mårten Forsell och Jens Lundström är nog de vassaste radarparet i hela Reklamserien. Idag satte de tre var. Thomas Svensson höll nollan men gick upp i kedjan under sista minuten samt smekte upp en i krysset, det ni. Svea kan bara lita på att JCDecaux tar poäng mot BOW reklam. Då når man slutspelet.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SVENSSON, SVEA.

BOW reklam - JCDecaux  3-1
Peter Kisfaludy, Jonas Goude, Christian Hosenfeld. J. Thomas Nilsson.

BOW reklam blev sista lag att nå slutspelet, grattis! Ett oerhört laddat BOW vände ett 0-1 underläge till 3-1 under första hälften av andra halvlek då laget för övrigt visade mästartakter. Frågan är om BOW spelat bättre. Det var bl.a. Christian Hosenfeld som sprang sönder JCDecaux och förspelet till Peter Kisfaludys kvitteringsmål var sagolikt. Jonas Goude missade sedan ett öppet mål innan han påpassligt snappade upp bollen efter slarv i JCDecaux och rullade in 2-1. Peter Kisfaludy dundrade sedan bollen i ribban från 20 meter innan Hosenfeld satte dit 3-1. Vilken urladdning. JCDecaux var bra i första halvlek och hade ledningen med ett mål samt bud på fler. Man går ju till slutspel för första gången någonsin.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

Text & Rubrik - AC Café  2-6
Martin Berggren, Tor Sundberg. A. Nicolai Nystrand 2, Richard Hagenstam 2, Martin Theander, Olle Källström.

AC Café avancerade till en slutlig tredje plats i Serie A efter att avslutat snyggt och besegrade topplaget Text & Rubrik med 6-2. T & R tog annars ledningen innan Nicolai Nystrand gjorde både 1-1 och 2-1. En annan tvåmålsskytt, Richard Hagenstam, satte även dit trean innan paus. T & R reducerade en gång men sedan kom rycket från 3-2 till 6-2. Peder Edvinssons räddning när han låg raklång likt Johnny Puma var en fröjd för ögat.
MATCHENS LIRARE: PEDER EDVINSSON, AC CAFÈ.