Slutspel 1999 - Kvartsfinaler

JCDecaux - Paganini M+  4-1
J. Johan Lidberg 3, Erik Johannisson. P. Lars Axelsson

JCDecaux kunde ganska enkelt ta sig till semifinal efter att ha besegrat Paganini M+ med klara 4-1. Redan från start var JCDecaux på tårna och väldigt laddade. Redan efter fem minuter hade man efter två s k skitmål skaffat sig ett 2-0-överläge efter mål av Johan Lidberg och Erik Johannisson. När så 3-0 kom efter åtta minuter kändes matchen körd. PM+ var helt under isen och gick inte att känna igen. Detta var på väg att bli en av de mest avslagna kvartsfinalerna i Reklamseriens historia. Andra halvlek bjöds det på Hawaii-fotboll och när Lars Axelsson satte en frispark från 25 meter rätt upp i krysset blev det lite liv i matchen. PM+ hade faktiskt bud på 2-3 mål men när Johan Lidberg gjorde sitt tredje var det spiken.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LIDBERG, JCDECAUX

AC Café - BOW Reklam  5-6 (1-1 vid full tid)
Adam Stevens Straffmål: Olle Källström, Hans Svelander, Albin Wiberg, Adam Stevens B. Per Jonsson Straffmål: Anders Ungh, Olle Jeansson, Per Jonsson, Peter Kisfaludy, Henrik Strömblad.

Straffar verkar vara BOW Reklams melodi. Först går man till cupfinal efter straffar och i dagens andra kvartsfinal mot AC Café var det dags igen. Första halvlek bjöd på avvaktande och spänt spel. Lagen vårdade boll föredömligt och hade bra positionsspel. Den enda målchans som skapades under de första 20 minuterna gjorde vikarierande målvakten Rickard Lind en jätteräddning på. I andra halvlek backade BOW hem och spelade äckligt disciplinerat. Cafét tog över fullständigt men det var bara skenbart för de där riktiga målchanserna dök inte upp. Cafét skapade senare två fina lägen men Henrik Strömblad var med på noterna. Efter första fem straffarna var det fortfarande inte avgjort. Cafét började och missade en av fem men de som satte sina stramare var Olle Källström, Hans Svelander, Albin Wiberg och Adam Stevens. I BOW nätade Anders Ungh, Olle Jeansson, Per Jonsson och Peter Kisfaludy. Henrik Strömblad klev sedan in som bödel och skrämde Caféts sjätte straffläggare till ett skott i stolpen varpå Henka själv satte upp bollen i målvaktens högra nättak och fighten var över.
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM

AGO Reklam - Studion  6-1
Mikael Lindquist 2, Per Apelgren 2, Mattias Samuelsson, Leif Ilbäcken S. Roger Jonsson

AGO Reklam hade bra utdelning framåt vilket betydde en storseger över Studion med hela 6-1. Bakom siffrorna döljer det sig en större dramatik. Det var nämligen Studion som tidigt tog ledningen med 0-1 genom Roger Jonsson. Bara 15 sekunder senare låg kvitteringsbollen i målet efter det att Mattias Samuelsson vid första bollkontakten efter inhoppet drog en gubbe och mycket elegant rullade in bollen i burgaveln. Sedan var matchen jämn men de två vassaste målchanserna skapade AGO innan 2-1 kom precis innan paus, ditföpassad via en retur av Mikael Lindquist. I andra halvlek var spelet väldigt öppet och båda lagen skapade chanser. Efter åtta minuter hände en matchavgörande situation när först Studion missade en jättechans varpå AGO kontrade in 3-1 via Per Apelgren på nick. Studion satsade då allt framåt och då gick det som det brukar gå. AGO kontrade in 4-1 efter att duktige Mattias Samuelsson brutit vid mittlinjen och fri med målvakten passade han istället till en målsugen Apelgren och 4-1 blev ett faktum. Matchen var klar. Att både 5-1 och 6-1 kom var en följd av trötthet och slarv. AGO ser starka ut.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS SAMUELSSON, AGO REKLAM

Text & Rubrik - Argumentor  4-0
Björn Westberg, Alexander Rauscher, David Schwieler, Johan Karlsson

Text & Rubrik inledde i ruskigt tempo där bollen gick som på ett snöre och spelarna bytte positioner ideligen. Under en femminutersperiod mellan den åttonde och trettonde minuten så avgjordes matchen då T & R gick fram till en 3-0-ledning efter mål av Björn Westberg, Alexander Rauscher och David Schwieler. Seriesegrarna i Premier League, Argumentor, blev tagna på sängen. Resten av matchen blev ganska jämn och välspelad men när slutsignalen ljöd hade T & R vunnit med 4-0. - Vi är inte ledsna för det, säger skyttekungen Johan Pellas från duschen. Pellas får ju ändå uppleva finaldagen den 12:e oktober när han får höja guldskon i skyn. Även Stefan Svensson och Mathias Stegrud är kallade men hela laget är givetvis välkomna. T & R ser formmässigt vassa ut, vad det nu kan innebära.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN CARLSSON, TEXT & RUBRIK.