Brindfors – AC Café      1 – 2
B. Anders Liljeblad.  A. Martin Theander, Richard Hagenstam.

AC Café gjorde en mycket bra match när man vände 0-1 till seger med 2-1 mot ett kämpande Brindfors. Cafét hade ett stort bollinnehav men var lite ineffektiva framåt medan Brindfors spelade mycket diciplinerat, hade ett bra flyt i laget och så hittade man ju rätt i positionerna. Anders Liljeblads påpassliga mål i mitten på första så länge ut att räcka långt men med tolv minuter kvar spräckte Cafét nollan när Martin Theander luriga skott smet in vid stolpen. Även i denna match luktade det straffar men på en frispark av Richard Hagenstam tre minuter före full tid avgjordes matchen. Bollen gick igenom samtliga spelare innanför straffområdet och in i nätmaskorna. Brindfors orkade inte ställa om till en storoffensiv och Cafét är i kvarten.
MATCHENS LIRARE: ANDERS LILJEBLAD, BRINDFORS.

Text & Rubrik - Eriksson reklam
      7 – 3

T. Johan Karlsson 2, Jonas Persson 2, Tor Sundberg, Martin Berggren, Alexander Rauscher.  E. Åke Eriksson, Mikael Örnliden, Pelle Ericsson.

Text & Rubriks segertåg fortsätter. Inte nog med att man vunnit fyra raka övertygande segrar i Serie A. Nu gick man även vidare i cupen efter en trevlig 7-3 seger över ett bra spelande Eriksson Reklam. Första halvleken var det lite semesterfotboll över och målchanserna duggade tätt för båda lagen. Lagen följdes åt till halvtidssiffrorna 2-2 och vi noterade bl a två virketräffar från T&R. Reklamserien fick se en nydebut av den gamle bolltrollaren Åke Eriksson som varit borta från Hjorhagens IP i nästan 10 år. Bara av att se Åke värma upp gjorde att han var en het kandidat till matchens lirare. När så 54-årige Åke Eriksson dundrade in 1-1 på helvolley var saken klar. Vi trodde nog lite till mans att T&R skulle trycka gasen i botten i andra halvlek som i några av de övriga matcherna. Men det var istället ER som stärkta av den senaste tidens framgångar tog kommandot och Freddy Hägglund hade två skott i stolpen innan Tor Sundberg gjorde 3-2 för T&R, typiskt. T&R gjorde även 4-2 men starke Pelle Ericsson dundrade med vänstern in 3-4 i vänstra krysset. T&R gjorde sedan 5-3 och då orkade inte ER mer och matchen slöt 7-3. Johan Karlsson och Jonas Persson satte dit två var. Noterbart var att det fanns tre Eriksson hos Eriksson Reklam idag men ingan av dom jobbar där!
MATCHENS LIRARE: ÅKE ERIKSSON, ERIKSSON REKLAM

TV 4 - Studion      0 - 5
S. Kristian Jältsäter 2, Stefan Eriksson, Richard Wester, Roger Jonsson.

Studion ser mycket starka ut för tillfället och idag kunde man besegra TV4 med hela 5-0. Studion startade mycket bra men Anders Ahl i fyrans mål tog allt och efter hand kom även TV4 in i matchen men halvleken slöt mållös. Redan efter 30 sekunder in på andra nickade Stefan Eriksson in 1-0 och Studion fick det viktiga första målet. Matchen stod och vägde men efter tio minuter kom avgörande 2-0 genom en kanon av Richard Wester. Det avgjordes dock inte helt förrän Roger Jonsson satte dit 3-0. TV4 gav då upp och två mål till slank in.
MATCHENS LIRARE: ANDERS AHL, TV 4

CIA – Fältman & Malmén      3 - 7
C. Torbjörn Larsson 2, Martin Egnell.  F. Sten-Ove Ramberg 2, Johan Hornhammar 2, Owe Wahlberg, Ulf Olofsson, Jonas Hörberg.

Fältman & Malméns fina vårform håller i sig. Idag vände man ett 1-2 underläge i paus till en 7-3 seger över CIA och avancerade därmed till kvartsfinal i Cupen. F & M skapade 3-4 fina chanser i första halvlek men vikarierande målvakten Tomas Järnståhl var grym och på en kontring kunde sedan Torbjörn Larsson göra 1-0 efter ett mycket vackert skott i flykten. Putte Ramberg kvitterade men CIA tog ledningen på nytt genom mål av Martin Egnell. Under första halvan av andra halvlek så producerades det hela fem mål. Först nickade F & M till två gånger och 1-2 hade blivit 3-2 efter mål av Johan Hornhammar och Owe Wahlberg. Pigge Torbjörn Larsson kvitterade sedan omgående. CIA som inte vunnit någon match under våren spelade bättre idag än på länge men det hindrade inte F & M att gå ifrån till 5-3. Då gav CIA upp och segersiffrorna skrevs till 7-3.
MATCHENS LIRARE: TOMAS JÄRNSTÅHL, CIA

Svea – AGO Reklam      4 - 5
S. Jens Lundström 4.  A. Per Apelgren 2, Jonas Bodin 2, Mikael Lindqvist.

Matchen mellan AGO Reklam och Svea blev till sist ett riktigt cupäventyr. AGO tog ett tidigt grepp om matchen och när Per Apelgren gjorde 1-0 i den tolfte matchminuten var allt i sin ordning. Svea och framför allt Jens Lundström ville inte förlora och innan paus så både kvitterade han (med en tå bollen) och gav sitt lag ledningen (på nick). I början av anda hände en matchavgörande sak. Först nickade Daniel Eskilsson strax över från ett fint läge efter en hörna och istället för 1-3 så nickade Per Apelgren in sitt andra mål till 2-2 i anfallet efter. Sedan hade AGO en mycket bra period då man gick fram till en betryggande (trodde man) 5-2 ledning med åtta minuter kvar. Målen gjordes av två f d elitspelare, Mikael Lindqvist (allsvensk) och en debuterande tvåmålsskytt i Jonas Bodin (div 1-spelare ifjol). Svea kom igen och Jens Lundström reducerade två gånger om efter bl a ett straffmål. I den sista sekunden var straffarna nära då Petter Wåhléns skott ifrån ett kanonläge gick ribba och över i den absolut sista sekunden. Fartfylld match, gubbar.
MATCHENS LIRARE: JENS LUNDSTRÖM, SVEA

Svenska Dagbladet – Slitz    2-1
Sv. Självmål, Daniel Collin. Sl: Ulf Arousell

Svenska Dagbladet svarade för deras största framgång i Reklamserien när laget avancerade till kvartsfinal i cupen efter en vinst mot vårens lag, de obesegrade Slitz. Man hade ett härligt flyt. En målvakt som tog nästan allt, som hade stolparna på sin sida och en ruskig effektivitet i avslutningarna. Matchen inleddes dramatiskt. Slitz centrade och lirade hemåt varpå backen i sin tur lirade målvakten, som missförstod backen och bollen låg i nätmaskorna utan att någon spelare i Svenskan rört bollen. Hängde ni med! Stärkta av starten spelade SvD mycket bra under några minuter anförda av Daniel Collin, Claes Andberg och framför allt Henrik Furå. Efter hand tog Slitz tag i matchen och skapade en hel del chanser där bl a Rutger Lindquist hade fyra avslut men Johan Hopstadius i Svenskans mål avvärjde allt. I andra halvlek tryckte Slitz på ordentligt men måltorkan höll i sig. Peter De Clairac hade två fräsande skott i stolpen. Helt plötsligt dök Ulf Arousell upp. Han hade missat pendeltåget, bussen var inställd och första gången han rörde bollen kvitterade måltjuven. Otroligt. Nu trodde man på islossning för Slitz men det ofattbara hände när Daniel Collins långskott minuten senare slank in. Det kändes nästan som om Gud bestämt att SvD skulle vinna. Sista tio jagade Slitz frenetiskt en kvittering men SvD höll undan. – Vi kämpade för skadade Johan Petersen, sa målskytten Collin. Vilken bragd.
MATCHENS LIRARE: HENRIK FURÅ, SVENSKA DAGBLADET

JCDecaux – Stromberg Media Group   3-6
J. Johan Wallberg 2, Mathias Tauberman.  S. Roy Henriksson 4, Mikael Andersson 2.

Stromberg Media Group nådde kvartsfinal i cupen efter mycket klokt spel. P-O Byrén var säkerheten själv i målet och Mikael Andersson styrde backlinjen på ett föredömligt sätt. Laget kämpade för varandra, höll i bollen när man hade den och sedan hade man en fullfjädrad målskytt i Roy Henriksson. Roy sköt 1-0 stolpe in redan efter tre minuter. JCDecaux kvitterade genom Mathias Tauberman innan Roy stötte in halvtidsresultatet 2-1 innan paus. När så Roy nickade in 3-1 var en sensation på gång. Roy gjorde givetvis även 4-1. JCDecaux satsade allt på ett kort och anföll hejdlöst. Man reducerade till 2-4 och 3-5 men närmare kom man inte. Tvåmålsskytten Mikael Andersson fastställde slutresultatet 6-3. Det var en av årets varmaste morgnar. Sydlig ljum vind och lite dagg i gruset. Underbart.
MATCHENS LIRARE: ROY HENRIKSSON, STROMBERG MEDIA GROUP

Argumentor – Eurosport    10-11 (6-6 vid full tid)
A. Johan Pellas 3, Olle Nilsson, Lars Graan, Tobias Ackerman.
Straffmål. Thomas Sunesson, Olle Nilsson, Tobias Ackerman, Lars Graan.  E. Torbjörn Sahlin 4, Frederic Pavlidis, Eskil Jerling.  Straffmål. Chris Härenstam, Torbjörn Sahlin, Lennart Claesson, Tony Almén.

Frågan är om inte denna match mellan Eurosport och Argumentor var den mest sevärda matchen hittills under 2000. Vändningarnas lag, Eurosport, gjorde en otrolig upphämtning när man låg under med både 1-3 och 2-5 (i paus), 5-6 , nådde 6-6 och vann sedan på straffar. Tala om dramatik. Hade det funnits proffsuppköpare på plats för att leta efter en internationell målskytt hade de hittat två grymma spelare. Torbjörn Sahlin (fyra mål) och Johan Pellas (tre mål) var sagolika. Många mål i denna match var rena delikatesser. Här följer några axplock. Pellas slår ett fint inlägg till Olle Nilsson som snyggt nickar in 0-1. Pellas 1-2 var en rökare i nättaket. Lars Graan nickar elegant in 1-3. Sahlin skjuter 2-4 på avspark. Pellas 2-5 mål är en klockren strut precis under ribban. Sahlins 3-5 är dagens vackraste när han vänder på en femöring och prickskjuter i krysset. Även Sahlins 4-5 är en projektil. När Eurosport kvitterar till 6-6 med åtta minuter kvar blir båda lagen lite försiktiga och man inväntar straffarna. Argumentor börjar och Thomas Sunesson gör 1-0, Chris Härenstam 1-1, Olle Nilsson 2-1, Torbjörn Sahlin 2-2, Eurosport byter målvakt vilket förvillar Johan Pellas som missar eller rättare sagt Lennart Claesson sprattlar till och gör en kanonräddning. Tobias Ackerman 3-3, Lennart Claesson 3-4, Lars Graan 4-4 och Tony Almén får bli matchhjälte när han gör 4-5. Matchen slutar 11-10, vilken rysare. Vi led lite med Argumentor men samtidigt måste vi hylla Eurosport.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PELLAS, ARGUMENTOR.