Text & Rubrik – Fältman & Malmén     6-5 (3-3 vid full tid)
T. Johan Karlsson, Martin Berggren, Lars Grimlund. Straffmål: Johan Karlsson, Martin Berggren, Tor Sundberg. F. Anders Frigren 2, Håkan Sjöstrand. Straffmål: Anders Frigren, Owe Wahlberg.

Topplaget Text & Rubrik fick ge allt för att nå finalen i Reklamseriecupen 2000. Dagens motståndare, nytända Fältman & Malmén, hade matchen i sitt grepp men räven slank ur näven och de föll till sist efter straffar. F & M inledde bäst men efter nio minuter gjorde Johan Karlsson en soloraid och kunde göra 1-0 på T & R första skott på mål. Av bara farten så gjorde Martin Berggren 2-0 och sedan hade de ett skott i ribbkrysset och ut. I detta läge såg T & R ut som ett vinnarlag. F & M satte sedan allt på ett kort och anföll stenhårt i inledningen på andra. På sju minuter hände det otroliga när F & M vände 0-2 till 3-2 efter mål av Anders Frigren (två granna mål efter snett-inåt-bakåtpassningar) och Håkan Sjöstrand (kanon från 15-20 meter i nättaket). I detta läge såg då F & M ut som ett vinnarlag istället. Man brände sedan två fina chanser till 4-2. Med tio kvar fick T & R en hörna och efter flipperspel i straffområdet kunde Lars Grimlund rulla in sitt första mål för i år och kvitterade sålunda. Resten av matchen bevakade lagen varandra och straffar fick avgöra enligt följande; Johan Karlsson 1-0, Sten-Ove Ramberg miss, Lars Grimlund miss, Håkan Sjöstrand miss, Martin Berggren 2-0, Anders Frigren 2-1, Tor Sundberg 3-1, Owe Wahlberg 3-2, Fredrik Meyer miss och Lars-Åke Lundell miss och T & R var i final. 5 straffar fick i mål och otroliga 5 straffar missades.
MATCHENS LIRARE: HÅKAN SJÖSTRAND, FÄLTMAN & MALMÉN.

AGO Reklam – Stromberg Media Group    2-4
A. Michel Gordin, Fredrik Sträng.
S. Erik Werner 3, Roy Henriksson.

Det nedflyttade Serie A-laget Stromberg Media Group svarade för en första klassen sensation när man besegrade seriesegrarna och de regerande cupmästarna AGO Reklam efter smått fantastiska 4-2. Första halvlek blev en sprakande fotbollsunderhållning. Erik Werner gjorde 1-0 efter fyra minuter. Fem minuter senare hade AGO vänt 1-0 till 1-2 efter snyggt mål av Michel Gordin samt ett turligt mål av Fredrik Sträng vars inlägg blev ett självmål. Med fem kvar av första så kunde Roy Henriksson kvittera och andra halvlek blev ett intressant ställningskrig. Efter åtta minuter fick SMG en straff och den förvaltade Erik Werner väl till viktiga 3-2. AGO tryckte nu på för en kvittering och med fyra kvar så fullbordade Werner sitt hattrick. SMG kostade även på sig att missa en straff och kunde till sist vinna tämligen rättvist med 4-2.
MATCHENS LIRARE: ERIK WERNER, STROMBERG MEDIA GROUP.