Premier League 2:a omgången 2000

Slitz – CIA    10- 3
Ulf Arousell 3, Johan Malmberg 2, Mikael Jansson, Jack Melcher-Claesson, Henrik Sandström, Peter De Clairac, Kim Friberg.
C. Peder Andreasson, Torbjörn Larsson, Niclas Andreasson.

Frågan är om??? Har Slitz någonsin varit bättre? Idag spelade man stor fotboll igen och det verkar vara mycket god stämning i den manstarka truppen, kul! Efter en jämn första kvart var ställningen fortfarande 0-0. Emil Andreasson i CIA:s mål hade då gjort två-tre omöjliga räddningar men sedan slog måltjuven Ulf Arousell till två gånger på en minut och Slitz gick till halvtidsvila med 2-0. Michael Skoglund är en nyttig playmaker i Slitz och Roberth Westlund är en klippa i försvaret, vilka kroppsfinter. Om det var mållöst första 16 minuterna så var det tvärtom de resterande 22. Då tillverkades det nämligen 13 mål. CIA var bara med i matchen en gång efter 0-1 målet och det var när dom reducerade till 1-3. Slitz gjorde många granna mål och efter 18.40 bröt domaren matchen efter T.Ö (teknisk överlägsenhet) och då stod det 10-3 på anslagstavlan. Om Slitz haft en drömöppning på säsongen så är det tvärtom för CIA, som f.ö. är jumbo i serien, kom igen. Slitz radade upp sju olika målskyttar. Värst var skytteligaledaren Ulf Arousell med tre. Johan Malmberg satte två.
MATCHENS LIRARE: ULF AROUSELL, SLITZ.

Carat Sverige – Dagens Industri    1 – 4
C. Peter Arnesson.  D. Mats Ringström, Jimmy Martikainen, Lars Nyqvist, Johan Sandin.

Dagens Industri går mycket bra i Premier League och idag gick man ifrån 1-0 i paus till seger med 4-1 över självaste topplaget Carat Sverige. Det tog bl.a. en timme och fem minuter innan Per Laredius fick vittna nätet för första gången. D.I. radade upp fyra enmålsskyttar. Carat har inlett år 2000 på ett oinspererat sätt, skärpning. Jimmy Martikainen överträffade sig själv vid målet samt gjorde en sagolik dragning i andra halvlek.
MATCHENS LIRARE: JIMMY MARTIKAINEN, DAGENS INDUSTRI.

KåPe – Svenska Dagbladet     1 – 4

K. Tommy Svensson.  S. Johan Andersson, Claes Andberg, Peter Callius, Johan Petersen.

Svenska Dagbladet kom ut i ett ursnyggt nytt ställ där strumpor, kortbyxor och matchtröja var intakta. Vissa grabbar hade även en ny kort sommarkollofrisyr. Av bara ren inspiration vann man över KåPe med 4-1. Det var bara två fel med matchtröjorna och det var att dom var AIK-influerade samt att motståndarna trodde att det var självaste Aftonbladet. Men för faan, -Fotbollen förbrödrar ju! Redan efter fyra minuter tog Svenskan KåPe på sängen när Johan Andersson kom helt fri, rundade målisen samt lättade upp förlösande 1-0 i nättaket. Tommy Svensson gjorde 1-1 minuterna efter på ett distinkt vänsterskott i burgaveln. Innan paus kunde sedan planens bästa spelare, Claes Andberg, göra 2-1. När så spjuvern Peter Callius spräckte ett års måltorka och gjorde matchens 3-1 mål var Svenskan verkligen på gång. Mot slutet satsade KåPe allt på ett kort och skapade en mängd chanser. Vikarierande målvakten och den otrolige friskusen Johan Petersen tog dock allt. Hoppas inte människorna i grannhusen till Hjorthagens IP vaknar och att dom har småbarn som hör Johans peppning. Som kronan på verket sköt lagkaptenen Petersen 4-1 från 40 meter, vilket mål. Svenska Dagbladet ligger nu på slutspelsplats. Det ni! Lars Westberg var ett bra nyförvärv.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, SVENSKA DAGBLADET.

Tip TV – TV 4    4 – 2
Ti. Marcus Jonsson 2, Johan Lindvall, Peter Henriksson.  TV. Carl Furengren 2.

Tip TV kom snabbt över debaclet från premiäromgången och bokstavligen kämpade ner topplaget TV 4 med 4-2. Detta var en stor överaskning. Tip TV mönstrade två duktiga målvakter. I första stod Johan Apel och han höll nollan. Duktige Marcus Jonsson gjorde dessutom ett mål framåt och 1-0 var halvtidssiffror. I andra halvlek stod ordinarie Christer ¨sömntutan¨ Påhlsson, som f.ö. liknar en Ryskt handbollsmålvakt. Johan Lindvall gjorde direkt 2-0 i inledningen på andra. Carl Furengren lobbade på halvvolley in reduceringen ganska omgående. Tip TV spelade sedan direkt lysande och Peter Henriksson gjorde ett riktigt konstmål. Han sköt från hörnflaggan (eller slog ett tilltänkt inlägg) direkt i mål till 3-1. Laget var verkligen på gång. Tip TV jagade sedan 4-1 men på en kontring kunde istället Furengren göra 2-3 och då, helt plötsligt vaknade TV 4 till liv samt satte igång en riktig kanonad. Man sköt både i stolpen och ribban samt missade ett friläge. Att Per Tellanders hemåtbakåtlobb kunde räddas av Pålle var helt osannolikt. Efter stort slit och många svettdroppar stod dock Tip TV som segrare.
MATCHENS LIRARE: PETER HENRIKSSON, TIP TV.