Premier League 3:e omgången 2000

Svenska Dagbladet – Carat Sverige      3 – 6
S. Niclas Valfridsson, Johan Andersson, Charlie Broström.  C. Per Boquist 3, Peter Cederholm 2, Fredrik Malmfält.

Idag var det två trender som bröts. Först vände Carat Sverige sin negativa trend när man reste sig på nio och vann. Svenska Dagbladet som inlett förtroendegivande rivstartade även idag och efter 50 sekunder gjorde Niclas Valfridson 1-0 och efter 90 sekunder satte Johan Andersson dit 2-0. Sedan hände en avgörande faktor för matchen. Sv.D. sköt i stolpen och i stället för 3-0 i det läget kontrade Carat in 1-2. Helt plötsligt började Carat att spela bra och tio minuter senare hade laget vänt 0-2 till 4-2. När domarens pipa ljöd för start på andra halvlek sköt Fredrik Malmfält direkt på centring i ribban och i ryggen samt in i mål, tid 4 sekunder. Vilket mål. Matchen kändes som över och till sist blev det 6-3 till Carat. Per Boquist gjorde tre mål men dagens överaskning var Peter Cederholm som satte dit två. Charlie Broström var en trevlig nykomling i Sv.D.
MATCHENS LIRARE: PER BOQUIST, CARAT SVERIGE.

Dagens Industri – Slitz    0 – 3
S. Rutger Lindquist 2, Ulf Arousell.

Slitz fortsätter att övertyga men fick slita ont i sommarvärmen för att besegra ett väl samlat Dagens Industri med 3-0. Det stod dock 0-0 i paus och Per Laredius storspelade. Per hade bara släppt in ett mål på 1 timme och 40 minuter i serien vid detta tillfälle men fick kröka rygg tre gånger i andra. Slitz har en stor trupp och mycket god stämning i gänget. Det är mycket tack vare bl.a. lagkaptenen Johan Sunds positiva ledarskap och härliga peppande av sina lagkamrater och detta smittar av sig. Rutger Lindquist hade full rulle på sin kropp och satte dit två. Ulf Arousell gjorde ingen besviken och satte ett som vanligt. Detta blir nog ett spännande år för popgänget. D.I. spelar stabilt i år och där kan vi nog räkna med fler skalper.
MATCHENS LIRARE: JOHAN SUND, SLITZ.

CIA – TV 4       3 – 6
C. Martin Egnell 2, Niclas Andreasson.  T. Jonas Uhrström, Patrick Ekwall, Gunnar Gidefeldt, Bengt Jonevret, Anders Westin, Per Ek.

Kollektivet TV 4 vände underläge både med 0-2 och 2-3 i paus till en härlig 6-3 seger efter att bl.a. radat upp sex enmålsskyttar. Det var annars jumbon CIA som började bäst och Martin Egnell gjorde 1-0 redan i det första anfallet. 2-0 kom fem minuter senare när Torbjörn Larsson gjorde ett grymt förarbete till samme Egnell som gjorde sitt andra mål. TV 4 segade sig ikapp efter mål av Jonas Uhrström och Patrick Ekwall. Den sistnämde lyfte elegant in bollen i nättaket samt stod för många läckerheter under denna morgon. Niclas Andreasson gjorde sedan sitt andra mål för säsongen när han satte dit en straff. Andra halvlek var bara minuten gammal när Gunnar Gidefeldt i TV 4 (ja ni läste rätt, släkten är värst) kvitterade. I mitten på halvleken avgjordes det hela när TV 4 gjorde tre snabba mål genom i tur och ordning Bengt Jonevret (efter en halvplansrusch), Anders Westin (vänsterkanon via stolpen) och Per Ek. Vi såg dock en liten ljusning i CIA:s spel idag trots förlusten. TV 4 såg riktigt pigga ut och hade ett härligt go i gänget.
MATCHENS LIRARE: PATRICK EKWALL, TV 4.

Fältman & Malmén – KåPe      4 – 1
F. Ulf Olofsson, Henrik Olsson, Anders Frigren, Jonas Hörberg.  K. Peter Jonsson.

”Nya” Fältman & Malmén behåller den gula ledartröjan i Premier League efter att vänt ett hotande 0-1 underläge i paus till en ganska stabil 4-1 vinst. KåPe inledde piggast då man gjorde 1-0 redan i inledningen och hade en stolpträff till 2-0. F & M tog dock ganska raskt tag i taktpinnen och lät bollen gå från spelare till spelare men man var ineffektiva sista tredjedelen. F & M hade en klockren ribba i första men träffar i virket blev det mera av efter pausen. Först träffade F & M stolpen två gånger innan både 1-1 och 2-1 kom efter mål av Ulf Olofsson och Henrik Olsson. Sedan träffade man ribban innan 3-1 kom genom skjutvillige Anders Frigren. 4-1 gjorde Jonas Hörberg på årets skott när han med sin vänstervolley tryckte in slutresultatet i vänstra krysset. Sten-Ove ”Putte” Ramberg glänste med fin teknik men matchens lirare var redan utsedd innan matchen när Jan ”Norrköping” Svensson dök upp på parkeringen. Fast på långt håll såg det ut som Mats Waltin. Ännu en landslagsman har debuterat i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: JAN SVENSSON, FÄLTMAN & MALMÈN.