Premier League 4:e omgången 2000

Tip TV – CIA      2 – 2
T. Johan Apel 2.  C. Andreas Sjöberg, Torbjörn Larsson.

Tip TV och CIA inledde i ett ursinnigt tempo men efter ca två minuter bedarrade det. CIA som jagar första segern var laddade idag och i den femte minuten så sätter Andreas Sjöberg in 1-0. Pigge Johan Apel kvitterade lite senare på frispark men CIA tog på nytt ledningen när Torbjörn Larsson på sitt sedvanliga sätt slet sig fri och gjorde mål. Matchen blir sedan mållös i ca 25 minuter. Målchanser skapas dock hos bägge lagen men ett tag tror man på att CIA skall hålla undan. Johan Apel stötte sedan in kvitteringen med fem kvar och det stod sig.
MATCHENS LIRARE: JOHAN APEL, TIP TV.

Slitz – Svenska Dagbladet      2 – 0
Sl. Kim Friberg, Jack Melcher-Claesson.

Slitz vann toppmatchen mot Svenska Dagbladet med 2-0. Slitz spelar mycket stabilt och duktige målvakten Daniel Björklund har nu hållit nollan i 1 timme och 20 minuter. Liksom i den förra matchen var ställningen 0-0 i paus men efter en fin andra halvlek kunde Slitz gå segrande ur striden. Kim Friberg gjorde ett bejublat mål framför kameramannen när han kastade ett inkast och på tillbakaspelet drog han på ett skott på halvvolley från 25 meter som satt klockrent i bortre krysset, vilken projektil. Att spela en toppmatch hör inte till vanligheterna för SV.D. men laget blir bara bättre och bättre. Sista utpost idag var säkre Johan Hopstadius. Vi har hellre aldrig sett Johan Petersen spela så bra boll som idag. Att han har sisu och fightingspirit vet vi ju sedan länge. Claes Anderg är ju nästan alltid bland dom bästa spelarna på plan och en mer vältränad Daniel Collin har inte Reklamserien sett tidigare. Slitz vägrar att förlora. Svenska borde gjort mål idag på alla chanser.
MATCHENS LIRARE: DANIEL BJÖRKLUND, SLITZ

Carat Sverige – Fältman & Malmén        2 – 9
C. Andreas Malmfält, Henrik Helander.  F. Anders Frigren 3, Staffan Rehnström 2, Jonas Hörberg 2, Ulf Olofsson 2.

Fältman & Malmén befäster sin serieledning efter att stundtals spelat fotboll som grabbarna på Copacabana. Laget gick snabbt fram till 2-0 innan Ture Ågren hade kommit på plats. Innan paus hade man ökat på till hela 5-0. Carat Sverige var bara inne i matchen vid två tillfällen och det var vid ställningen 2-0 som man hade några giftiga lägen samt när man reducerade två gånger i början på andra. Först dundrade Andreas Malmfält mycket snyggt upp bollen i det vänstra krysset sedan nickade Henrik Helander in ytterligare ett mål med akuratess. 5-2 blev dock snabbt 8-2 för att sedan sluta vid 9-2. Carat klarade T.Ö. (teknisk överlägsenhet). Vi hittade tre tvåmålsskyttar i F & M i form av Staffan Rehnström, Jonas Hörberg och Ulf Olofsson samt en tremålsskytt i Anders Frigren. I nästa vecka väntar en härlig seriefinal mot Slitz, de andra obesegrade laget.
MATCHENS LIRARE: OWE WAHLBERG, FÄLTMAN & MALMÈN.

TV 4 – Dagens Industri        3 – 3
T. Johan Nilsson 3.  D. Nicklas Malmros 2, Stefan Svanfeldt.

Dagens Industri var nere för nio men räddades av gong gongen, reste sig och fick remi. TV 4 inledde mycket piggt och redan innan matchuret visat en minut hade Johan Nilsson gjort 1-0. När sedan samme man satte dit 2-0 i första halvlek så såg det lugnt ut för TV 4. Det såg sedan klart ut när herr Nillson fullbordade sitt hattrick i inledningen på andra och vid ställningen 3-0 var det inget som tydde på annat en klar seger. TV 4 kändes sig nog säkra och började tröttna helt synbart så när Nicklas Malmros nickade in 1-3 fick helt plötsligt D.I. nytt liv. Fem minuter senare så gjorde den duktige stoppern Stefan Svanfeldt 2-3 och med sju kvar kvitterade Malmros. Sista sju blev ett ställningskrig och delad pott kändes som helt rätt när slutsignalen ljöd. Patrick Ekwall gjorde som vanligt 2-3 granna tunnlar.
MATCHENS LIRARE: JOHAN NILSSON, TV 4.