Premier League 5:e omgången 2000

Svenska Dagbladet – Tip TV    1 – 1
S. Claes Andberg.  T. Per Tellander.

I matchen mellan Svenska Dagbladet och Tip TV var några spelare i båda lagen lite övertända. Man kunde tro att det var en semifinal eller liknande. I slutminuterna av första gjorde matchens bästa spelare, Claes Andberg 1-0. I början på andra kom Tip TV ut som uppretade tigrar och efter bara 14 sekunder så gjorde Per Tellander 1-1. Minuten senare hade man även ett skott i stolpens insida och ett skott över från en meters håll. Spelet böljade fram och tillbaka resten av halvleken och delad pott får anses som rättvist. Under mina 19 år som domare i Reklamserien har inga allvarliga skador inträffat förutom att något trampat lite snett eller liknande men nu inträffade det en otäck skada när två spelare krockade med varandra. Den som blev drabbad var den trevlige friskusen och tillika lagkaptenen Johan Petersen. Både näsben och okben gick av med blodvite och kraftig hjärnskakning som följd. Hela Reklamserien hoppas att du kryar på dig samt kommer och hejar på dina lagkamrater under spelförbudet. Trevlig sommar Johan och snart hoppas vi att även se dina bröstvärmare på Hjorthagens IP igen.
MATCHENS LIRARE: CLAES ANDBERG, SVENSKA DAGBLADET.

KåPe – TV 4    1 – 1
K. Lasse Westberg.  T. Mats Elsnitz.

Matchen mellan KåPe och TV 4 öppnade i ett blixtrande tempo och KåPe hade både ett stolp- och ribbskott i inledningen. TV 4 hade ett friläge. Efter hand ebbade det ut men Lasse Westberg gjorde elegant 1-0 för KåPe efter elva minuter. Ett mål som senare Mats Elsnitz kvitterade innan paus. Andra halvlek var helt jämn. Det var KåPe som förde spelet men TV 4:s kontringar var giftiga. Mot slutet var KåPe klart närmast en seger och i slutsekunderna missades ett helt öppet mål.
MATCHENS LIRARE: MATS ELSNITZ, TV 4.

Fältman & Malmén – Slitz        2 – 3
F. Owe Wahlberg, Anders Frigren.  S. Mikael Skoglund, Ulf Arousell, Roberth Westlund.

Det var dags för stor seriefinal i Premier League. Matchen mellan Slitz och Fältman & Malmén hade ett mycket trevligt spel med god stämning på plan trots ett strilande regn. Första halvlek var jämn där F & M hade de vassaste målchanserna men Micke Skoglund gjorde halvlekens enda mål efter rena mönsteranfallet. Slitz slog en långboll som Ulf Arousell gjorde ett elegant tillbakaspel på och pang så smällde det i nättaket. I andra halvlek gjorde Slitz de förlösande 2-0 målet efter det att målskytten Arousell på volley förvaltade den geniala passningen från Robert Laul. F & M gav givetvis inte upp och mycket pigge Owe Wahlberg gick upp på en av sina offensiva raider och vann tre ihopslag i rad (Owe tyckte det var dragningar) varpå bollen till sist låg i målet. Med sex kvar så dundrade Roberth Westlund med sträckt vrist in 3-1 i kysset. Robban sprang hem till egen planhalva lika cool som Clint Eastwood. Men efter påtryckningar från lagkompisarna så fick vi till sist se Robbans målgest, - Ett smile! Ytterligare en gång reducerade F & M genom Anders Frigren och till sist höll Slitz undan i denna välspelade match. F & M kunde lika gärna fått kryss. Man hade två i stolpen och så gjorde målvakten Mattias Hägglén två idioträddningar. Kenth Nilsson gjorde sin bästa match på bra länge i Slitz och i F & M var Staffan Rehnström mycket stark och kul var det att se Johan Hornhammar. Dessa två lag är spelmässigt klart bäst för närvarande i Premier League. Slitz övertar serieledningen.
MATCHENS LIRARE: KENTH NILSSON, SLITZ.

Dagens Industri – CIA         1 – 1
D. Nicklas Malmros.  C. Niclas Jensell.

Efter en mållös första halvlek fick vi ändå se två mål i den andra halvleken. Ett från vardera lagen Dagens Industri och CIA. Årsdebuterande Niclas Jensells inspel från halva plan slank till sist in i mål. Stefan Svanfeldt spelade lite senare fram Nicklas Malmros som mycket fint ensam med målvakten satte dit kvitteringen. Sedan hade båda lagen lägen att avgöra där dock CIA var klart närmast. Man delade på poängen i denna rekordjämna serie.
MATCHENS LIRARE: NICLAS JENSELL, CIA.