Premier League 6:e omgången 2000

Carat Sverige – KåPe   0-0

Detta var en match mellan två lag precis under mittenskiktet i den rekordjämna tabellen, där en seger kan betyda tätkänning. Det är alltid kul att spela när det är jämnt. Matchen innehöll positivt spel med många målchanser med en fördelning på 60-40 till Carat Sverige. Första halvlek blev mållös. I andra såg det ungefär ut likadant ut och när slutsignalen ljöd hade KåPe varit inblandade i ytterligare en ovanlig 0-0 match. Ingen hade protesterat om matchen hade slutat 2-2 eller 3-3. KåPe har gjort minst mål men släppt in näst minst i hela Reklamserien. Fortsättning följer. Vi fick se en efterlängtad comeback av Christian Lewenhaupt. Bara att se honom komma i sin bil gjorde att det spreds ett lugn i Carat.

MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN LEWENHAUPT, CARAT SVERIGE

Tip TV – Dagens Industri    10-1
T. Peter Henriksson 3, Johan Lindvall 3, Per Tellander, Daniel Sjöberg, Johan Apel, Christer Påhlsson. D. Nicklas Malmros.

Efter att ha förlorat premiären stort har Tip TV vägrat att förlora i Premier League och i dag hade man lilla julafton och vann på TÖ (Teknisk Överlägsenhet) efter 18:20 av andra halvlek. Chister Påhlsson höll nollan i första och fick gå ut som utespelare av lagkaptenen Per Tellander. Christer svarade för många fina delikatesser som saknades i den första halvleken och som grädden på moset avslutade han med nådastöten i matchen. Dagens Industri som haft en bra vår med endast en förlust och släppt in näst minst mål i hela Reklamserien tappade masken totalt idag. Man var en man mindre och då går det som det går. Peter Henriksson och Johan Linvall gjorde tre mål var och därmed går Lindvall upp i topp i den interna skytteligan som är så prestigefull.
MATCHENS LIRARE: CHRISTER PÅHLSSON, TIP TV

CIA – Svenska Dagbladet     2-1
C. Andreas Sjöberg, Torbjörn Larsson.  S. Johan Hopstadius

Idag vände CIA en mycket lång och negativ trend. Det var ett år och sex dagar sedan laget vann en riktig match sedan och det var med 3-2 mot Ogilvy den 10:e juni 1999. Då låg man på uppflyttningsplats. Efter det har man vunnit en match på WO. Efter nio matcher utan vinst besegrades Svenska Dagbladet med 2-1. Vi hoppas att detta var vändningen. Ladda batterierna under sommaren. Andreas Sjöberg och Torbjörn Larsson såg till att det stod 2-0 efter tio minuter och allt kändes helt lugnt. Jonas Larsson var mycket pigg i första halvlek. Svenskan var en man mindre och hade ingenting framåt. Det var närmare 3-0 och 4-0 än en reducering. Sju minuter in på andra halvlek hände det otroliga när Svenskans duktiga målvakt, Johan Hopstadius, sköt en inspark över hela plan och efter studs i marken gick bollen över CIA:s målvakt och in i nätmaskorna. Vilket mål. SvD fick blodad tand och man hade ett jätteläge till kvittering. CIA redde utan stormen och avslutade mycket bra med bud på flera mål.
MATCHENS LIRARE: JOHAN HOPSTADIUS, SVENSKA DAGBLADET

TV 4 – Fältman & Malmén    1-2
T. Gunnar Gidefeldt.  F. Sten-Ove Ramberg, Jonas Hörberg

Sista vårmatchen i Premier League gick mellan topplagen Fältman & Malmén och TV 4 under årets varmaste morgon. TV 4 inledde piggt som vanligt och efter åtta minuter nickade Gunnar Gidefeldt vackert in 0-1. Sedan kom slutspelslaget F & M igång riktigt ordentligt och hade en underbar 20 minuters period då duktige Krister Johansson i TV 4:s mål tvingades till 2-3 riktiga parader. I andra halvleks inledning sköt Putte Ramberg i stolpen och några minuter senare var det dags igen. Putte sköt men Krister Johansson styrde skottet i stolpen men tredje gången gillt blev det när Ramberg dundrade upp kvitteringen i krysset. Med sex kvar kunde F & M ta ledningen efter ett fint anfall som avslutades med att Jonas Hörberg nickade in bollen. Sista fem jagade TV 4 en kvittering och när Bengt Jonevret träffade insidan av stolpen var det mycket nära. Andreas Utterhall var en pigg debutant. F & M vann till sist den mycket välspelade fyrapoängsmatchen.
MATCHENS LIRARE: STEN-OVE RAMBERG, FÄLTMAN & MALMÈN