Premier League 7:e omgången 2000

KåPe – Slitz     0 – 4
S. Ulf Arousell 2, Henrik Sandberg, Jack Melcher-Claesson.

Slitz förlustnolla i serien håller i sig. Idag fick man dock ge allt för att vinna. Motståndarna KåPe spelade en av sina absolut bästa matcher spelmässigt sätt. Det var bara målen som fattades. En måltjuv sökes! En måltjuv har rang hade dock Slitz. Ulf ¨Putte¨ Arousell gjorde tidigt 1-0. Sedan fick Slitz två mycket psykologiska mål när först norrbaggen Henrik Sandberg gjorde 2-0 med tio sekunder kvar av första och Jack Melcher-Claesson 3-0 redan i den första minuten på andra. Dagens snyggaste mål stod Arousell för när han siktade och sedan lobbade in 4-0 i målvaktens vänstra kryss. För KåPe gäller det bara att ta nya tag.
MATCHENS LIRARE: ULF AROUSELL, SLITZ.

Carat Sverige – Tip TV      0 – 2
T. Tommy Bark, Daniel Sjöberg.

Tip TV gjorde en äkta ¨Helsingborgare¨. Man hade en målvakt (Ola Johansson) som tog allt samt hade flax vid några tillfällen. Laget hade även ett mycket spelskickligt försvar som med stort lugn hade koll på läget. Man hade även en Santos på topp fast en vit sådan i debutanten Tommy Bark, som liknade en gammal hederlig Gunnar Nordahl kopia. Det enda som skiljde Intermatchen var att Tip TV kunde göra mål. Carat Sverige började efter en jämn första halvlek dominera totalt i andra det var en gåta att inte något mål trillade in. Vid två-tre tillfällen missades det hårresande. Det skall också sägas att Carat spelade väldigt bra. När så Tommy Bark gav sitt lag ledningen med fyra kvar kom det som en överraskning. Fredrik Malmfält sköt sedan ett rungade ribbskott innan Daniel Sjöberg kontrade in 2-0 i slutsekunderna, ridå! – Jag har aldrig förut blivit så utspelad och ändå vunnit, sa en Tip TV-spelare. Tip TV skuggar en slutspelsplats. Kom igen Carat.
MATCHENS LIRARE: OLA JOHANSSON, TIP TV.

Fältman & Malmén – CIA       5 – 0 (WO)

Svenska Dagbladet – Dagens Industri     3 – 1
S. Claes Andberg, Peter Callius, Kjell Nyberg.
D. Marcus Fröjd.

Svenska Dagbladet vände ett hotande 0-1 underläge i paus till en skön 3-1 seger mot jumbolaget Dagens Industri i den rekordjämna tabellen. Debutanten Marcus Fröjd, som f.ö. var bäst på plan, gav sitt lag ledningen. I andra kunde sedan Claes Andberg på volley efter hörna mycket snyggt kvittera. Med sju kvar kunde sedan Peter ¨Blåtiran¨ Callius ge sitt lag ledningen. Då kroknade D.I. varpå doldisen och debutanten Kjell Nyberg lirkade in 3-1 efter ett finurligt skott. Dagens gladaste nyhet var att Johan Petersen var tillbaka på plan, redan !!!!!!! Vilken fighter. D.I. hade en ful(l) spelare på plan idag.
MATCHENS LIRARE: JOHAN PETERSEN, SVENSKA DAGBLADET.