Premier League 8:e omgången 2000

TV 4 – Svenska Dagbladet        3 – 2
T. Fredrik Carlsson, Jonas Uhrström, Johan Larsson.  S. Henrik Furå, Claes Andberg.

TV 4 hade marginalerna på sin sida och ett härligt flyt i och med att sommarens transfers gjorde skäl för lönen. Svenska Dagbladet började dock klart bäst och Henrik Furås mål från 25 meter måste platsa bland de fem grannaste strutarna under detta spelår. – Det var mitt första mål i Reklamserien någonsin, sa Furå glatt efter det att den långa målgesten tagit slut. TV 4 arbetade sig in i matchen och i den sista spelminuten på första kunde det ena nyförvärvet, Fredrik Carlsson, kvittera. I andra halvlek stod matchen och vägde där båda lagen kämpade föredömligt i Lützendimman. Då klev urstarke Jonas Uhrström fram och efter en 25 meters raid avslutade han med att trycka in 2-1. Svenskans 11 man starka trupp gav sig inte så lätt och man jagade frenetiskt en kvittering. Precis som man började misströsta så slog Claes Andberg ett inlägg som gick över alla samt via stolpen och in i mål. Om inte de som sov i de närliggande lägenheterna redan vaknat så gjorde dom det nu. Vilket jubel!!! Ledda av Johan Petersen förstås. Oavgjort var nog rättvist och man trodde nog lite till mans att det skulle sluta så men då hade man inte räknat med Fyrans andra nyförvärv, Johan Larsson. Han dök upp som gubben i lådan och med 45 sekunder kvar så slog han in en retur i nättaket och TV 4 vann. – Ja har inte rört en boll på åtta år, sa matchvinnare Larsson glatt.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LARSSON, TV 4.

Slitz – Carat Sverige     4 - 6
Ulf Arousell 2, Johan Sund, Johan Malmberg.  C. Peter Arnesson 2, Anders Malmfält 2, Christian Lewenhaupt, Per Boquist.

Carat Sverige kom ut som dopade Kinesiska simmare och spelade som i trans då de besegrade serieledarna Slitz med 6-4, som därmed inkasserade deras första förlust i serien i år. Om en dopingkontrollant verkligen dykt upp så hade nog både en och annan inte rent mjöl i påsen. Det ryktades om att TV 3 haft ett party och några spelare kommit direkt osv. Detta står dock skrivet i stjärnorna. Carat chockstartade och redan efter 15 sekunder låg bollen i mål. Carat centrade samt spelade ut bollen på kanten och på det efterföljande inlägget nicklobbade Christian Lewenhaupt in ledningsmålet. 90 sekunder senare gjorde Peter Arnesson 2-0 på en retur och efter fyra minuter fick Arnesson bollen ute på högerkanten samt avancerade framåt och i steget sköt han ett jätteskott rakt upp i nättaket via ribban. – Jag har nog aldrig skjutit hårdare, sa en nöjd Arnesson. Slitz gav sig inte utan reducerade genom Ulf Arousell minuten senare. Vilken inledning. Det lugnade dock ner sig något men Carat fick ett mycket viktigt 4-1 mål precis innan paus. Detta var Carats bästa halvlek någonsin. Andra halvlek blev mycket dramatisk. Carat inledde med att skjuta två skott i utsidan på stolpen och inget kunde stoppa dem i detta läge. Men sedan visade Slitz varför man är serieledare. Johan Sund smekte in 2-4 i krysset och Ulf Arousell reducerade till 3-4. Helt plötsligt var det match igen. Med sju kvar hände det otroliga och Johan Malmberg kvitterade till 4-4. I detta läge trodde man på att Slitz skulle vinna men på en kontring kunde Anders Malmfält göra 5-4 och därefter satte Per Boquist dit spiken 6-4. Slitz hade bara släppt in åtta mål på hela säsongen men nu rasslade det sex gånger trots att Mattias Hägglén var mycket bra i mål. För Slitz väntar nu en helt avgörande match mot Tip TV med både uppflyttning och slutspel i potten. Carat spelade som ett Serie A lag idag. Vilken underhållande match.
MATCHENS LIRARE: PETER ARNESSON, CARAT SVERIGE.

Tip TV – KåPe        2 – 1
T. Tommy Bark, Marcus Jonsson.  K. Tommy Svensson.

Reklamseriens överraskningslag nummer ett är nog Tip TV. Idag tog man en ny skalp när man besegrade KåPe med 2-1. Därmed kan man nå uppflyttning och slutspel. Vinst mot Slitz i sista matchen så blir detta verklighet. Man förlorade premiären i våras mot serieledarna Fältman & Malmén därefter har man radat upp sju raka utan förlust. Matchen inleddes i ett ruskigt tempo de första 7-8 minuterna men sedan sken det igenom att sommarträningen inte varit tillfredställande på många håll varpå tempot sjönk med 50%. Det hindrade inte Tip TV från att gå fram till 2-0 på tre minuter. Först kom Tommy Bark helt fri och iskall som han var väntade han ut målvakten men till sist sköt han en utsida mellan benen och in. –Jag siktade där sa en nöjd Bark från avbytarbänken. Nyttiga Marcus Jonsson kunde sedan göra tvåan. Sedan hade Tip TV även friläge och stolpe till 3-0 men på en kontring reducerade Tommy Svensson snyggt och det var match igen. I andra var Tip TV lite bättre och hade ytterligare två i virket sista tio. Men matchens sista spark sköt Tommy Svensson en kanon i ribban och där var KåPe nära. KåPe är bättre än tabelläget visar. Starkt Tip TV.
MATCHENS LIRARE: TOMMY BARK, TIP TV.

Dagens Industri – Fältman & Malmén     2 – 9
D. Stefan Svanfeldt, Björn Tyrefors.  F. Johan Hornhammar 3, Jonas Hörberg 3, Owe Wahlberg,
Ulf Olofsson, Pelle Kotschack.

Gubbarna i de gamla mästarna Fältman & Malmén har ju sakta men säkert blivit äldre och långsammare samt dalat lite i seriesystemet och ett tag trodde man att det var sista versen. I år är man dock som unga igen och i och med dagens 9-2 seger över Dagens Industri så gick man upp i serieledning och är klara för både uppflyttning till Serie A (där hör man hemma med årets spel och inställning) och slutspel. Man tryckte gasen i botten och gick till halvtidsvila med 6-1. I andra ryckte D.I. upp sig samtidigt som F & M kände sig säkra så matchen spelades tiden ut. Johan Hornhammar och Jonas Hörberg gjorde tre vardera. Pelle Kotschack fick göra årets första mål och allt var frid och fröjd.
MATCHENS LIRARE: JONAS HÖRBERG, FÄLTMAN & MALMÈN.