Premier League 9:e omgången 2000

Slitz – Tip TV   3 – 4
S. Robert Laul, Rutger Lindquist, Jack Melcher-Claesson.  T. Johan Apel, Per Tellander, Ola Johansson, Marcus Jonsson.

En av de största överraskningarna i modern tid i Reklamserien har nu inträffat. Tip TV som kommit 10:a de två senaste åren samt förlorade med 1-10 i årets premiärmatch har lyckats med bedriften att gå till slutspel samt uppflyttning till Serie A. Ett fall för Svenska Dagbladets bragdkommitté. Tip TV inledde med att göra både 1-0 och 2-0 innan matchuret visat fyra minuter. Johan Apel sköt stolpe in och Per Tellander satte dit den andra. Sedan blev Slitz fulltagliga (ja ni läste rätt, man var inte där på matchstart på seriefinalen) men det hindrade inte kämpen Ola Johansson från att stöta in 3-0. Slitz började sedan få stil på sitt manskap men duktige Sebastian Henriksson tog allt i målet. När så dribbelkungen Marcus Jonsson soloåkte genom tre man och rullade in 4-0 med en sekund kvar att spela av den första halvleken var skrällen nära. Slitz satsade allt för att komma ikapp och pressen var massiv stundtals. Robert Laul reducerade men sedan spikade Tip TV igen. Med fyra minuter kvar blev det dock nerv igen när först Rutger Lindquist gjorde 2-4 varpå gentlemannakandidaten Jack Melcher-Claesson rullade 3-4 efter en straff. Sista tre hade Slitz en gyllene chans men Tip TV höll undan, vilken skräll. Vi lider med Slitz som varit klara för slutspel i stor sett hela säsongen. Kom igen gubbar. För Tip TV fortsätter nu sensationellt säsongen.
MATCHENS LIRARE: SEBASTIAN HENRIKSSON
, TIP TV.

KåPe – CIA    2 - 0
K. Johnny Hansson, Tommy Svensson.

Det trevlige laget KåPe som spelat lysande under hela hösten men inte fått med sig poängen i bagaget slog till i den sista matchen för säsongen när all otur helt plötsligt vände till tur. Efter en mållös första halvlek kunde Johnny Hansson göra sitt första mål på 22 år när han gjorde 1-0. Minuten senare dundrade Tommy Svensson in Reklamseriens hårdaste frispark i nättaket. CIA som haft ett bedrövligt år undvek till sist jumboplatsen spelade faktiskt hyfsat idag. Vi räknade till fyra träträffar och värst var det när det blev stolpe stolpe ut. Några gånger räddades det på mållinjen men Richard Wäring höll nollan. Mer änglavakt har nog ingen målvakt i Reklamserien haft. Köp en lott inom kort, det är ett tips.
MATCHENS LIRARE: RICHARD WÄRING, KÅPE.

Carat Sverige – TV 4  3 – 3
C. Peter Arnesson 2, Fredrik Malmfält.  T. Andreas Utterhall 2, Mattias Lundin.

Carat och TV 4 spelade som två serie A-lag idag. Full fart framåt med fin fighting spirit i en trevlig anda. Carat inledde som i den förra matchen. Skillnaden var att nu var man inte dopade. Därför kom Mattias Lundins 0-1 till TV 4 lite överraskande. Giftige Peter Arnesson kvitterade innan paus. I andra gjorde sedan Arnesson 2-1 bakom nästan helt omutlige Krister Johansson. I detta läge såg Carat ut som ett vinnande lag. Matchens bästa spelare, Andreas Utterhall, gjorde sedan två granna mål på en minut. Först spelade han elegant med Fredrik Carlsson. Sedan gick han mycket högt upp i en duell och nickade in 2-3. Duktige Fredrik Malmfält kvitterade strax därefter. Sista tio var lagen nöjda med en pinne. Carat kroknade betänkligt men man hade ju inte några avbytare. Reklamserien hoppas att dessa två topplag kommer laddade år 2001.
MATCHENS LIRARE:   KRISTER
  JOHANSSON, TV4.

Fältman & Malmén – Svenska Dagbladet     6 – 0
F. Sten-Ove Ramberg 2, Anders Frigren 2, Owe Wahlberg, Ulf Olofsson.

Serievinnarna hade inga problem med att besegra ett kämpande Svenska Dagbladet. F & M trillade boll som aldrig förr i den härliga höstmorgonen med klar luft, vindstilla och solsken. Det stod 4-0 i paus innan siffrorna stannade vid 6-0. Sten-Ove Ramberg och Anders Frigren satt dit två var medan formstarke Ulf Olofsson lekte fotboll som på Copacabana. Owe Wahlberg gjorde även han ett grant mål. Pelle Kotschack hade det snyggaste strumporna. Arsenalstrumpor från Stefan Schwarz. Svenskan stred tappert.
MATCHENS LIRARE: ULF OLOFSSON, FÄLTMAN & MALMÈN