Serie A 1:a omgången 2000

AGO Reklam – BOW reklam    1 – 6
A. Kent Svensson.  B. Christian Hosenfeld 3, Stefan Söderström, Anders Ungh, Olle Jeansson.

BOW reklam chockade alla när man besegrade AGO reklam med hela 6-1 i premiärmatchen på de nya millenniet. Därmed tog man revansch för 3-7 nederlaget i Reklamseriecupfinalen från i fjol. Efter en lite ringrostig inledning kom båda lagen igång och målchanser skapades från bägge sidor. 44-årige Olle Jeansson, Stefan Söderström och Christian Hosenfeld såg oförskämt pigga ut. Efter en kvart hade AGO en trippelchans som började med ett skott i insidan på stolpen och där var ett mål mycket nära. BOW hade sedan en lyckominut och man gick fram till en 2-0 ledning. Stefan Söderström blev förste målskytt på 2000-talet i Reklamserien efter en fin väggpass från Jonas Goude. AGO reducerade i slutet på första efter ett långskott från Kent Svensson. Planens kung Christian Hosenfeld inledde andra halvlek med att göra ett av sina tre mål och det blev startsignalen för ett BOW som började storspela och innan slutsignalen hade ljudit gjordes tre mål till.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HOSENFELD, BOW REKLAM.

AC Café – Svea   5 – 5
A. Richard Hagenstam 2, Per Olsson, Gustave Gaudras, Martin Theander.  S. Michael Kjell 2, Kalle Schröder, Mårten Forsell, Jens Lundström.

Frågan är om inte årets svängigaste match redan är spelad? Svea och AC Café bjöd på en riktig målexplosion. Första halvlek bjöd på öppen fotboll med ett litet övertag för Cafét, som f.ö. hade tre träffar i virket. Lagen följdes åt till 3-2 och när Jens Lundström satte dit 4-2 med sex minuter kvar trodde man att det var spiken. Cafét reducerade med fyra kvar och kvitterade med två minuter kvar till 4-4. Vilken spurt! Med 30 sekunder kvar så gjorde Michael Kjell sitt andra och matchens segermål (trodde alla) till 5-4. Det ofattbara hände när Martin Theander sköt en frispark i krysset med två sekunder kvar. Det ni!
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WIHLBORG, SVEA.

JCDecaux – Eriksson Reklam   10- 1
J. Mathias Tauberman 3, Thomas Nilsson 3, Erik Johannisson, Anders Goding, Johan Wallberg, Stefan Norin.  E. Mikael Brunell.

När JCDecaux och Eriksson Reklam möttes upprepades matchresultatet från ifjol. JCDecaux gjorde 1-0 i den sjätte minuten och i den sista matchminuten på första kom också 2-0 och 3-0. Med elva minuter kvar reducerade E.R. till 1-3 men sedan kom ketchupvarianten. När JCDecaux gjorde 4-1 dog E.R. helt och  på sju minuter gick man från 5-1 till 10-1. Vilken scenförändring. Mathias Tauberman och Thomas Nilsson svarade för tre mål var.
MATCHENS LIRARE: MATHIAS TAUBERMAN, JCDECAUX.

Brindfors – Argumentor  4 – 3
B. Kenth Bergman 2, Johan Larsson, Andreas Göthe.  A. Mathias Stegrud, Johan Pellas, Johan Enberg.

Brindfors (f.d. Paganini M+) och Argumentor är de två lag som fått stämpeln charmlag under 90-talet och dom drabbade samman redan i premiären. Båda lagen har investerat i de mest kända spelarna från Serie A. Argumentor har knutit till sig populära och trevlige Thomas Sunesson medan Brindfors gjort årets transfer när man knöt till sig matchens lirare flest gånger av alla, tredubbla mästaren och målvaktslejonet Michel Rydberg samt dubble mästaren, megastjärnan Kenth Bergman. Spelet var ganska bra inledningvis men målen uteblev. I slutet på första blixtrade det dock till. Mathias Stegrud gjorde 0-1 för Argumentor men Brindfors vände till 2-1 innan paus efter mål av Johan Larsson och Kenth Bergman. Pigge Johan Pellas kvitterade sedan till 2-2 och matchen stod och vägde. Med fem minuter kvar kunde lite överaskande Argumentor ta ledningen efter ett lurigt skott av Johan Enberg som överlistade duktige Michel Rydberg. Det såg ljust ut för nykomlingen i detta läge men sedan infann sig den omtalade ¨Brindforsmyllan¨ och på något sätt så känns det som att det är Lars ¨Laxxen¨ Axelsson som är själen i det kosmiska. Andreas Göthes inlägg dalade in som en lobb med tre kvar varpå Brindfors tryckte in segermålet med 45 sekunder kvar. Andreas Göthe, Johan Larsson och målskytten Kenth Bergman kom i ett tre mot två läge och efter rena klapp-klapp-liret satt bollen i nätmaskorna.
MATCHENS LIRARE: JOHAN LARSSON, BRINDFORS.

Text & Rubrik – Stromberg Media Group    3 – 2
T. Jonas Persson, Martin Berggren, Tor Sundberg.  S. Roy Henriksson, Mikael Andersson.

Seriesegrarna Text & Rubrik fick jobba hårt för att gå segrande ur striden mot Stromberg Media Group. Detta var den bästa matchen spelmässigt i första omgången i Serie A och det var ett bra rull. T & R var lite bättre men var lite ineffektiva den sista tredjedelen. Det kom som en liten överaskning när så SMG tog ledningen. Duktiga nyförvärvet Niklas Karlsson slog ett inlägg som Roy Henriksson nickade i mål. T & R vände dock på steken och 0-1 blev 3-1 med fem kvar. Andra halvlek var gubbarna lite trötta men det hindrade inte planens kung Mikael Andersson från att reducera samt fixa lite spänning in i det sista.
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ANDERSSON, STROMBERG MEDIA GROUP.

Eurosport – Studion    1 – 5
E. Fredric Ljungqvist.  S. Kristian Jältsäter 2, Richard Wester 2, Jörgen Svidén.

Nykomlingen Studion fick till en riktig fem-etta mot ett virrigt och stundtals uppgivet Eurosport. Efter 1-0 i paus gick Studion fram till en 3-0 ledning. Det blev lite liv i matchen när Eurosport reducerade men mot slutet kontrade Studion in två kassar till. Kristian Jältsäter och Richard Wester gjorde två mål var och detta var en rolig debut för Studion. För Eurosport är det bara att knyta näven och komma igen.
MATCHENS LIRARE: BO WESTER, STUDION.