Serie A 2:a omgången 2000

Svea – JCDecaux    5 – 0 (WO)

Stromberg Media Group – AC Café  1 – 0
S. Mikael Andersson.

Detta är Stromberg Media Groups tredje år i Reklamserien och man blir bara bättre och bättre. Idag gjorde man nog sin bästa match hittills. Det var bra tempo, laget hade ett fint positionsspel, visade upp en härlig kampvilja och såg tekniska ut. Matchen mot AC Café var bra och målchanser skapades men båda lagen var lite uddlösa framåt under den första halvleken som också slöt 0-0. I andra spelade SMG mycket bra och vaskade direkt fram två gyllene lägen innan 1-0 kom genom klippan Mikael Andersson som behärskat satte dit bollen i burgavlen. Cafét fick inte till det idag. Man kom sent till matchstart och stressade lite för mycket. Sista tio jagade man en kvittering och vid några tillfällen var man beredd att anteckna ett mål. Ståtlige P-O Byrén höll förtjänstfullt nollan. Matchens räddning svarade dock Peder Edvinsson för när han likt Gordon Banks vände i luften samt reflexräddade ett närskott.
MATCHENS LIRARE: PEDER EDVINSSON, AC CAFÈ.

BOW reklam – Argumentor   1 – 0
B. Stefan Söderström.

BOW reklam och Argumentor bjöd upp till en mycket bra match spelmässigt i en fin anda. BOW var lite vassare första tio minuterna och då kom också 1-0. Stefan Söderström kom in sent på plan, tog tag i bollen och drev framåt. Han lirade ut bollen till Olle Jeansson som i sin tur lirade till Peter Kisfaludy som snett inåt bakåt serverade Stefan bollen som drämde in den via ribban, vilken kasse! I slutet på första kom Argumentor mer och mer och Johan Pellas var ständigt farlig. Argumentor kom ut som ett nytt lag till den andra halvleken och BOW fick slita hårt för att freda sitt mål. Henrik Strömblad höll nollan trots ribbträff och lite annat. BOW går upp i serieledning medan Argumentor förlorat två raka med uddamålet, kom igen gubbar!
MATCHENS LIRARE: HENRIK STRÖMBLAD, BOW REKLAM.

Brindfors – Eurosport   4 – 5
B. Jan Schiratzki 2, Johan Alanko, Johan Larsson.  E. Torbjörn Sahlin 3, Chris Härenstam, Claus Halldin.

Eurosport svarade för millenniets vändning när man visade upp en otrolig lagmoral. Brindfors gick fram till 4-0 efter en kvart mycket lättvindigt. Målen bara trillade in och Janne Schiratzki satte bl.a. dit två. Brindfors invaggades i en slags falskt säkerhet. ”Man behövde ju nästan inte ta i för att leda stort”. Och mycket riktigt. Innan paus hade Eurosport reducerat två gånger. I andra halvlek var debutanten Torbjörn ”TB” Sahlin en kung. Han huserade som han ville och redan efter fem minuter hade han gjort två mål och 4-4 hade det blivit. Resten av matchen blev Hawaiibetonad men det var Eurosport som var laget som var på gång och efter en ribbträff kunde TB sätta dit även 5-4 med fem minuter kvar. Efter att ha tappat 4-0 till 4-5 orkade av naturliga själ inte ens Brindfors resa sig. När händer det något sådant nästa gång?
MATCHENS LIRARE: TORBJÖRN SAHLIN, EUROSPORT.

Eriksson Reklam – AGO Reklam    2 – 7
E. Börje Westman, Mikael Brunell.  A. Mikael Lindqvist 3, Mattias Samuelsson, Christoffer Nyblom, Thomas Endler, Marcus Berg.

Matchen mellan AGO Reklam och Eriksson Reklam var ett ”bottenmöte”. Första halvlek var jämn, dock med ett lite mer bollinnehav för AGO. Vi trodde nog att det skulle bli en mållös första 20 minuter men efter försvarsslarv från E.R. sida så gjorde Mikael Lindqvist två påpassliga mål mot slutet. Direkt i inledningen på andra så kom även 3-0. Var matchen körd nu? Nej, E.R visade bra moral och kunde reducera. Även när AGO gjorde 4-1 reducerade man och vid detta tillfälle spelade E.R. bra. Ett 3-4 mål hängde i luften men AGO:s målvakt Harry ”Ekorren” (på Finska) Orava var strålande och med fem kvar avgjorde hattrickmannen Mikael Lindqvist matchen till 5-2. Av bara farten slutade det 7-2. AGO kom igen med besked men för Eriksson har det startat katastrofalt. 3-17 på två matcher. Kom igen gubbar. Hoppas ni vänder trenden.
MATCHENS LIRARE: HARRY ORAVA, AGO REKLAM.

Studion – Text & Rubrik   1 – 3
S. Kristian Jältsäter.  T. David Schwieler, Tor Sundberg, Fredrik Meyer.

Även i rond två var de regerande mästarna Text & Rubrik med om att spela i omgångens bästa match. Den mycket duktige nykomlingen Studion bjöd upp till en mycket bra match. Det var toppklass på spelet i ett virvlande tempo i sommarvärmen. Efter en jämn och mållös inledning kunde David Schwieler göra 1-0 på ett långskott som gick in via stolpen. Snabbe Kristian Jältsäter kvitterade omgående på dagens kanonskott. Från 20 meter stänkte han in bollen i nättaket. Det blev sedan ett ställningskrig i andra och efter sju minuter kom T & R i ett tre mot två läge. Det är dom ju mästare på och siste man på bollen var Tor Sundberg. Studion satsade allt framåt och chanser skapade åt båda håll men med tre kvar avgjorde Fredrik Meyer. Kanonmatch.
MATCHENS LIRARE: KRISTIAN JÄLTSÄTER, STUDION.