Serie A 3:e omgången 2000

Argumentor – Eriksson Reklam    3 – 6
A. Mathias Stegrud, Johan Pellas, Mattias Ringvall.  E. Mikael Örnliden 3, Freddy Hägglund 2, Pelle Ericsson.

Bottenlaget Eriksson Reklam tog sin första seger och lämnade därmed över stafettpinnen till dagens motståndare Argumentor. Det var en mycket konstig match som växlade mellan hopp och förtvivlan för båda lagen. Det började med att E.R. var ett laddat lag och på tio minuter gick man fram till en 3-0 ledning och det var närmare 5-0 än 3-1. Argumentor hade ringt till Mattias Ringvall och han tog helt plötsligt över händelserna. Han sprang, slet och levererade fina passningar som aldrig förr. Innan paus hade man reducerat två gånger genom Mathias Stegrud och Johan Pellas. När så Ringvall själv dundrade in 3-3 i början på andra efter ett distinkt halvvolleyskott upp i målvaktens högra kryss så var det helt plötsligt Argumentor som förde matchen och jagade ett ledningsmål, vilken vändning. Det svängde sedan ytterligare en gång och E.R gjorde 4-3 genom Pelle Ericsson och 5-3 efter ett konstmål av tremålsskytten Mikael Örnliden. Vid ställningen 5-3 hade Argumentor en boll i ribban varpå E.R. avgjorde på den efterföljande kontringen till slutresultatet 6-3. Freddy Hägglund hade en stor dag och gjorde två mål och två assist.
MATCHENS LIRARE: MATTIAS RINGVALL, ARGUMENTOR.

Svea – Stromberg Media Group      3 – 1
Sv. Jens Lundström 2, Mårten Forsell.  St. Niklas Karlsson.

Svea vred sig ur ett partärläge mot ett storspelande Stromberg Media Group och kunde vinna med 3-1 efter 0-0 i paus. Under första halvan av matchen spelade SMG stor fotboll med mycket rörelse, fin teknik och en härlig inlevelse. Det var endast en storspelande Magnus Wihlborg som höll Svea kvar i matchen målmässigt. I andra kom Svea ut som ett nytt lag och gjorde omgående 1-0 genom kämpen Mårten Forsell. Helt plötsligt var det Svea som höll hov och nu var det en storspelande P-O Byrén som höll SMG kvar i matchen! Matchen stod och vägde mot slutet men Jens Lundström gjorde sedan två mål och 3-0 var för mycket för SMG att hämta upp. Duktige Niklas Karlsson spräckte i alla fall nollan. Kalle Schröder var direkt lysande idag.
MATCHENS LIRARE: KALLE SCHRÖDER, SVEA.

Text & Rubrik – Brindfors    4 – 1
T. Tor Sundberg 3, Ludvig Grimlund.  B. Håkan Nylin.

De regerande mästarna Text & Rubrik bara ångar på och nu tog man sin tredje raka seger när man besegrade Brindfors med 4-1 efter stundtals bra spel. Matchen inleddes annars med ett ruskigt snyggt mål från Brindfors sida. Andreas Göthe drev upp bollen och spelade ut den på den årsdebuterande högerbacken Erik Karlsson som kom på en överlappning, som skjuten ur en kanon. På det efterföljande superba inlägget dök vänsterbacken Håkan Nylin upp och på helvolley dundrade han in 1-0. Snacka om totalfotboll. T & R hade ingen anledning att hänga läpp för det och spelade sedan bra fotboll och efter ett försvarsslarv kunde Tor Sundberg rulla in kvitteringen. T & R var det klart bättre laget i första men Michel Rydberg storspelade. I andra tröttnade aktörerna på banan lite och det blev en öppen match med målchanser från bägge sidor. Ludvig Grimlund gjorde 3-1 men matchen avgjordes inte förrän Sundberg gjorde sitt tredje mål, en riktig stänkare. Erik Karlsson är grym på fasta situationer på huvudet. Målvakten i T & R, Peter Segerström, var mycket bra idag. Brindfors har bättre lag än någonsin men hittar inte rätt i positionsspelet.
MATCHENS LIRARE: ERIK KARLSSON, BRINDFORS.

AC Café – Studion     5 – 9
A. Martin Theander 2, Richard Hagenstam 2, Gustave Gaudras.  S. Kristian Jältsäter 5, Stefan Eriksson 2, Roger Jonsson, Bo Wester.

Nykomlingen Studion spelade drömfotboll idag och vann med hela 9-5 mot annars så starka AC Café. Trots att Cafét tog ledningen direkt så vände Studion till 4-2 innan paus efter bl.a. två nickmål. Cafét reducerade till 3-4 och hade häng på kvitteringen men när 5-3 kom dog dom i sommarhettan. Kristian Jältsäter var överlägsen på plan och gjorde inte mindre än fem mål. Vissa var riktiga läckerbitar. Hela Studion var sevärda denna morgon. Debuterande nykomlingen Stefan Eriksson satte två mål liksom Martin Theander och Richard Hagenstam i Cafét. Studion kan bli farliga i år. Kom igen AC Café.
MATCHENS LIRARE: STEFAN ERIKSSON, STUDION.

Eurosport – BOW reklam     2 – 4
E. Lennart Claesson 2.  B. Hans Löwinder 2, Stefan Söderström, Bengt Wicksell.

BOW reklam behåller serieledningen i Serie A efter en knapp seger över ett vilt kämpande Eurosport med 4-2. BOW inledde med att spela drömfotboll och redan efter sex minuter stod det 2-0. Eurosport vände ju 0-4 senaste matchen men 0-2 nu kändes svårare eftersom BOW storspelade. Eurosport har en bra moral och kom sakta men säkert in i matchen. Efter en kvart dundrade Lennart Claesson snyggt in reduceringen. När så samma man kvitterade i början på andra efter ett snyggt anfall var verkligen Eurosport på gång. BOW hade tappat allt men kämpade sig in i matchen igen och med sex minuter kvar gjorde Hans Löwinder 3-2. Starke och duktige Torbjörn Sahlin hade sedan ett jätteläge i slutminuten men på mållinjen dök Peter Kisfaludy upp och nickade bort bollen. När var han där nere sist? I anfallet efter nickade snart 60-årige Bengt Wicksell in 4-2.
MATCHENS LIRARE: LENNART CLAESSON, EUROSPORT.

JCDecaux – AGO Reklam       9 – 2
J. Thomas Nilsson 4, Erik Johannisson 2, Mathias Tauberman, Johan Wallberg, Anders Persson. A. Mattias Samuelsson, Per Apelgren

JCDecaux gjorde sitt livs bästa halvlek hittills och gick till paussvila med hela 6-1 mot de regerande cupmästarna AGO Reklam! I andra halvlek blev matchen jämnare och till sist slutade det 9-2. Thomas Nilsson var en av många duktiga spelare i JCDecaux och han hängde fyra mål. Laget säkrade effektivt hemåt och anföll blixtsnabbt samt hade en ruskig skärpa i avslutningarna. Det här lovar gott i framtiden. AGO är ojämna i år men kommer säkert igen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS NILSSON, JCDECAUX.