Serie A 4:e omgången 2000

BOW reklam – Text & Rubrik       3 – 6
B. Dan Sandgren, Stefan Söderström, Peter Kisfaludy.  T. Johan Karlsson 2, Tor Sundberg 2, Martin Berggren, Jonas Persson.

Det finns bara en rubrik på denna match – MÄSTARTAKTER TEXT & RUBRIK – Det var en härlig måndagsmorgon och dags för en äkta seriefinal. Det var BOW reklam som inledde i ett ursinnigt tempo och spelade drömfotboll. Redan i den tredje minuten drog Dan Sandgren en back och fri med målvakten chippade han in 1-0. BOW fortsatte sin offensiv och Stefan Söderström (ett mål i varje match) dundrade in 2-0. Stefan var sedan tvungen att gå upp och göra sina behov på toaletten och när han kom ner hade T & R reducerat efter ett soloraid av Johan Karlsson. Bara minuten senare gjorde Tor Sundberg ett konstmål. Tor skulle skjuta en frispark med högern men muren stod så bra så Tor ändrade till vänstern och sköt in 2-2, vilken känsla! BOW kunde sedan ta ledningen igen när Peter Kisfaludy förvaltade Stefan Söderströms geniala passning på bästa sätt. I andra kom T & R ut som ett nytt lag och kunde kvittera redan efter 40 sekunder genom Martin Berggren och då hade man haft en ribba innan. BOW hade bränt sitt bästa krut och nu spelade T & R propagandafotboll. Man rörde sig hela tiden och bollen gick som på ett snöre. Sju minuter senare hade man vänt 2-3 i paus till 5-3 efter ytterligare mål av duktige Johan Karlsson och Tor Sundberg. Jonas Persson tryckte sedan in 6-3. BOW reklam är som Tjeckerna i Hockey. I medgång är dom de positivaste laget i serien men i motgång är dom det gnälligaste (vissa spelare). Text & Rubriks gula ledartröjor sken ikapp med solen.
MATCHENS LIRARE: JOHAN KARLSSON, TEXT & RUBRIK.

AGO Reklam – Argumentor     4 – 2
AG. Fredrik Sträng 2, Magnus Laurin, Per Apelgren.
Ar. Thomas Sunesson, Mathias Stegrud.

Varannandagslaget AGO Reklam följer sitt schema med förlust-vinst-förlust och idag var det dags för en vinst. Det var Argumentor som tog ledningen genom Thomas Sunesson. Innan paus hade AGO vänt på steken till 2-1 efter mål av Magnus Laurin och Fredrik Sträng. Den sistnämda gjorde även 3-1 på sin egen stolpretur i inledningen på andra. Båda lagens aktörer tröttnade sedan betänkligt och målchanser skapades nästan i varje anfall ett tag. Argumentor missade ett friläge, AGO sköt stolpe stolpe ut och Argumentor missade yttreligare ett frilägen innan Mathias Stegrud reducerade till 2-3. Per Apelgren gjorde strax därefter 4-2 på frispark och mer mål blev det inte. AGO:s gubbar har nog i snitt gått upp 2-3 kg under vintern. Argumentor råkade ut för ytterligare än hedersam förlust. Laget spelar hyfsat och skapar chanser. Vi hoppas att de vänder snart.
MATCHENS LIRARE: FREDRIK STRÄNG, AGO REKLAM.

Stromberg Media Group – JCDecaux        6 – 0
S. Erik Werner 4, Jan Pettersson 2.

Stromberg Media Group gjorde årets bragd i årets märkligaste match. SMG var bara sex man (men inte vilka som helst) och skulle möta topplaget JCDecaux. Det kunde väl bara gå på ett sätt. Ja, JCDecaux tog direkt tag i taktpinnen och formligen bombaderade duktige P-O Byrén i SMG mål men närmare än ett stolpskott i första halvlek kom man inte. I den sjuttonde minuten gjorde årsdebuterande Erik Werner inte bara 1-0 utan också 2-0. I andra halvlek tryckte JCD på än hårdare och ibland var det en gåta att bollen inte gick in. SMG spelade mycket disciplinerat och kämpade för varandra och på en kontring kunde Erik Werner trycka in 3-0. Sista fem minuterna lös frustationen i ögonen på JCDecaux:s spelare och 3-0 blev 6-0, ja ni läste rätt. Werner gjorde fyra mål och Janne Pettersson två. Vilken match! Erik Johannissons första halvlek var hans bästa i Reklamserien.
MATCHENS LIRARE: ERIK WERNER, STROMBERG MEDIA GROUP.

Brindfors – AC Café     4 – 1
B. Johan Larsson, Jan Schiratzki, Steen Knigge, Kenth Bergman.
A. Richard Hagenstam.

För en vecka sedan möttes Brindfors och AC Café i cupen och den gången vann Cafét. Dom var favoriter även nu men denna gång hade Brindfors ett äss i rockarmen. Man kastade in snart 50-årige Lasse Miettinen i kassen och Lasse dök upp med golfhandskar och golfskor, ja ni läste rätt. Cafét hade ett stabilt bollinnehav och testade skott då och då men Lasse motade bort det ena skottet efter det andra och vad var då inte naturligare än att Brindfors gjorde mål. Jo i den 18:e minuten så nickade Johan Larsson in 1-0. När så Jan Schiratzki ”lobbade” in 2-0 i inledningen på andra så var uppförsbacken för Cafét större än senast då man vände ett 0-1 underläge. Minuten senare reducerade Richard Hagenstam och matchen stod och vägde. Nästa mål kändes avgörande på något sätt. När fyra minuter återstod slog Kenth Bergman en hörna och på volley tryckte den danske kämpen Steen Knigge in 3-1 på helvolley. Av bara farten så fastställde Kenth Bergman slutresultatet 4-1.
MATCHENS LIRARE: LASSE MIETTINEN, BRINDFORS.

Eriksson Reklam – Eurosport       5 – 4
E. Mikael Örnliden 4, Pelle Ericsson.  E. Fredrik Ljungqvist 2, Chris Härenstam, Torbjörn Sahlin.

Eriksson Reklam gjorde en smått heroisk match när man som uträknade kom igen och vann matchen. Eurosport är fortfarande vändningarnas mästare men det var bara det att idag förlorade man på eget grepp. Redan i den första spelminuten nickade Fredric Ljungqvist in 1-0 för Eurosport. Ett mål som stod sig till matchminut tretton då Mikael Örnliden kvitterade. Per omgående tog Eurosport ledningen igen när Fredric Ljungqvist nickade in sitt andra mål. E.R. hade två i stolpen i första och en i andra. Chris Härenstam ökade på till 3-1 i inledningen på andra och med tio minuter kvar så gjorde Torbjörn ”TB” Sahlin en patenterad tvåfotsdragning samt smällde in segermålet (trodde alla) 4-2. Med tre minuter kvar satt avbytarna lugnt på bänken och frågade domaren, - Nu skall väl ingenting kunna hindra oss från att vinna. – Domaren svarade att han sett många märkliga vändningar men i min vildaste fantasi kunde jag inte tro på en vändning i denna match. Det var ju så att det var Eurosports kontringar som var matchens målchanser. Laget kom tre mot två och två mot en 4-5 gånger. På 90 sekunder hände helt plötsligt allt och både den tilltänkta rubriken och matchtexten fick kastas i soptunnan. T.o.m. matchens lirare fick bytas ut (Fredric Ljungqvist). Först gjorde Pelle Ericsson 3-4 (tid 17.30) innan Mikael Örnliden nickade in 4-4 (tid 18.30). I detta lägen var nog båda lagen klara med att poängen skulle bli delad men matchens bästa spelare och fyramålsskytten Mikael Örnliden sköt stenhårt från 20 meter in i mål till 5-4 (tid 19.00). Köp en lott, rekommenderar jag spelarna i Eriksson Reklam. Vad hände Eurosport?
MATCHENS LIRARE: MIKAEL ÖRNLIDEN, ERIKSSON REKLAM.

Studion – Svea        1 – 3
St. Tommy Bramsgård.  Sv. Petter Wåhlén 2, Jens Lundström.

Svea spelade ett effektivt försvarsspel och kunde besegra duktiga Studion med 3-1. Redan i den första minuten slår Petter Wåhlén till med ett skott i nättaket efter fin passning från Mårten Forsell. Därefter har Svea en bra period och ytterligare ett par chanser skapas. Studion jobbar sig in i matchen och Kristian Jältsäter skjuter i stolpen. Studion rullar boll fint och Svea får ägna sig åt kontringar. På en sådan gör sedan Jens Lundström 2-0. Målvakten i Svea, Magnus Wihlborg gör ett par bra räddningar. I andra halvlek startar Studion bra, anförda av Jörgen Svidén. Det lämnas luckor bakåt och Sveas chanser blir farligare och farligare. Efter växelspel med Jens Lundström gör sedan Petter Wåhlén sitt andra mål och matchen kändes som den var över. I mitten på halvleken slår Svidén ett inlägg som duktige Tommy Bramsgård nickar in. En forcering mot slutet ger inget resultat och Jältsäter kommer inte förbi Mårten Forsell någon gång. ”Nya” snåla Svea tar ännu en seger.
MATCHENS LIRARE: MÅRTEN FORSELL, SVEA.