Serie A 5:e omgången 2000

Stromberg Media Group – Studion        2 – 3
Str. Roy Henriksson, Niklas Karlsson.  Stu. Kristian Jältsäter 2, Roger Jonsson.

Studion lyckades med både tur och skicklighet vinna över Stromberg Media Group med uddamålet. De tog två viktiga poäng i den rekordjämna tabellen där sex lag är kring slutspelsstrecket alla har fyra poäng. Studions Roger Jonsson rullade tidigt i matchen in 1-0 och sedan bevakade man ledningen med säkert försvarsspel. Det var nästan lite gåtempo i den första halvleken och det blixtrade inte till först i slutminuten på första. Roy Henriksson styrde in kvitteringen efter fint förspel från Erik Werner. Sekunderna senare sköt Kristian Jältsäter i stolpen varpå bollen gick ut på kanten och på det efterföljande inlägget nickade Jältsäter i ribban men han nickade in sin egen ribbretur. Niklas Karlsson klackade in 2-2 i inledningen på andra och matchen sakta men säkert skruvades upp i intensitet och spelstyrka. Jältsäter gjorde 3-2 efter tio minuter och efter det tryckte SMG på ordentligt mot slutet. Vid 2-3 tillfällen var det en gåta att bollen inte gick in men närmast målkänning var Thomas Lindberg som sköt i ribban från ganska nära håll i den sista sekunden. Kanonbra avslutning.
MATCHENS LIRARE: MAGNUS WESTER, STUDION.

Svea – Brindfors         4 – 1
S. Thomas Svensson 2, Jens Lundström 2.  B. Anders Knutsson.

Svea håller sin förlustnolla intakt efter att besegrat Brindfors utan att förta sig. Thomas Svensson styrde in redan i den första spelminuten och Jens Lundström nicktouchade in 2-0 och gjorde även 3-0 innan paus. Svea backade hem och spelade ett mycket bra försvarsspel. Brindfors hade inte den där rätta tändningen som man måste ha i en fotbollsmatch och bara efter 30 sekunder av andra så avgjordes matchen definitivt när Thomas Svensson gjorde sitt andra mål denna morgon. Brindfors ryckte upp sig sista kvarten och tryckte tillbaka Svea men en storspelande Magnus Wihlborg höll tätt enda tills den sista spelminuten då Anders Knutsson tröstmålade. Christer Lepistu gjorde sin bästa match i Reklamserien på många år, bra jobbat.
MATCHENS LIRARE:   THOMAS SVENSSON,   SVEA.

JCDecaux – Argumentor      5 – 4
J. Mathias Tauberman 2, Christian Hellevik, Thomas Nilsson, Anders Goding.  A. Tomas Sunesson 2, Stefan Billborn 2.

JCDecaux och Argumentor bjöd på en bra och underhållande match helt i publikens smak. Första halvlek var mycket fartfylld och händelserik och de började med att Thomas Sunnesson gjorde mål redan i första minuten. JCDecaux hade sedan en mycket vass sexminutersperiod där i tur och ordning Mathias Tauberman, Christian Hellevik och Thomas Nilsson såg till så att 0-1 blev 3-1. I detta läge såg de ut som om JCDecaux skulle segla ifrån men Argumentor gav inte upp och bl.a. Thomas Sunesson och Mattias Ringvall blev ett riktigt radarpar. Det var en gåta att de bara fick in ett mål innan paus, dock en riktig projektil i krysset från Sunesson. I andra halvleks inledning lirkade lite turligt Anders Godin in bollen via stolpen till 4-2. Stefan Billborn gjorde sedan dagens snyggaste mål när han på helvolley tryckte in reduceringen. Pigge Mathias Tauberman gjorde sedan 5-3 men Argumentor vägrade ge upp och otroligt framfusige Stefan Billborn chippade in ännu en reducering och hade även kvitteringschans. Mattias ”TT” Ringvall är en härlig ledargestallt på mitten och Thomas Sunesson visade verkligen klass idag. JCDecaux höll dock undan. Kul match gubbar. Hela serien unnar Argumentor en seger men man får väl inrikta sig på cupen.
MATCHENS LIRARE: THOMAS SUNESSON, ARGUMENTOR.

BOW reklam – AC Café     3 – 5
B. Stefan Söderström 2, Bengt Wicksell.  A. Nicolai Nystrand 3, Per Olsson, Richard Hagenstam.

AC Café var sex spelare och BOW reklam hade fem stycken. Detta är pinsamt för Serie A. Båda dessa lag brukar ha fulla uppställningar och mer därtill så vi ordar inte mer om detta. De som var där skall i alla fall hedras för stort kämpahumör. Efter en trevande start tog Cafét ledningen men BOW gjorde vände på steken innan paus och Stefan Söderström och Bengt Wicksell var glada målskyttar. BOW hade sedan ett gyllene läge att öka på till ett tvåmålsöverläge men bollen gick i stolpen. BOW backade hem i skyttegravstaktik och Cafét tryckte på ordenligt. Michael Eklund var strålande i målet. I mitten på andra halvlek fick till sist Cafét utdelning när Per Olsson och tremålsskytten Nicolai Nystrand såg till så att 1-2 blev 3-2. BOW gick upp i en sista kraftansträngning varpå Stefan Söderströms inlägg slutade med ett självmål och 3-3 var ställningen när de sista fem självande minuterna började ticka. Med fyra kvar så gjorde Richard Hagenstam 4-3 och BOW var ett slaget lag. Detta var konstigt nog Caféts första seger i serien för i år.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL EKLUND, BOW REKLAM.

Text & Rubrik – Eriksson Reklam     4 – 2
T. Tor Sundberg 2, Jonas Persson, Ludvig Grimlund.  E. Jonas Boström, Freddy Hägglund

Det är ingen tvekan. – Text & Rubrik är bäst i Reklamserien. I och med dagens seger över Eriksson Reklam tog man sin åttonde raka seger sedan förlusten i september ifjol. Efter en lite trög start så producerades det tre snabba mål i mitten på första. Jonas Boström gav E.R. ledningen men på bara en minut blev 0-1 till 2-1 efter mål av Jonas Persson och Ludvig Grimlund. 2-1 målet var en riktig delikatess. Johan Karlsson drev upp bollen 25 meter i högsta fart samt släppte ut den på vänsterkanten till Tor Sundberg som i sin tur serverade Ludde bollen på silverfat och pang rätt upp i nättaket. I början på andra gjorde sedan Tor Sundberg två mål varav ett på straff. I förra veckan vann T & R mot just E.R. i cupen med 7-3. I den matchen var E.R. närmare poäng än idag. Mot slutet hyffsade dock E.R. upp siffrorna till 2-4 och hade bud på ytterligare mål. T & R är obesegrade än så länge. E.R. skapar mängder av chanser och gör man bara mål på 50% kan man nå slutspelet senare i höst. Jonas Boström var halvskadad men kämpade mest av alla.
MATCHENS LIRARE: JONAS BOSTRÖM, ERIKSSON REKLAM.

Eurosport – AGO Reklam     0 – 3
A. Magnus Laurin 2, Mattias Samuelsson.

Eurosport började piggast och skapade 2-3 giftiga chanser direkt men det var AGO Reklam som gjorde 1-0 genom Mattias Samuelsson. Helt plötsligt satt det gamla AGO-spelet där. Man kröp hem lite så där lagom och rullade bollen inom laget samt tog vara på målchanserna. Ja man spelade som ett lag och följaktligen kom också både 2-0 och 3-0 i andra halvlek efter mål av Magnus Laurin. Per Apelgren gick att känna igen idag och Mattias Samuelssons första halvtimme var nog hans bästa i Reklamserien. Inte ett felpass. Sedan trampade han snett så sista tio minuterna låg han med foten i högläge och då kan ju felpassprocenten öka. Var det här en spelmässig vändning för AGO? Eurosport såg bleka ut men man skapade dock chanser, kom igen!
MATCHENS LIRARE: MATTIAS SAMUELSSON, AGO REKLAM.