Serie A 6:e omgången 2000

BOW Reklam - Svea   2-4
B. Per Jonsson, Anders Ungh.  S. Michael Kjell 2, Daniel Eskilsson, Jens Lundström

Matchen mellan Svea och BOW Reklam var en mycket bra Serie A-match. Trots att BOW började bäst var det Svea som tog ledningen med både 1-0 (Daniel Eskilsson på nick) och 2-0 (Jens Lundström efter försvarsslarv). Dessa mål skulle ha stor betydelse för resten av matchen. Svea kunde krypa hem och lita på sin mycket duktiga målvakt Magnus Wihlborg. BOW tvingades till storoffensiven vilket betydde att man var mycket sårbara för kontringar. De spelade stabilt och efter rena rama mönsteranfallet kunde årsdebuterande Per Jonsson behärskat reducera efter ett friläge. BOW pressade sedan för en kvitteringsboll och chanser saknades inte men på en kontring precis innan paus kunde Michael Kjell öka till 3-1. BOW trummade på och efter Christian Hosenfelds geniala passning kunde Anders Ungh elegant lyfta in bollen i nättaket. Matchens definitiva spik i likkistan svarade tvåmålsskytten Michael Kjell för när han med ett perfekt vristträff från 20 meter kunde göra 4-2 rätt upp i nättaket. Eftersom T & R förlorade är Svea nya serieledare.
MATCHENS LIRARE: MICHAEL KJELL, SVEA

Brindfors – Stromberg Media Group    3-2
B. Kenth Bergman, Jan Schiratzki, Lars Axelsson  S. Dejan Eklund, Mikael Andersson

Brindfors vred sig ur ett svårt partärläge och efter en sagolik vändning tillfogade man Stromberg Media Group dessa andra raka snöpliga 2-3 förlust. Brindfors var pigga inledningsvis och bl a Kenth Bergman hade fyra fina avslut under första halvlek. Ena gången träffade han stolpen men vid de andra tillfällena gjorde suveräne P-O Byrén kanonräddningar. SMG kontringar var livsfarliga och på en sådan gjorde Dejan Eklund 0-1. SMG fick bästa tänkbara start på andra när duktige Mikael Andersson stenhårt nickade in 0-2 efter hörna. I detta läge såg SMG ut som ett vinnargäng men man skall aldrig räkna bort Brindfors. Och mycket riktigt så hade man fyra lyckominuter då 0-2 blev 3-2. Det började med att i den sjunde (det heliga talet) matchminuten så kunde äntligen Kenth Bergman reducera på sitt sjätte försök och i samma minut sprang Jan Schiratzki på kanten och letade och letade efter att slå en passning. När han inte hittade någon att passa så avslutade han med ett lurigt skott som smet in precis vid stolpen. Av adrenalik-kicken så tog man även över ledningen när Kenth Bergman och Lars Axelsson kom ensamma med målvakten och det var ”Laxen” som fick premiärmåla. SMG gjorde sedan allt för att kvittera men Brindfors var lika nära målkänning på sina kontringar. Michel Rydberg var en säker sista utpost och till sist vann Brindfors den viktiga matchen kring strecket.
MATCHENS LIRARE: KENTH BERGMAN, BRINDFORS

Eriksson Reklam – AC Café    2-3
E. Fredrik Aldegren 2.  A. Richard Hagenstam 2, Martin Theander.

AC Cafés oflyt från inledningen på serien har nu vänt och efter att ha avgjort med sex minuter kvar i den förra matchen väntade man i dagens match tills det var sex sekunder kvar. Motståndarna Eriksson Reklam fick bittert bita i det sura äpplet. Cafét inledde bäst och efter sex minuter så slog Christer Bengtsson ett Beckham-inlägg som dundrades in på volley av Richard Hagenstam. Fredrik Aldegren kunde kvittera efter ett flackt skott in vid stolpen. Cafét tog på nytt ledningen när Martin Theanders hörna till sist blev ett självmål. Under denna tidpunkt hade Cafét en bra period men vikarierande målvakten, den gamla räven Mats Sohlberg, storspelade mellan stolparna och höll E.R kvar i matchen. Med tiden kom Eriksson Reklam in i matchen igen och Mikael Örnliden hade två träffar in ribban och till slut sköt Aldegren stenhårt 2-2 med sju minuter kvar. Båda lagen gick sedan för vinst men det såg ut att bli oavgjort. Med endast sex sekunder kvar kunde Richard Hagenstam avgöra.
MATCHENS LIRARE: MATS SOHLBERG, ERIKSSON REKLAM

AGO Reklam – Text & Rubrik    5-2
A. Magnus Laurin 2, Jonas Bodin, Bo Hennings, Fredrik Sträng.  T. Tor Sundberg, Johan Karlsson

Det blev ett formstarkt AGO Reklam som kämpade ned Text & Rubrik och tillfogade de ”gultröjade” deras första förlust. I fjolårsfinalen vann T & R och det var dags för stormatch igen. Tor Sundberg gjorde tidigt 1-0 men sedan blev det stiltje ett tag innan matchen blixtrade till ordentligt i slutet på halvleken. Med fem kvar kvitterade Magnus Laurin. Efter det missade AGO ett friläge och T & R hade en i stolpen innan Jonas Bodin kunde fastställa halvtidsresultatet 2-1. I andra tog T & R ett konstant grepp om matchen och efter sju minuter kunde inte AGO hålla emot längre när Johan Karlsson kvitterade. Lite överraskande gjorde sedan AGO 3-2 i anfallet efter genom Magnus Laurin med årets konstmål. Magnus gjorde en hopp-snurr-klack på volley, en ”Laurinare” helt enkelt. Efter det backade AGO hem och skar effektivt av alla vinklar. Annars så målfarliga T & R kom ingenstans. Man hade bollen hela tiden men målchanserna fick man inte till. Då slog dagens överraskning Bosse Henning till med sitt 4-2 mål med tre minuter kvar och saken var klar. Fredrik Sträng satte dit 5-2 i slutsekunderna. Starkt AGO. Därmed tappade T & R sin serieledning.
MATCHENS LIRARE: BO HENNINGS, AGO REKLAM

Studion – JCDecaux    2-3
S. Jörgen Svidén, Bo Wester.  J. Stefan Norin, Mathias Tauberman, Anders Persson.

JCDecaux vann en tuff och jämn drabbning över Studion med 3-2. Matchen inleddes med att Stefan Norin gjorde 1-0. Stefan hade nya dojjor, svarta med röda Adidasränder, som aldrig tidigare setts på marknaden. Första skottet satt alltså rätt upp i krysset. Innan paus vände Studion till 1-2 efter mål av Jörgen Svidén och Bo Wester. Serie A:s bäste försvarsmålskytt, Mathias Tauberman, hann kvittera innan paus. Anders Perssons vänsterkanon i inledningen på andra skulle visa sig räcka till seger. Under en vanlig match i Reklamserien så brukar det bli upp till tre frisparkar och en trevlig stämning på plan. Dagens match var inget föredöme. Det blev mellan 10-15 frisparkar, en utvisning och muttrande vid varje domslut. Dessutom saknades den sporstsliga andan och kontakten mellan lagens spelare. Sedan fanns det ingen charm i matchen alls. Det är väl så att många av spelarna i dessa lag är aktiva i någon form och saknar ”Reklamserieandan” som t. ex. Roger Jonsson, Jörgen Svidén och Tommy Bramsgård i Studion har. Många gånger är en axel mot axel ingen frispark i en vanlig seriematch men i Reklamserien måste man ha omdöme mot vem man trycker till. Hoppas på glada mina i fortsättningen.
MATCHENS LIRARE: STEFAN NORIN, JCDECAUX

Argumentor – Eurosport    2-0
A. Johan Pellas, Thomas Sunesson

Att matchen mellan Argumentor och Eurosport var en jumbofinal märktes inte alls. Båda lagen trampade gasen i botten direkt och chanser skapades åt bägge håll. Argumentor hade några fler och ett skott i ribban men halvleken slutade mållös. Den sjätte minuten i andra blev en lyckominut för Argumentor och det behövdes en dalmas-kombination för att spräcka nollan. Jonas Rosén slog ett inlägga som Johan Pellas förvaltade på bästa sätt. Thomas Sunesson gjorde sedan 2-0 av bara farten och det resultatet stod sig. Stefan Svensson gjorde några fina matchavgörande räddningar idag. Torbjörn Sahlin är en av de bästa spelarna i hela Reklamserien. Därmed lämnade Argumentor över jumboplatsen till Eurosport.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVENSSON, ARGUMENTOR