Serie A 7:e omgången 2000

Svea – Eriksson Reklam     3-6
S. Petter Wåhlén, Michael Kjell, Jens Lundström.  E: Freddy Hägglund 2, Mikael Örnliden 2, Jonas Boström, Kaj Holmquist.

Eriksson Reklam hade en sådan där morgon då allt stämde. För det första var det den varmaste morgonen på hela året. Sedan hade man en målvakt (Pelle Ericsson) som tog nästan allt. Detta räckte för att besegra serieledarna Svea, som för övrigt åkte på sin första förlust i Serie A i år. Den första halvleken var nog en av de bästa E.R har spelat. Det började med att Freddy Hägglund gjorde 1-0 redan efter 28 sekunder. Petter Wåhlén kvitterade i den tredje minuten men i anfallet efter nickade Mikael Örnliden in 2-1. Sedan stod matchen och vägde där båda lagen hade målchanser. E R gjorde sedan ett ryck. Med fyra kvar av första så gjorde Jonas Boström mycket starkt 3-1. Boström tog bollen ute vid sidlinjen, avancerade inåt plan och i steget sköt han stenhårt en skruvad boll som satt klockrent i den bortre burgaveln. Mikael Örnliden ville inte vara sämre så han dundrade in 4-1 i krysset. Sveas enda chans var att få en snabb reducering i andra men då lobbade teknikern Kaj Holmquist in 5-1 från 30 meter, vilken känsla. Matchen var väl avgjord nu, eller? Svea ger ju aldrig upp och med åtta kvar reducerade man två gånger och 5-1 krympte till 5-3. Men E.R hade bestämt sig – idag skulle man bara vinna. Med tre kvar fick man dessutom en straff och fram tågade Freddy Hägglund och fastställde slutresultatet till 6-3. Därmed står Jens Lundström och Freddy Hägglund båda på 294 seriemål i Reklamserien och de får fira midsommar i delad ledning. Svea behåller serieledningen. Det här var två mycket viktiga poäng för E.R
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, ERIKSSON REKLAM

Text & Rubrik – Argumentor    1-1
T. Tor Sundberg.  A. Johan Pellas

Både Text & Rubrik och Argumentor skall ha en stor eloge för sin härliga offensiva gladfotboll. Trots detta hade man täckning bakåt och samtliga spelare kämpade i sommarvärmen med ett härligt humör. Man kan inte vänta sig något annat av dessa två trevliga lag. Johan Pellas hade tre lägen och han gjorde 1-0 på det sämsta via stolpen efter elva minuter. Minuterna senare gjorde Johan Karlsson ett fint förarbete innan han passade/sköt till Tor Sundberg som stötte in halvtidsresultatet 1-1. Andra halvlek blev lika fartfylld och man var beredd att anteckna mål åt bägge sidor. Tor Sundberg borde haft en straff men han fick det inte och då kunde inte domaren blåsa straff några minuter senare då Thomas Sunesson fick en ”halvknuff” i ryggen vid en hörna. Detta var det enda som domaren hade behövt att blåsa för. Argumentor visade upp ett nyförvärv i Andreas Larsson som verkligen var en frisk fläkt. Andreas gick ju till semifinal i ”Gladiatorerna” och var rankad som nr 13 i världen på sprintskridsko ifjol. Vilket steg och så hade han en hyfsad teknik. Lagen delade broderligt på poängen och alla spelare var lite glada när de åkte till jobbet. Härlig fotbollsmatch, gubbar.
MATCHENS LIRARE: ANDREAS LARSSON, ARGUMENTOR

AC Café – AGO Reklam    2-7
AC. Richard Hagenstam, Olle Källström.  AG. Per Apelgren 3, Mattias Samuelsson, Jonas Almgren, Fredrik Sträng, Kent Svensson.

AGO Reklam tog sin femte raka seger (cupmatch inräknad) när man besegrade AC Café med hela 7-2. Därmed är AGO en poäng från serieledning och kan lura lite i vassen inför höstspurten. Per Apelgren var het inledningsvis och hade en i stolpen både före och efter hans 1-0 mål. Apel gjorde tre idag. Mattias Samuelsson sköt ett mycket vackert skott med vänstern i burgaveln. Jonas Almgren kunde sedan fastställa halvtidsresultatet 4-0 på sin fjärde fina målchans. Cafét var decimerat men visade en hög lagmoral i andra halvlek och vek sig inte trots siffrorna. Richard Hagenstam gjorde som vanlig ett mål och dagens fullträff kom efter en härlig soloraid. Olle Källström slet som aldrig förr och fick till slut nicka in en kasse. Bäst på plan var Peder Edvinsson som var rena rama pantern i kassen. Kent Svensson och Fredrik Sträng hamnade även de i målprotokollet. Trevlig sommar, gubbar.
MATCHENS LIRARE: PEDER EDVINSSON, AC CAFÉ

Stromberg Media Group – BOW Reklam     7-1
S. Erik Werner 4, Roy Henriksson 2, Mikael Andersson.  B. Bengt Wicksell.

Stromberg Media Group gick upp på slutspelsplats i en haltande tabell efter att med decimerat manskap besegra BOW Reklam med hela 7-1. Efter en jämn första fjärdedel kontrade SMG in två snabba mål. Bengt Wicksell nickade in en hörna innan SMG spädde på med två mål till och gick till halvtidsvila med 4-1 efter tre mål av Erik Werner, vilket kändes betryggande. BOW var helt under isen. I andra gick SMG från 4-1 till ofattbara 7-1 i sommarhettan. Roy Henriksson gjorde två mål och var mycket trött på slutet. SMG var mycket effektiva.
MATCHENS LIRARE: ROY HENRIKSSON, STROMBERG MEDIA GROUP

JCDecaux – Eurosport   6-3
J. Johan Wallberg 3, Christian Hellevik 3.
E. Chris Härenstam, Håkan Olofsson, Lennart Claesson.

Matchen mellan JCDecaux och Eurosport bjöd på riktig semesterfotboll där det märktes att flera spelare hade legat i hängmattan i stället för att motionera. Redan efter tre minuter kunde Johan Wallberg göra 1-0 efter ett härligt volleyskott och bara minuten senare kunde herr Wallberg göra 2-0. Denna gång sköt han med vänstern på volley rätt upp i bortre krysset. Ett ännu snyggare mål med andra ord. Johan hade inte behövt spela mer för han var redan utsedd till matchens lirare. Det blev ytterligare ett mål från hans sida. Eurosport hade lite häng vid 1-2 och 2-4 men JCDecaux var det bättre laget. Christian Hellevik svarade även han för ett hattrick i denna flyttade match.
MATCHENS LIRARE: JOHAN WALLBERG, JCDECAUX

Studion – Brindfors    10-0
S. Richard Wester 3, Jörgen Svidén 3, Kristian Jältsäter 2, Roger Jonsson, Zoran Lucic.

Studion hade riktig lekstuga med Brindfors i denna viktiga streckmatch. Efter 6-0 i paus så ebbade det ut lite i andra men med en minut kvar kom till sist T.Ö (Teknisk överlägsenhet). Det är aldrig kul med tvåsiffrigt. Antingen är det ena laget för bra eller så är det andra laget för dåligt för att spela i samma serie. Michel Rydberg i målet var bra, bara så ni vet det. Richard Wester och Jörgen Svidén svarade för tre mål var medan Kristian Jältsäter tog klivet upp i ensam skyttetopp efter ”våromgången”.
MATCHENS LIRARE: RICHARD WESTER, STUDION