Serie A 8:e omgången 2000

BOW reklam – Studion          2 – 5
B. Peter Kisfaludy, Bengt Wicksell.  S. Zoran Lukic 2, Roger Jonsson 2, Jörgen Svidén.

Studion gjorde en riktig kämpamatch och kunde till sist vinna ganska enkelt mot det formsvagaste laget i hela Reklamserien, som nämligen för närvarande är BOW reklam (fem raka förluster). Zoran Lukic gjorde tidigt 1-0. Ett mål som sedan Peter Kisfaludy kvitterade. Jörgen Svidén gjorde 2-1 innan pausvilan innan matchens lirare, Zoran Lukic, sköt en lobb från 30 meter i mål och 3-1 var ett faktum. Ett håglöst BOW gav matchen lite spänning igen när Bengt Wicksell tryckte in reduceringen till 2-3 men pigge Roger Jonsson gjorde omgående två snygga mål och segersiffrorna skrevs 5-2. Studion blir att räkna med i slutspelet om man når dit. Hur BOW skall vända sin negativa trend står skrivet i stjärnorna.
MATCHENS LIRARE: ZORAN LUKIC, STUDION.

AGO Reklam – Svea       5 – 2
A. Fredrik Sträng 2, Mattias Samuelsson, Per Apelgren, Marcus Berg.  S. Mårten Forsell, Petter Wåhlén.

AGO Reklam har efter en trög start avancerat spikrakt upp i tabellen. Idag fick man en lidners knäpp efter att Svea dominerat inledningen och tog också ledningen med 0-1. På tre minuter förvandlades laget från ett virrigt semestergäng till ett storspelande fotbollslag. Fredrik Sträng, Mattias Samuelsson och Per Apelgren var glada målskyttar när 0-1 blev 3-1. Det kanske inte var det som avgjorde matchen men det var när duktige Fredrik Sträng (sedan tvåmålsskytt) kom in på plan som det vände! AGO ökade i andra till 5-1 innan Svea gjorde sitt andra. Siffrorna var dock lite för stora för att spegla det som hände på plan. Planens kämpe nummer 1 var en juste spelande Thomas Endler.
MATCHENS LIRARE: THOMAS ENDLER, AGO REKLAM.

Eriksson Reklam – Stromberg Media Group      3 – 1
E. Mikael Örnliden 2, Freddy Hägglund.
S. Roy Henriksson.

Eriksson Reklam har på fyra omgångar gått ifrån ett bottenlag i ¨kris¨ till att ligga på slutspelsplats. Idag vann man höstpremiären efter en härlig laginsats mot Stromberg Media Group. De senaste matchernas måltjuv, Roy Henriksson, gav SMG ledningen efter en kvart. Dessförinnan han Roy missat en straff, eller rättare sagt,  Mats Sohlberg gjorde en kanonräddning. Trean i skytteligan, Mikael Örnliden kvitterade precis innan paus. Första halvlek bjöd på en öppen, trevlig och målchansrik historia. I andra var det ett härligt ställningskrig innan Freddy Hägglund påpassligt gjorde 2-1 med sju kvar. Mot slutet tryckte SMG på ordentligt men E.R. höll undan och kunde dessutom öka till 3-1 i sista anfallet.
MATCHENS LIRARE: MATS SOHLBERG, ERIKSSON REKLAM.

Eurosport – Text & Rubrik      1 – 5
E. Lennart Claesson.  T. Tor Sundberg 3, Björn Westberg, Johan Karlsson.

Text & Rubrik återtog serieledningen efter en fem-etta mot ett vilt kämpande decimerat Eurosport. Speedkulan Lennart Claesson nickade 0-1 efter fem minuter och då fick laget blodad tand. Innan paus hade sedan T & R vänt 0-1 till en 3-1 ledning. Man ökade sedan på till 5-1. Efter det så kom det första benbrottet på 19 år så länge domaren Tommy Söderström dömt. Det var lagkaptenen Sture Johansson, som f.ö. sprungit som aldrig förr under denna match, som olyckligt föll när han skulle slå ett inlägg. Matchen bröts givetvis och ambulans kom. Sture hade tur i oturen och det var under vristen som brottet kom. Nästa match är Sture tillbaka på bänken som coach med kryckor, - meddelade han på telefon två dagar senare.
MATCHENS LIRARE: STURE JOHANSSON, TEXT & RUBRIK.

Brindfors – JCDecaux      1 – 3
B. Kenth Bergman.  J. Stefan Norin, Christian Hellevik, Johan Lidberg.

JCDecaux gick upp på andra plats efter dagens seger och känns så gott som klara för slutspel. För Brindfors var denna match ett fall framåt med tanke på debaclet i första höstmatchen. De två duktiga spelarna Stefan Norin och Christian Hellevik gav sitt ledningen med 2-0 i en fartfylld första halvlek där JCDecaux var det bättre laget. I andra kom Brindfors ut som ett nytt lag och innan reduceringen till 1-2 genom Kenth Bergman efter tre minuter hade laget missat två jättechanser. Då utbröt ett ställningskrig där båda lagen hade chanser till nätkänning innan Johan Lidberg med tre kvar satte spiken i kistan.
MATCHENS LIRARE: CHRISTIAN HELLEVIK, JCDECAUX.

Argumentor – AC Café      2 – 7
A. Jonas Rosén, Olle Nilsson.  A. Gustave Gaudras 3, Marcus Hallberg 2, Richard Odegrip, Rikard Lind

AC Café tog upp kampen om en slutspelsplats och lämnade för tillfället nedflyttningsstrecket när man vann fyrapoängsmatchen mot ett decimerat Argumentor. Gustave Gaudras var som i fornstora dagar när han i sin gamla forwardsroll gjorde tre mål. Vi skönjade lite gråstänk i håret. En annan pigg lirare i Cafét var Marcus Hallberg som stänkte in två. Rich(k)arna Odegrip och Lind satte var sitt. Argumentor höll emot halva matchen och hade 2-2 i paus innan de kroknade rejält.
MATCHENS LIRARE: GUSTAVE GAUDRAS, AC CAFÈ.