Serie A 9:e omgången 2000

Brindfors – BOW reklam      2 – 1
Br. Andreas Göthe, Jan Schiratzki.
BO. Stefan Söderström.

De två formsvaga lagen Brindfors och BOW reklam höjde sig ordentligt och bjöd på en bra fotbollsmatch. Brindfors fick de förlösande första målet när Andreas Göthes kanon från 20 meter satt i nättaket. När så Jan Schiratzki med sträckt vrist, även det från 20 meter, bara minuten senare gjorde 2-0 hade Brindfors fått en kalasöppning. – Janne har aldrig skjutit hårdare! BOW som gjorde sin bästa match sedan i maj reducerade till 1-2 genom Stefan Söderström efter 33 sekunders spel på andra. Sedan hade BOW många fina lägen men Kenneth Danielsson gjorde flera kvalificerade räddningar. Även Henrik Strömblad fick visa sig på styva linan när Brindfors kontrade giftigt. Till sist van Brindfors denna viktiga match med 2-1. Bra match gubbar!
MATCHENS LIRARE: KENNETH DANIELSSON, BRINDFORS.

Svea – Argumentor      3 – 4
S. Michael Kjell, Mårten Forsell, Jens Lundström.  A. Johan Pellas 2, Stefan Billborn, Stefan Svensson.

De två trevliga och offensiva lagen Argumentor och Svea bjöd på stor fotbollsunderhållning, framförallt i den första halvleken. Matchen var öppen, situationsrik och tempostark inledningsvis. Att de stod 0-0 efter tio minuter var en gåta. Sveas målvakt Christer Lepistu gjorde 2-3 jätteparader innan till sist höststarka Johan Pellas gjorde 1-0 när han styrde in Stefan Svenssons skott. Michael Kjell kvitterade omgående på ett lurigt skott från 15 meter. I anfallet efter så körde planens bästa spelare, Mårten Forsell, solo och avslutade med att rulla in 1-2. Stefan Billborn kvitterade när han siktade i höger hörn men bollen satt i vänstra stolpen och in. Fyra mål på fyra minuter. När sedan alla gick och väntade på halvtidspausen så fick båda lagen var sitt ¨skitmål¨ under sista minuten. Dels genom Jens Lundström och ett skott från 25 meter av Stefan Svensson som slank in. Under andra halvlek så sjönk kvaliteten med 50%. Trots att båda lagen gick på vinst kändes ett kryss som rättvist men med fyra minuter kvar så kunde Johan Pellas lobba in segermålet 4-3 och för en gångs skull så hade Argumentor marginalerna med sig.
MATCHENS LIRARE: STEFAN SVENSSON, ARGUMENTOR.

Studion – Eriksson Reklam         4 – 7
S. Kristian Jältsäter 3, Roger Jonsson.  E. Freddy Hägglund 3, Pelle Nordling 2, Pelle Ericsson, Mikael Brunell.

Överraskningslaget Eriksson Reklam gjorde en av sina bättre framträdande när man slog tillbaka Studion med de härliga siffrorna 7-4. Efter mållösa första tio minuter så rasslade det till sex gånger på resterande tio. E.R. spelade som i trans. Mats Sohlberg var alert i mål och backlinjen var stabil. Man kontrade effektivt när bl.a. Pelle Ericsson rev djupa spår i Studions försvar med sina otroliga djupledslöpningar. Det var dock en annan Pelle som gjorde 1-1 och 2-1, nämligen Nordling. Freddy Hägglund och Pelle Ericsson såg sedan till att 2-1 blev 4-2 i paus. Halvlekens vackraste mål stod dock Roger Jonsson för när han lobbade från 25 meter in i mål. Studion trampade gasen i botten för att komma ifatt men det var E.R. som gjorde målen. 4-2 blev 6-2 efter det att Hägglund och Mikael Brunell offrat sig framför mål och tryckt in bollen. Tremålsskytten Kristian Jältsäter reducerade till 3-6 och 4-6 och Studion trummade på mot ett allt tröttare E.R. Men när Hägglund satte sitt tredje mål med två kvar var saken klar.
MATCHENS LIRARE: PELLE ERICSSON, ERIKSSON REKLAM.

Stromberg Media Group – AGO Reklam     3 – 4
S. Mikael Andersson 3.  A. Per Apelgren 3, Leif Ilbäcken.

AGO Reklam avancerade upp till en andraplats i tabellen men man fick slita ont mot Stromberg Media Group för att bärga en tvåpoängare. Efter en helt jämn tillställning så hade AGO några lyckominuter i mitten på matchen. Med två kvar av första fick AGO en hörna och Thomas Endler gick hårt trängd upp och vann nickduellen varpå Leif Ilbäcken i sin tur nickade in 1-0. Efter 4 sekunder (ja du läste rätt) så gjorde Per Apelgren 2-0 direkt på avspark när han lobbade bollen över seriens längsta målvakt. Minuten senare så gjorde Apelgren 3-0 och nu var väl matchen över. SMG gav sig inte och under fyra minuter hände det osannolika. Backklippan Mikael Andersson reducerade både till 1-3 och 2-3 samt kvitterade till 3-3. Om man talar Handbollsspråk så sköt han tre identiska skott från niometersstrecket i högra hörnet. Snacka om utdelning. Helt plötsligt var det SMG som spelade för segern. Noteras skall att formstarka Fredrik Sträng var avbytare när målen trillade in. Sträng kom sedan in på plan igen och med fyra kvar så lobbade AGO in segermålet 4-3 genom tremålsskytten Per Apelgren. Vilken rysare.
MATCHENS LIRARE: PER APELGREN, AGO REKLAM.

JCDecaux – Text & Rubrik        3 – 4
J. Christian Hellevik 3.  T. Tor Sundberg 2, Håkan Tranér, Björn Westberg.

Lagom till den nionde omgången så var det dags för en äkta seriefinal mellan Text & Rubrik och JCDecaux. För alla som inte såg matchen kan vi bara tala om att det var den bästa fighten hittills i Reklamserien 2000. Framförallt den första halvleken bedrevs i ett ruskigt tempo där bollen vårdades samt gick som på ett snöre mellan spelarna, som i sin tur bytte positioner ideligen. Redan efter fyra minuter gjorde Christian Hellevik 0-1. Ett mål som Tor Sundberg kvitterade när han påpassligt snappade upp ett för löst bakåtpass. Några minuter senare kastade nydebuterande Niclas Fröberg ett långt utkast till Sundberg som i sin tur lirade snett bakåt till Håkan Tranér som på ett direktskott utanför straffområdet sköt 2-1. Med fyra kvar av första kvitterade måltjuven Hellevik. I sista minuten på samma halvlek så lirade Sundberg på nytt snett bakåt till en från halva plan kom Björn Westeberg löpande och även han dundrade på ett skott från ganska långt håll som smet in i krysset. Vilket spel gubbar. I första halvlek backade JCDecaux hem men det hjälper inte mot T & R så i andra forcheckade man frisk och tog också över matchen stundtals. Kvitteringen hängde i luften men T & R kontringar var livsfarliga och på en sådan gjorde Sundberg 4-2. Jonas Persson slog också in bollen men enligt JCDecaux målvakt var bollen redan över linjen så Tor fick målet. JCDecaux gav sig inte och tremålsskytten Hellevik reducerade till 3-4 med två kvar men närmare kom man inte. Var det här finallagen månne?
MATCHENS LIRARE: TOR SUNDBERG, TEXT & RUBRIK.

AC Café – Eurosport          6 – 2
A. Martin Theander 4, Per Olsson, Olle Källström.  E. Lennart Claesson 2.

AC Café har inlett höstsäsongen på ett föredömligt sätt. Först tvålade man dit Argumentor med hela 7-2 och nu följde man upp med en 6-2 viktoria över Eurosport. Efter 2-1 i paus trampade man gasen i botten och på fyra minuter gick man fram till 5-1. Martin Theander var pigg värre och bokfördes för fyra mål. Snabbe Lennart Claesson tröstmålade två gånger för Eurosport som troligtvis får kliva ner i Premier League. Man kan teoretiskt hålla sig kvar. För Cafét ser det ljusare ut och man jagar nu en slutspelsplats.
MATCHENS LIRARE: MARTIN THEANDER, AC CAFÈ.